Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2014 19:41 - Едно епично визуално пътешествие между два свята - Част 1
Автор: christof Категория: Забавление   
Прочетен: 38551 Коментари: 42 Гласове:
31

Последна промяна: 07.12.2014 14:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Предупреждавам ви, че този постинг ще бъде откровено хейтърски, българофобски, антипатриотичен, ироничен и цинично-вулгарен на места, така че всеки, който е с префинени чувства, нежна душа и сутрин, докато си пие кафето, рецитира "Майце си", изобщо да не припарва до блога ми! Предварително благодаря за разбирането!

           Такааа.
       Ето че отново дойде моментът за един хубав, оплюващ българите постинг от моя страна. Не съм го правил скоро, което си е сериозен пропуск, а и започна да ми липсва. Щото аз съм така - ако поне веднъж в месеца не излея отрова срещу сънародниците си, започвам да страдам от безсъние, отслабвам, пребледнявам и проявявам социопатни признаци. Или поне в това съм бил непряко обвиняван от някои съблогери.

       Ще видите много, извънредно много снимков материал, илюстриращ нагледно какво точно имам предвид, когато казвам, че материалът в България наистина е много лош, става все по-лош и няма надежда да стане по-добър поради ред основателни причини.

       Ще ви поведа, така да се каже, на едно визуално пътешествие, след края на което силно се надявам да сте вече наясно защо България и огромната част от съвременните българи във вида, в който съществуват днес, нямат място не само в Европа, не само в Азия, ами и в Централна Африка, Индонезия, Бангладеш и Хаити.

           Ами, да потегляме.


Ще започнем нашето визуално пътешествие с няколко снимки на обикновени села - български и европейски такива.
Започваме с българските.
image

image

image

Ето една снимчица и от село Калище, Пернишко. Има защо да спомена тази крепост на българщината и патриотизма.
Каква красота само!
Въпреки прилично асфалтираната улица, гледайки тази счупена, тревясала идилия, ние си спомняме и за село Розово отпреди няколко месеца. Там идилията беше дори по-счупена и тревясала от тази. Освен това, тогава зад червения анцунг с ланеца се виждаше и доста кал. Тук поне няма кал - парадоксално на името на селото.

image

Закъде сме без смесения магазин - пирони, газ, праз и мас. Този тук е малко счупен, но схващате идеята ми, нали?
image           
image

Айде, още един магазин. Явно през комунизЪма търговията е вървяла яко, ебаси! Глей скапаната демокрация какво направи само за четвърт век.
image


Стига толкова български селски "красоти".
Нека видим малко еврогейски такива.

Това са няколко снимки, правени лично от мен (Слава Богу, предните не бяха мои!) от малкото селце Стара Фужина в Северозападна Словения.

image


image

image

image

image

image

image

Следват две села, намиращи се на остров Тенерифе. Е, трябва да признаем, че официално се водят градчета, но на островите всичко, което е с население над 500 души, е със статут на град. Или нещо такова. Така че, скъпи съблогери, съвсем спокойно си ги смятайте за големи села.
Първата снимка е от Канделария и изобразява моя милост застанал пред селския мегдан. Добре, де - градския площад.


image

Втората е от Гия де Исора в северозападната част на острова. Правена е след силна дъждовна буря. Само за около четири часа се изсипаха над 120 литра на квадратен метър. С изключение на частично паднали камъни из високите части на острова, нямаше никакви други щети. Защо ли?
image


Така. Стига толкова селски истории.

Време е да покажем малко пътища. Естествено български и европейски такива. Надявам се, че след като ги видите, ще се замислите сериозно дали асфалтът се яде или не се яде, както бе казал другарят Станишев на връх Бузлуджа пред червените баби и дядовци.
Започваме с българските пътища. То не че имаше смисъл да пояснявам, де. Къде другаде по света може да има такива прелести, освен в България.
image

image

Следващата снимка може да влезе и в раздел "Градска среда", но това е без особено значение в случая. Село Калище пасти да яде. Това тук е София, ебаси!
image

Тук капакът на отводнителната шахта е много, много важен.
image

image

Нямам представа къде е това, но най-вероятно е пътят за село Калище, Лайняновска община. Просто няма къде другаде да е.
image

image

Типична българска картинка. Бай Ганьо кара ебаси и джипа, но около него и под него - лайна. Същото важи и за баровската къща на бай Ганьо - вътре е да си ебе майката и лукс, но отвън - лайна. На бай Ганьо не му пука какво се случва навън. Важното е той да е добре. Разбира се, няма да ви показвам баровската къща на бай Ганьо, ’щото не’ам нерви за нея. Ще ви показвам най-вече лайната извън нея.
image

За да не ме обвините, че показвам само български мизерщини, ето ви и малко руски такива - ’щото и там ги има в изобилие. Уж президентът им се казва товарищ Путин, а така, като ги гледам, путитата им хич ги нема.
image

Тук иначе домикът вляво си го бива. Досущ като байганьовската баровска къща, за която писах преди малко. Отвътре лукс, отвън - лайна. Ама има логика, де. Той бай ви Ганя си е русофил - няма да подражава на германците, я!
image

