Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2013 11:01 - 69 години стигат!
Автор: victorcito Категория: Политика   
Прочетен: 4597 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В момента в България се подготвя рамка за пълния блокаж на местната икономика, култура и общество, и последвалото изкарването на страна от ЕС. Когато това стане, а то ще стане с този курс - бъдете сигурни - съм убеден, че при първите окървавени от агитките протести, правителството ще подаде оставка. Точно така, ще подаде оставка.

Като нищо след това ще обявят курс за съпротива на официалната власт, потенциално някаква дясна партия. Този курс ще прерасне в курс на въоръжена съпротива, а накрая ще дойдат усмихнатите северни братя с танковете. Вече са го правили, в интерес на истината. И Европа мълча за това половин век, защото руското оръжие не е шега работа, знаете какво се пее в техните военни маршове.

Наивно е да смятате, че Русия ще загърби имперската политика за обединение на всички "славянски" и православни народи под скиптъра на законния (sic!) им владетел. Това е ОФИЦИАЛНАТА руска имперска политика още от времето на т.нар. Translatio imperii, което става при дядото на Иван Грозни, който управлява през 16-и век и го прилага за първи път. Този симпатичен дядо управлява Московското княжество, когато пада Константинопол.

През целия 19-и век Русия води войни, за да достигне своето максимално разширение, което, с малки изключения (но и добавки) е това, което познавахме като СССР.

Ако мислите, че ти говоря врели-некипели за история, ще ти кажа, че тази имперска политика е продължена на 100% от Съветска Русия (правилното име на СССР според мен). Ленин и останалите симпатяги от шпиц-командата обратно заграбват поосвободилите се край Революцията Балтийски страни, Полша, Армения и още някоя и друга по-малка страничка. През този исторически период московските властелини не само, че не намаляват влиянието на Имперска Русия, а обратното. В края на 80-те могъщата империя владее ни по-малко, ни повече от една трета от целия свят. 1/3 под пряко или коствено управление на една странна държава, която харчи почти всичките си спестявания за въоръжение и технологии за отнемане на живот.

В края на 80-те години огромна част от европейските страни, заедно със САЩ, Австралия, Япония, Канада и още няколко съвсем смислени държави, намериха начин да ликвидират настъплението на Съветска Русия. Нещо повече – гиганта се разпадна и неусетно се „прибра” в размерите, които е имала в детството на Паисий. След няколко неуспешни опита отделни народи да продължат този естествен разпад (чеченци, дагестанци, балкарци, българи, осетинци и още поне 10-ина), Русия като че ли намери правилния човек за ръководител.

Новият руския владетел управлява de facto вече четвърти мандат, а възхода му от редови офицер в КГБ до върховете на глобалната политика стана нарицателен пример за младите националисти в тази страшна империя. Нелепо е да мислите, че империята, която шест века нараства неудържимо, а понастоящем заема една шеста от цялото земно кълбо, загива. Посмалила се е малко, наистина. При това - до голяма степен формално. Таджикистан свободна страна ли е? А Беларус?

Московския княз Владимир (не Илич, а Путин) управлява от края на 20-и век и оттогава Русия непрекъснато твърди и показва, че е във възход. През последните години даже си позволява да тормози половината свят с основния си експортен продукт – горивата. И вие вярвате, че десетгодишната криза в руската история са унищожили имперските амбиции и стремежи на московските управници?

Аз не вярвам на това. И то не защото не харесвам руснаците – точно обратното. Те са прекрасни хора, поробени в собствената си страна, и то от няколко века. Плаши ме, че и ние скоро ще сме така, ако мисията на основната политическа маша на Москва у нас – БСП – продължи да стиска кокала.

И за да не ви разказвам до безкрайност за измислените славяни, затриваните следи в националната ни история и другите похвати, познати на един куп полуизчезнали народи, попаднали в братската прегръдка на руската мечка, просто прочетете историята на тази страна от някакъв независим източник. Или от няколко. Прочете някоя кратка римска книжка (препоръчвам Тит Ливий) и сравнете.