Еще одна русская дорога. 
image

И еще одна. Да здраствует товарищ Путин и весь русский военно-промишленны комплекс!
image

И накрая, за да приключим с лайняните пътища извън България, ето ви и една дорога из братской Украине. Очень хорошая дорога. И у нас в Болгарии есть тоже такие дороги, вы знаете. Очень много.
image



Време е и за малко еврогейски пътища.
Това е пътен възел край Неапол. Еврогейска му работа. Представям си бай ви Ганя с якия джип как гледа като теле на заколение и се чуди кой изход да хване. То това да не е като на село, където е яката му баровска къща с лайната отвън.

image

Летището между Лайпциг и Хале, Източна Германия. Глей к’ви неща мислят тия еврогейове и европедофили, да еба! Сигурен съм, че бай Ганьо със супер якия джип би се насрал на седалката, ако види Боинг да му минава над клетата балканска тиква. Ама така е. Бай ви Ганя не е закърмен с тъквизи еврогейски лигочи. Аре ся! Самолети над магистралата! Кого плашат тия, бе! Айсиктир!
image

Тунелът Шентвид край Любляна, Словения. Ясно се вижда и еврогейската велоалея, минаваща под пътя. Запомнете това за велосипедите, щото накрая ще има и родна препратка към тези превозни средства.
image

Следват една еврогейска магистрала и още един еврогейски тунел от братска Словения.
image

image

А това е междуселският път Студор-Стара Фужина, Словения.
image

Слагаме точка на еврогейските пътища с една снимка на магистрала TF-1 между Сан Исидро и Санта Круз, Тенерифе. Вижда се и разкъсаният вече тропически циклон, който не помете нито едно село и нито един град. 
image


Продължаваме нашето визуално пътешествие в раздел, който съм озаглавил "Градска среда", или, ако ви харесва повече - "Селско-градска среда", макар че "българската секция" по-скоро би трябвало да се нарича "Кенефско-лайняна среда", защото, както ще се уверите, не е нормално в нея да живеят хора, ебаси. Но няма особено значение.

Приятно... драйфане!

image

image

image

image

image

Традиционно българско превозно средство в 21-ви век, управлявано от български гражданин/гражданка.
image

Ламаринени гаражи и бяла жигулка, а на заден фон - панелки. Просто класически шедьовър на развития соц!
image

image

Още едно традиционно българско превозно средство в 21-ви век. Отстрани се вижда и резервният двигател на превозното средство, който отива да поздрави настоящия двигател и шофьора.
image

Това го оставям без думи. Уникално просто. Уникално.
image

Още една уникалност. На заден план се вижда баровската къща на бай Ганьо, а отпред, както вече споменахме - лайна. So typical.image

Български жилищен блок, където не живее баровецът бай Ганьо, а прошлякът-мизерник бай Ганьо. Панелната крепост на работническата класа, чиито деца имат само два избора - или да станат същите мизерници като родителите си и да умрат в мизерия, или да емигрират.
image

image

image

image

На тази снимка иначе се вижда и входът към метростанцията, което идва да рече, че на бай Ганьо са му направили и метро. Ужас!
image

Потресаващо. Сигурен съм, че наблизо пак има метростанция.
image

image

image

Тази е много ърбън. Една от "любимите" ми снимки е.
image

Традиционно българско превозно средство в 21-ви век в центъра на столицата, управлявано от група столичани и теглено от столичен кон, порода черен арап.
image

И още едно. Това явно е товарната му версия.
image

Признавам си, че ламаринените гаражи са ми "любимите" аксесоари на градската среда в България. Едни такива гофрирани, очукани, ръждясали, придобили кафеникавия цвят на мизерния живот, съхраняващи в себе си дървата за огрев или носталгията по развитото социалистическо общество, барабар с бурканите, те привнасят допълнителна лайняност в и без това лайняната българска градско-селска среда.
Подрайфайте си още малко, дами и господа!


image

image

Част от български мегаполис. С не много въображение можете да си представите, че това е Мумбай примерно.
image

image

Другата част от българския мегаполис.
image

Традиционно българско превозно средство в 21-ви век с група пътници, защото това най-вероятно е пътническата му версия. Нещо като... маршрутка или подобно. Червеният пискюл на челото на коня явно показва номера на маршрутката. Червен пискюл, Калище-Ковачевци, син пискюл, Розово-Рогачево, бял пискюл, Горно Нанадолнище-Мангъзово, Лайняновска община.
image

Още едно традиционно превозно средство, само че в Куба. Прави впечатление, че където са стъпили товарищите, тези превозни средства стават традиционни за доста дълъг период от време. Прави впечатление също, че дори в бедната, ошушкана Куба, където товарищите си дерибействат и до днес, междуселският път е в пъти по-добър от българските си аналози. Даже си е направо прекрасен. А това е изключително показателен факт, че нещата не опират само до комунизъм. Просто явно от българите по-големи мизерници няма на света.
image

И накрая, за да приключим с раздел "Градско-селска среда", ви представям две снимки на "български бежанци" или по-известни в България като мангали, сачове, печки или просто цигани. Като се има предвид, че този етнос съставлява вече една значителна част от населението, подобни фотоси за в бъдеще ще зачестяват.

Бежански лагер 1.
image

Бежански лагер 2.
image


Не знам за вас, но аз се депресирах и отивам да си налея една голяма водка.

Ха, наздраве!

Да преминем към еврогейската "Селско-градска среда" и да видим има ли разлика с българската или няма.
Понеже нали бяхме на тема "панелни блокове", ето ви две снимки на един и същи панелен блок, но в Берлин. Хм... а сега, де! Пък, дето се вика, и те до онзи ден имаха развито социалистическо общество. Че и ЩАЗИ си имаха, и Берлинска стена, и русские солдаты си имаха по границите да ги охраняват от лошите западногерманци. Ама... на!

image

image

Две снимки на селския мегдан в Пиран, Югозападна Словения. Добре, деее - градския площад.
image

Това е паметникът на словенския Тони Стораро, наречен Джузепе Тартини. Не се заблуждавайте по италианското име. Човекът просто си е бил италианец, щото то там все едно си в Италия. Падал си е цигулар и композитор и е бил роден в Пиран, та затова са го изтипосали и на паметник човека. Запомнете това, защото постингът ще завърши визуалната си част с още един паметник, но от България.
image

Малко панелки и от Прага, братска Чехия. Поправете ме ако греша, ама май и те имаха комунизъм, да го еба!
image

image

А ето и малко жилищни блокове от Тенерифе, Испания. Там нямаха развито социалистическо общество, но за сметка на това, в продължение на хиляда години си имаха Франсиско Франко, което си е долу-горе същото. Като се има предвид, че и до днес една част от испанските дъртаци въздишат по него, също както българските дъртаци - по бай Тошо, можем съвсем спокойно да направим паралел.
Нали така?
Да, ама... вижте за какво иде реч. Паралел - йок.

image

image

image

Безплатен паркинг в идеалния център на Триесте, Италия. Дето се вика, аха-аха, да паркираш пред кметството на градския площад, в случая Piazza Unitа d’Italia. Пада се вдясно на смимката.
image

Триесте, гледан отвисоко.
image

Уличка в центъра на Триесте.
image

Еврогейска арт-инсталация от различни по форма и цвят еврогейски презервативи в магазинче в центъра на Триесте. Признавам си, че тази снимка е лирическо отклонение. Най-малкото, защото не мога да я сравня с нищо подобно от България.
image

Селският мегдан в Копер, Словения. Добре, деее - градският площад!
image

Крайбрежна уличка в Копер, Словения.
image

Парке де Лаго Мартианес в Пуерто де ла Круз, Тенерифе.
image

Селска къщурка в Ла Оротава, Тенерифе.
image

Още две селски къщурки в Ла Оротава, Тенерифе.

Къщурка №1.

image

Къщурка №2.
image

И накрая на този раздел, ето и две снимки от Любляна, столицата на Словения. Сега като се позамисля, те също имаха период на развито социалистическо общество май.
Май, май, ама бяха далеч от СССР май.
И там е целата работа - колкото по-далеч е била една страна от пагубното влияние на СССР, толкова по-приятни за окото стават нейните картини.
А, бе... не е само това, мамка му! Не е само това.

Ето две снимки на река Любляница, която минава през центъра на града. Както виждате, няма непочистени дерета (ебахти и грозната турска дума!!!), нито затлачени речни корита. Защо ли? Пък така, като я гледа човек, е доста по-пълноводна от река Скът примерно.

image

image



И така, дами и господа. Стигаме до последния раздел от нашето визуално пътешествие между двата свята - този на цъврул-товарищите, лошия материал и KLETA MAIAKA BALGARIA и онзи другия свят - на еврогейовете, европедофилите и евролесбийките - гнусните содомо-гоморци, които искат да онождат децата си, братовчедките си, сестрите си и да си ебат майките. Или поне в това ги обвиняват цървул-товарищите и лошият материал. 
Последният раздел, дами и господа съблогери, съм го озаглавил "Гробища".
Не се чудете! 
Точно за гробища ще става дума. Рано или късно всеки отива там. Дето се вика, в гробищата е последният ни дом.
Как трябва да изглежда той?
Винаги съм казвал, но пак ще повторя, с риск да стана досаден: един от признаците за цивилизованост на даден народ е неговото отношение към мъртвите.
Сега ще видите няколко фотоса на български гробища и може би веднага ще направите паралел между жилищните квартали, където живее бай Ганьо и последния дом, където бай Ганьо е изпратил своите близки. Разликата е почти никаква. Т.е., бай Ганьо в каквото живее, в същото и умира.
В лайна.