В страната ни тече пуч, организиран и изпълняван от мрачни командири с ясни цели. И не забравяйте, че БКП има задача, поставена от Комунистическия интернационал, която още не е изпълнена. А беше, беше.

Цели 45 години беше.




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. oara - Това правителство е престъпно и заплаха за нацията
04.07.2013 13:15
"Всеки ден на това правителство означава десетки милиони преки загуби", каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред Фокус.

„Всичко това струва пари на данъкоплатците. Всеки ден на това правителство, означава десетки милиони преки загуби, които отиват в българските граждани. Колкото повече си ги търпят, толкова повече пари ще губят. И процесите са необратими. Аз съм ги договорил тези средства на Европейския съвет - вече ги няма", твърди той.

"На вниманието на протестиращите и на българския народ като цяло трябва да е, че вече тези 30 дни управление на това правителство, ако се разделят на един милиард, ни струва десетки милиони на ден. И това е само началото на спирането на парите за България. Първо - там няма кой да преговаря; хората са лишени от авторитет, те самите тук не знаят - кой е министър, кой е заместник-министър (виждате, че научават от пресата)", добави Бориисов
цитирай
2. zaw12929 - Напълно си се объркал или си побъ...
04.07.2013 15:52
Напълно си се объркал или си побъркан!!! Да твърдиш:н "В момента в България се подготвя рамка за пълния блокаж на местната икономика, култура и общество, и последвалото изкарването на страна от ЕС. Когато това стане, а то ще стане с този курс - бъдете сигурни - съм убеден, че при първите окървавени от агитките протести, правителството ще подаде оставка. Точно така, ще подаде оставка.
............. УСПИКОИТЕ СЕ И НЕ Л Ъ Ж Е Т Е С Е Б Е С И!!!
Инсулт!?... Нататък: инвалидна количка или катафалка. грижата за здравето е преди то да се влоши- човек или държава- принципът е еднакъв!!
цитирай
3. luky - Никак не е странен този сценарий ...
04.07.2013 17:36
Никак не е странен този сценарий !
И аз имам усещането , че сегашните управници насочват страната на изток към Русия .
За де подадат оставка обаче , нужно е движението да намери своите Дантон и Робеспиер . В противен случай няма да стане. Комунистите на сдават властта мирно . Натискът трябва да се увеличава , а не да намалява !
цитирай
4. vmir - Тези безумци продължават да вярват, че като лъжат и клеветят без всякакви скрупули,
04.07.2013 18:35
помагат на "световната революция" и не искат да чуят, че единственият резултат от опърничавостта им е, че вредят не само на собствената си държава, но и на самата Русия. А Русия е обречена на вечна агония, защото няма как да си конкурентен, щом базираш мощта си на продажба на природни ресурси. Много просто - ресурсите са само част от разходите за конкурентните продукти, и като им вдигаш цената, плащаш повече за произведените с тях продукти. Затова, от продажба на суровини забогатяват само които ги докопат, но не и сънародниците им.
цитирай
5. kbalenciaga - Каква Русия те е подгонила пък тебе?!
04.07.2013 20:53

Тя Русия едвам задържа контрола в Сирия, victorcito я изкарва с Имперски претенции към България?!
Ти по скоро се притеснявай от комшулара Туркиш.
Че влезе ли в ЕС, ще тъпче българската земя както си иска!
Странното, и дори до някъде объркващо в случая е, че докато се държи по този начин Ердоган няма скоро Турция да влезе в ЕС.
Което е добре за България.

А най много би трябвало да се притесняваш от Китай.
Защото китайчетата мачкат навсякъде и във всичко...
С огромни имперски амбиции, и с едноличен водач ККП ха-ха-ха-

Не само у нас, а и по света:
Цирк драги зрители! ЦИРК!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: victorcito
Категория: Политика
Прочетен: 166862
Постинги: 77
Коментари: 120
Гласове: 158
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031