Последен дом №1.
image

Последен дом №2.
image

Последен дом №3.
image

Последен дом №4.
image

Последен дом №5.
Това е гробът на Генерал-лейтенант Иван Колев, категорично считан за бащата на българската конница. Вижте в какво "прекрасно" състояние е последният дом на този виден българин. Не мисля, че има какво повече да се коментира. Тя снимката достатъчно ясно говори.
image


А ето и малко еврогейски гробища. Да видим, както се казва, къде почиват еврогейските мъртъвци.
Понеже "българската част" завърши с гроб на военен деец и то известен, аз ще започна "европейската секция" пак с военно гробище, но на обикновени войници, някои от тях - напълно неизвестни.
Това е снимка на военното гробище в Уканц, Северозападна Словения. В него са погребани войници, загинали в Първата световна война. Сражавали са се на страната на Австро-Унгарската империя, към която тогава е принадлежала и Словения.

Входът към гробището.
image

И самото гробище.
image

А ето и част от гробищния парк в град Бохинска Бистрица, Северозападна Словения.
image

Дето се вика, направо ти идва и ти да легнеш там, та да не станеш.
image

Стига толкова. Да оставим намира душите на мъртвите.
Просто ще завърша визуалното ни пътешествие с няколко снимки от раздел "Други", защото не можах да измисля как да го озаглавя.
За жалост, те са САМО от България. Няма да има "европейска секция", защото при гадните еврогейове и европедофили такива неща не може да се видят.

Започвам с един български... да го наречем... обичай. Група диви селяндури се забавляват, въртейки куче на въже, като накрая кучето, ошашавено и уплашено, цопва обикновено в някакъв кален селски гьол, защото, както видяхте в предишните снимки, в българските села кални гьолове да искаш. И всичко това било за здраве. Поне така казват селяндурите. За чие здраве е - не става много ясно. Ритуалът се нарича тричане или нещо такова и показва в дълбочина какви примитивни неандерталци и пълни говняри са една голяма част от българите.

Бай Ганьо се забавлява. Освен ужасената физиономия на кучето, на заден план се виждат и главите на десетките байганьовци, които се забавляват за здраве.
image

За изпроводяк няма как да не се докоснем до един от символите на българската цървуло-селяндурщина. А, именно - село Розово, Казанлъшко.
Това, което ще видите, е табелата на село Розово. Закаченият за нея велосипед идва да рече, че розовчани са не само селяндури. Те са, така да се каже, едни вело-селяндури, еко-цървули, ако щете... или нещо подобно.
Да се насладим на тази арт-инсталация. Давид Черни може да си изяде мокасините от яд.
image


Ще завърша днешната студия със снимка на паметника на вожда и учителя на българския народ - другарят Георги Димитров, който гордо се извисява насред селския мегдан в пернишкото село Ковачевци. Завършвам с него, защото разбрах, че жителите на село Калище (за което писах по-горе), община Ковачевци, отказали да допуснат до училище няколко първолаци - деца на бежанци, защото щели да им напълнят децата с въшки и да ги заразят с болести, както и да ги прокълнат с древно проклятие.

Така нареченото Древно Цървулско Проклятие на Говнярите от Седмия Ден.

С този си акт калничани се нареждат достойно до вело-цървулите от село Розово, които пък се опасяваха (а някои се надяваха), че сирийците ще ги изнасилват редовно по няколко пъти на ден.

Вождът и учителят Димитров.
image



       Хайде, стига толкова картинки, че стана като в детска книжка. В заключение мога да обобщя, така да се каже, няколко неща.

       Сигурно някои хора ще ме опонират и ще кажат, че при българите цялата тая мизерщина е от беднотия и немотия.
        Да, ама не е.
       Това ще бъде само поредното глупаво оправдание за българската немарливост, некадърност, мърлящина и мързел.
       Нищо общо няма с беднотията това.
       Дядо ми (лека му пръст!), който си беше човек с откровено леви политически убеждения, ми е казвал много пъти нещо, което се е набило в главата ми и едва ли някога ще го забравя. 
       "Жоре, - казваше ми той. - запомни едно, момчето ми! Били сме бедни преди девети, не станахме богати и след това, но никога, никога не сме гладували. Защото храната е там - на село. Няма такова нещо като гладен селянин. От мен да го знаеш, момчето ми - селянин, който гладува, е некадърен, мързелив, калпав човек. Същото важи и за всички останали хора. А в България повечето хора са мързеливи и калпави. Имаше ги и преди, но сега станаха три пъти повече"

        Това ми е казвал дядо Георги, Бог да го прости!    
        Човекът с левите политически убеждения.
        Човекът, който не чакаше държавата да дойде и да му почисти двора или улицата около къщата, а цял живот работеше, докато накрая осакатя от работа и така си и отиде.

       Не е от бедност, скъпи съблогери.
       От манталитет е.
       Отношение към живота.
       От свикване е - свикване да се живее по този начин. В кал, мизерия, вселенска мръсотия и влудяваща сивота.
       Също като прасетата, на които не им прави впечатление, че живеят в кочина и се хранят с помия.
       Затова няма нищо чудно, че прекрасна страна като България в момента изглежда по този жалък начин. Просто жителите й са жалки нещастници, това е.
       Неслучайно съчетах българските снимки със снимки от държави, където по един или друг начин е имало същите или подобни на нашия режими.
       Неслучайно показах и снимки от Русия, от Куба, от Украйна - все адски бастиони на комунизма и дивата олигархия. Да видяхте някаква разлика с родните фотографии? 
       Няма и да видите. Защото наистина го има онова за пагубното въздействие на СССР и на дивия комунизъм.

       Но не е само това. 
       
       Съчетанието на типичната байганьовска цървулщина, некадърност, безотговорност, мързел и душевна мръсотия със съветското пагубно влияние, е довело до уродливата, болна и изключително нечистоплътна среда, в която живеят болшинството от българите днес. Но, пак казвам, вина имат най-вече хората, населяващи територията България.

       Най-лошото е, че на никой не му пука. 

       
"И надежда отнийде взорът не види."



Гласувай:
34



1. blondinkas4uk09 - Aми...........
16.09.2014 20:16
напълно съм съгласна с теб!
цитирай
2. christof - blondinkas4uk09,
16.09.2014 20:36
само глухоням слепец или пълен дебил не би се съгласил с мен.
цитирай
3. tutankhamon661 - christof
16.09.2014 21:39

Нещо не ти се отварят русофилите. Наплашил си ги.
Не ми се вярва да са прогледнали изведнъж.
Tе са слепци по партийна линия.

цитирай
4. christof - tutankhamon661,
16.09.2014 22:46
както вече споменах, проблемът не е в това дали българите в болшинството си са русофили или русофоби, леви или десни. Проблемът е, че българите в болшинството си явно са мизерници, на които мизерията не им прави никакво впечатление. И това важи за абсолютно всички прослойки на обществото - от най-обикновения селянин до министъра. Това е единственият начин да си обясня "казуса".
цитирай
5. christof - Току що изтрих цървулско-лайня...
16.09.2014 23:07
Току що изтрих цървулско-лайнярският коментар на блогера Подводни. Типичен пример за нагъл бай Ганьо. Минаха сигурно две години, откак го предупредих, че повече не го искам в блога си, но този нахалник явно не взима от дума и продължава да се навира тук и да си дава тъпите мнения, сякаш някой му ги иска.
цитирай
6. viva1122 - christof
17.09.2014 15:13
Въпреки езика ви на изразяване, не може да се отрече всичко това. И още един/ а може да има и друг/ щрих. Аз се питам къде изчезна българското градинарство и трудолюбие , познато на Европа/ специално Унгария/ отпреди 70-80 години и придаваха опит и знание българските градинари? Лично са ми разказвали за такива българи. Явно бързо ни научиха на мързел, оплакване, алчност и завист - поне аз така мисля.
цитирай
7. анонимен - Пропуснал си
17.09.2014 16:20
да кажеш, че причината за хала ни е ционистко-американо-еврогейският заговор:)
Колкото до гробищата, не е нужно чак да се ходи до Словения, за да се види разликата - достатъчно е да прекосиш границата с Гърция и да влезеш в първото гръцко село.
Между другото, преди няколко години придружавах колега от френска телевизия в София, беше дошъл да прави репортаж по разни теми. Няма да ти разказвам как тичаше с камерата след една каруца....
Иначе, постингът е изключително точен, споделям го на страницата си във ФБ.
цитирай
8. asthfghl - ;)
17.09.2014 16:29
Ееее баш Неапол ли избра да покажеш - дето се ринат в тонове боклуци (лайна)? :)))
цитирай
9. vencivaleri1951 - Тук съм съгласен с теб.
17.09.2014 16:37
Не е до строй, не е до пари...Чехи, поляци, унгарци ...Нали бяхме в един лагер. Те и съветска войска си имаха. Защо не са като нас
Щях да се пребия на 14ти влизайки в "Цариградско" Малко преди Врана в последния момент видях дупка/от водата не се виждаше/ и единственото което можах да направя е да стисна здраво волана. Скъсах гума, джанта и слава Богу, че не се пребихме.
След това звъня на Кат зарад застрахователите,а онези викат чакай, че много сме заети. Казвам и с внуците съм, колко да чакам/беше към 10 вечерта/ Ами ако щеш чакай ми викат. Може да си пил и няма да те регистрираме ако не те проверим. Когато дойдем, дойдем, но няма да е преди два. Ето това е. Изгорях със 600лева и слава Богу, че не съм прецакал предницата.
цитирай
10. анонимен - Най-страшното е,
17.09.2014 17:01
че тази мръсотия отвън е проникнала много дълбоко в душите ни. И блогът е много добро огледало на това печално състояние.
цитирай
11. asthfghl - И аз мога така:
17.09.2014 17:15
Лондон:
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/00997/460-london-dirty_997151c.jpg

И пак Лондон:
http://static.guim.co.uk/sys-images/Arts/Arts_/Pictures/2011/8/17/1313595208419/Rioters-drag-rubbish-cont-007.jpg

Бирмингам:
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/02/04/article-1248541-08271DDD000005DC-564_468x513.jpg

Неапол:
http://unclestinky.files.wordpress.com/2008/01/naples_04_385x255_262718a.jpg

Париж:
http://www.csmonitor.com/var/ezflow_site/storage/images/media/content/2012/0501-ofrenchelection-buildings/12424300-2-eng-US/0501-OFRENCHELECTION-BUILDINGS_full_600.jpg

Берлин:
http://33.media.tumblr.com/f2ead3d871e179bf1411ce2407f94935/tumblr_mztrxd8Cjv1s7e0dto1_500.jpg

Варшава:
http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2011/4/5/1302015612864/Praga-a-poor-area-of-Wars-007.jpg

Мадрид:
http://blogs.reuters.com/photographers-blog/files/2013/11/RTX1529L.jpg

И т.н. и т.н.

Усещаш накъде бия, нали? ;)
цитирай
12. анонимен - asthfghl,
17.09.2014 17:39
изобщо не са сравними нещата.
- Първо, голямата част от линковете ти са за доста по-ограничени като площ места.
- Второ, едната от снимките във Великобритания със запалените кофи е правена след бунтове.
- Трето, помня кризата в боклука в Неапол, доста изговорихме за нея в новините. И у нас имаше такава криза в София, но както виждаш, Жоро не е взел снимки от нея, а от места, където мръсотията и разрухата са постоянно, а не временно явление.
цитирай
13. christof - asthfghl,
17.09.2014 17:42
избрах Неапол не заради самия град, а заради пътния възел. А що се отнася до твоите линкове - не ме впечатляваш и знаеш ли защо? Избрал си някакви мизерии от различни европейски големи градове и то, най-вече локализирани в баймангалските им предградия или по време на криза с боклука, както е при снимката от Неапол. Аз не отричам, че и в Европа няма мизерии и никъде в постинга не съм го споменал това. Просто навън мизериите са по-скоро изключение, докато в Бг са си правило и то от памтивека.
цитирай
14. vencivaleri1951 - Боя се, че е обратното
17.09.2014 18:21
angpiskova написа:
че тази мръсотия отвън е проникнала много дълбоко в душите ни. И блогът е много добро огледало на това печално състояние.


А и държавата е абдикирала тотално. Няма пари, но и мисъл няма в наредбите и законите.
Ето например, ако някой реши да си направи двора, фасадата, стълбището по хубави /а хубавото е и скъпо/ трябва да уведоми, а и за някои неща да вземе разрешение от общината/например алпинеум, басейн и проче.../ Ремонтът общината ще калкулира и ще го задължи с по големи сборове. Тоест направиш ли си по приветлив дома плащаш повече. Държиш ли го порутен плащаш по -малко. Може ли някой да обясни защо трябва да се плаща повече данък смет за един добре изглеждащ дом отколкото за занемарен такъв??? защо на практика тези които най-много цапат София са освободени от данък смет./ Домовете в Циганските гета практически имат нулева стойност, а от там и промилите за такса смет са нулеви?
А помня как майките и бабите ни за една табелка " Образцов дом" всяка свободна минута бяха на двора и човъркаха нещо. Дъщеря ми обаче се кефи на двора като идва, а и приятели води ,но едно цвете не е боднала, едно листо не е събрала. На 35 е, нямада се научи, няма и децата си да научи.
цитирай
15. karaiany - Гледах репортажите от това село и се ...
17.09.2014 18:22
Гледах репортажите от това село и се срамувах от корените си. Къде остана величието на този народ?! Има ли някакви спомени за него? А спомени за срам и милосърдие има ли? !!
цитирай
16. asthfghl - 12.
17.09.2014 19:10
Значи се оказва, че в цивилизована Великобритания имало бунтове? Интересно...

Щом предпочиташ да си затваряш очите за съществуващата и на Запад нищета и мизерия - давай, заповядай. Кой съм аз, че да те спирам.
цитирай
17. asthfghl - 13.
17.09.2014 19:11
> Аз не отричам, че и в Европа няма мизерии и никъде в постинга не съм го споменал това

Но не си споменал и че има, нали? Вместо това си избрал мизерии от България, намеквайки, че "само в България е така". Е, не е.
цитирай
18. christof - asthfghl,
17.09.2014 19:29
естествено, че в България тази мизерия е най-драстична. Та тя е навсякъде - кьорав ли си или се правиш на такъв? И да - абсолютно твърдо заставам зад думите си, че съвременните българи са най-големите мизерници в света. Защото само много големи мизерници са в състояние да превърнат страната си в кочина и да продължават да го правят. И, айде, моля те, да не ми говориш и ти за беднотия, немотия и т.н., че от това сиромахомилство вече ми се повдига.

Това да си беден няма нищо общо с това да си прасе.
цитирай
19. анонимен - Значи се оказва, че в цивилизована ...
17.09.2014 19:30
asthfghl написа:
Значи се оказва, че в цивилизована Великобритания имало бунтове? Интересно...

Щом предпочиташ да си затваряш очите за съществуващата и на Запад нищета и мизерия - давай, заповядай. Кой съм аз, че да те спирам.

Не мисля, че е коректно всички бунтове да се отъждествяват с мизерията. А и никъде не съм казала, че на Запад няма проблеми.
цитирай
20. анонимен - Но съм съгласна с Жоро,
17.09.2014 19:33
че ние водим класацията по мизерия. Която, за съжаление, се превръща в естествено духовно състояние на голяма част от българите.
цитирай
21. christof - Имам чувството, че блогерът аст...
17.09.2014 19:43
Имам чувството, че блогерът астхфгхл е типичното блогбегейско комуне, което си знае опорните точки и тях си бае. Прав ли съм?
цитирай
22. анонимен - Виждам,
17.09.2014 19:55
че вече го споделят и от страницата ми във ФБ. Поздрави на автора още веднъж!
цитирай
23. neznayko - Оплюване
17.09.2014 19:56
Не си прав christof, че българите сме били мързеливи. Не е това причината за мизерията, но ми се струва, че ще е по-добре твоята версия да се разпространи, пък дано поне малко се стреснем и започнем да отстояваме правата си. И най-вече да ценим труда си. Така и себеуважението ще се завърне, а с него и всичко забравено.
цитирай
24. анонимен - А познайте що е така? ...
17.09.2014 19:57
В средата на моето село преди 90-100 години е имало гъол и с много доброволен труд е пресушен и с пари от бюджета построена сградата на кметството което и сега си е кметство. Така са построени училища /българско и турско/, дръвчетата по улиците са били все „полезни и ароматни“ видове. Така се е правело, с обществени и дарителски средства и много ангария /доброволен труд/, затова им е било скъпо и мило.
Тази инерция продължава до 60-та година когато се строи водопроводната мрежа, е селския парк. После премахнаха селския глашатай с барабанчето, общоселското събрание и обявиха че вече има кой да мисли „кое, как и кога да се прави“.

Ето така стигнахме до положението че като ни се каже да си “сеем картофите“ се обиждаме и гладуваме а нивите ни пустеят, живеем в лайна и мръсотия и вместо да ги почистим ги правим повече, и т.н.
цитирай
25. lado - Навремето като хлапе, имах индианците за най-великия народ, и си мислех, че говорят немски
17.09.2014 19:59
karaiany написа:
Гледах репортажите от това село и се срамувах от корените си. Къде остана величието на този народ?! Има ли някакви спомени за него? А спомени за срам и милосърдие има ли? !!

след много години ми попадна една книга, документално-изчерпателна - "Погребете сърцето ми в Уундид ний"...и митът бе разбит. Книгата беше писана с любов към червените. Безспорно подложени на геноцид, избивани безмилостно и т.н.. най-вече жени, деца и старци. Щот мъжете успявали да избягат успешно. Както и убийството на ген. Кемби на масата за преговори от страна на Дивия кон.

Величие??? Кога?
А с помощта на нета прочетох автентичните свидетелства на историци-очевидци на първото българско царство, за което няма документи, няма собствено монетосечене, а управителите са князе, или васали..... което би трябвало да се нарича първо българско ханство, щото, нали...Е, титлата Хан е от 14 век, на пък ВЕЛИЧИЕТО на хановете от този период още звучи в тъпанарките на всички българи
В какво се изразява величието на един народ?
Бога ми - не са битките. Всички народи имат битки. войни и герои - печелени, губени. Величието е приносът в световната история, светлите личности и развитието на културни, научни и технически постижения...
цитирай
26. asthfghl - 19.
17.09.2014 21:36
О, уверявам те, че мизерията и социалната маргинализация са в основата на тези бунтове. Доста късогледо би било да не го признаем.
цитирай
27. asthfghl - 18.
17.09.2014 21:37
> абсолютно твърдо заставам зад думите си, че съвременните българи са най-големите мизерници в света

За човек, който има претенцията да е пътувал, подобно твърдение издава учудващо голямо невежество за света.
цитирай
28. asthfghl - 21.
17.09.2014 21:39
> Имам чувството, че блогерът астхфгхл е типичното блогбегейско комуне, което си знае опорните точки и тях си бае. Прав ли съм?

А ти все повече пасваш в образа на типичния форумен трол, който, в момента в който някой изкаже мнение, различаващо се от неговото, веднага прибягва до старите изпипани тролски тактики като личностно омаскаряване на опонента. Това е най-характерният белег за изчерпване на аргументите и не ти прави никаква чест.
цитирай
29. asthfghl - 20.
17.09.2014 21:40
> ние водим класацията по мизерия

Не знам за класацията по мизерия, но класацията по мрънкане и самобичуване със сигурност я оглавяваме.
цитирай
30. анонимен - О, уверявам те, че мизерията и со...
17.09.2014 21:53
asthfghl написа:
О, уверявам те, че мизерията и социалната маргинализация са в основата на тези бунтове. Доста късогледо би било да не го признаем.

Би било коректно да дадеш и текста към снимката, който да илюстрира твърдението ти. Иначе оставаме в сферата на спекулациите.
Колкото до мизерията, не го казвам аз, а статистиките. В т.ч. и Евростат.
цитирай
31. asthfghl - 30.
17.09.2014 22:32
Кой точно текст те интересува, че не разбрах? За връзката между мизерията и маргинализацията с екстремизацията на младежта в съвременните общества ли? Тази корелация ли оспорваш или какво?
цитирай
32. анонимен - Кой точно текст те интересува, че не ...
17.09.2014 22:40
asthfghl написа:
Кой точно текст те интересува, че не разбрах? За връзката между мизерията и маргинализацията с екстремизацията на младежта в съвременните общества ли? Тази корелация ли оспорваш или какво?

Помолих те само да дадеш придружаващия текст към снимката с паленето на контейнерите, а не да забиваш в академична мисъл.
цитирай
33. asthfghl - 32.
18.09.2014 09:20
Дори повече от "придружаващ" текст ще ти дам.

http://talk-politics.livejournal.com/1718477.html

Само не ми разправяй, че си незапозната със събитията в Лондон, Париж и Стокхолм.
цитирай
34. born - Накрлая нещо ти се е преебало в по...
18.09.2014 12:19
Накрлая нещо ти се е преебало в постинга, който между другото е впечатляващ и приемлив. Вземи та го оправи защото са се застъпали снимки и текст, та на финала е станала една Ганьовска работа. Определено трябва да уточня, че ми допада сарказма ти и алкохолофилската ти решителност да решиш проблемите от раз. Бих желал само да отбележа, че на този свят преобладаващите цветове не са само белия и черния, а има и други. Вероятно всеки от нас би могъл да изкара постинг с чудесни снимки и пътища от така черната Русия, както и от така насраната България. Както и снимки на лайняни места от еврогейската действителност, които не са минати с баданарката на всеобщото благоденствие. Но в края на краищата въпрос на "вкус и цвет", както казало кучето, след което облизало задника си. Поздрави.
цитирай
35. weinlock - Не, наистина не е честна статията
18.09.2014 21:03
Статията е изключително и остро необективна. От една страна се излагат най-гнусните неща у нас, от другата - най-хубавите и то в обективно много по-богати държави. Сравнение между къщите в крайна улица от Горно Нанадолнище и курорт на Канрските острови. Е не е ли леко брутално?
цитирай
36. christof - born,
18.09.2014 22:23
при мен всичко излиза нормално, а и друг не се е оплакал. Виж при теб да не е причината. Що се отнася до коментара ти, аз някъде по-горе май съм отговорил за правилата и изключенията. :))
Поздрави и на теб!
цитирай
37. christof - weinlock,
18.09.2014 22:31
напротив, мисля, че статията ми е повече от обективна. Признавам си, че езикът ми е малко остър, но това е, защото съм забелязал, че иначе никой не вижда и не чува. Признавам си също, че може и да съм попресолил манджата на места, но като цяло действителността е такава - преобладаващата част от България е мръсна, прашна, счупена, кална и депресираща. Преобладаващата част от Европа е чиста, подредена и приветлива. Това е истината.
По отношение на това, че съм сравнявал къщи от Горно Нанадолнище с курорт на Канарските острови, пак не е така. Снимките от Тенерифе са от населени места - малки градчета и селца.
И тази статия е нищо. В момента подготвям втора част.
цитирай
38. born - при мен всичко излиза нормално, а и ...
18.09.2014 22:45
christof написа:
при мен всичко излиза нормално, а и друг не се е оплакал. Виж при теб да не е причината. Що се отнася до коментара ти, аз някъде по-горе май съм отговорил за правилата и изключенията. :))
Поздрави и на теб!

Вече и при мен е нормално. Извинявай, че съм направил подобна забележка, но не можеше да се чете нормално от средата надолу и не съм имал възможност да огледам всички коментари и рекоментари. Ще пия веднага едно успокояващо алкохолно хапче за ксомпенсация и за твоето физическо и духовно здраве. Още поздрави.
цитирай
39. martins - da no
20.09.2014 18:57
Vsichko tova dobre obache sravnenieto sys Slovenia trqbwa da wzeme predvid che Slovenia ima dulg kim GDP ot 61% spored
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt

A Bulgaria 4.15%.

Taka che da imat putishta. No na kakva cena. Eventualno tozi dulg trqbwa da se plati ili idva IMF i ti nalaga "austerity" regime dokato ne se izplati.

Taka che e dobre da se gledata neshtata w po golqm mashtab a ne samo na povurhnostta.
цитирай
40. martins - oshte
20.09.2014 18:59
Mezhdu drugoto az zhiveya w Boston. I trqbwa da kazha che i tuk ima podobni kartinki (specialno za sustoqnieto na putishtata) koito sa predstavqt za Bulgaria. A tova e grad ne selo.
цитирай
41. aoricon - Адмирации за постинга. Всичко е ...
29.01.2015 12:45
Адмирации за постинга.Всичко е толкова вярно!
цитирай
42. momchil - Всъщност защо един патриот би пил ...
16.02.2016 22:35
Всъщност защо един патриот би пил сутрин кафе? То не расте в България. Да пие боза.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: christof
Категория: Забавление
Прочетен: 792706
Постинги: 130
Коментари: 2502
Гласове: 3898
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031