Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 13:22 - Народът иска властта
Автор: christof Категория: Други   
Прочетен: 7938 Коментари: 35 Гласове:
25

Последна промяна: 24.02.2013 15:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           (или "Пиянството и махмурлукът на един изстрадал народ")

           Първо искам да попитам къде отидоха онези протестиращи с фактурите за ток в ръцете, онези истинските протестиращи, които излязоха спонтанно по улиците, докарани до ръба на отчаянието с три пъти по-високите си януарски сметки?
           Къде са те?
           Какви са тия хора, които в момента крещят като луди навън, а като ги попитат какво искат, не могат два лафа да обелят, да не говорим за ясно и точно формулирани искания?
           Протестите се изродиха.
           Отново.
           Както всичко в тази държава.
           С каквато и благородна кауза да започне нещо, накрая то винаги се побългарява и опорочава.
 
           Започна се с ония отрепки с качулките, кубинките и джобовете, пълни с камъни, които се биеха с полицаите и наричаха всички останали еничари. Платени, безмозъчни олигофрени и футболни фенчета, които срещу двайсе лева, са готови да продадат майка си и баща си.

           После стана и по-страшното - появиха се и "ръководителите на протеста".
           Отварям една голяма скоба, за да кажа, че само в България е възможно да има само един (уж) протест и няколко ръководители на същия този един (уж) протест.
           Затова ги наричам "ръководителите на протеста", а не "ръководителите на протестите".
           Някакви, до вчера никому неизвестни хорица, мижитурки, прежаднели за пет минути слава, самообявили се за "гласа народен", ме заливат от екрана с "исканията" си. Искат "властта в ръцете на народа", т.е. - в своите ръце. А някакви хора (някои от тях в не много трезво състояние) вървят из улиците на градовете с българските знамена в ръце и крещят: "Мафия! Мафия! Мафия!".
            Питам - сега, когато Бойко вече сдаде властта, кой точно е мафията?
           Искат "смяна на политическата система" - т.е., не искат нито Бойко, нито Станиша, нито Лютфито, нито Кунева, нито Яне, нито който и да е от сега съществуващия политически елит.
           Тогава кой е този, срещу когото те толкова ожесточено крещят "Мафия!"?
           Предполагам държавата?
           Т.е. всички българи?
           Държавата, която сега те искат да управляват.
           Други от "ръководителите на протеста", обаче, казват, че не искали и не трябвало Бойко да сдава властта. Това било голяма грешка и не бивало страната да се оставя без управление. Интересното е, че и едните, и другите "ръководители на протеста" протестират рамо до рамо и заедно крещят: "Мафия! Мафия! Мафия!", което би направило ситуацията адски комична, ако не беше толкова сериозна. Важно е да се каже също, че и едните, и другите "ръководители на протеста" явно искат да стават капо ди тути капи на тази мафия. Естествено, капо-то може да е само един, така че аз очаквам в най-скоро време претендентите да се хванат за гушите. Тогава вече наистина ще стане смешно.

            Искам да заявя напълно официално: аз не съм упълномощавал никого от тия така наречени "ръководители на протеста" да ме представлява където и да е и пред когото и да е. Изобщо не ми пука кой от тях какъв е, в коя миша дупка е живял досега и защо чак сега е изпълзял оттам. Никога през живота си не съм имал кумири и политически идоли и не смятам, че стотина хиляди протестиращи (неясно за какво) хора в цялата страна, са гласът на цяла България, в това число - гласът на родителите ми, на семейството ми, на хората, които мислят като мен, на хората, които работят като мен, на моите съмишленици, познати и приятели.

           Вече е ясно едно.
           Протестите се подмениха.
           Няма ги онези хора, искрено разгневени от януарските си сметки за ток, които излязоха спонтанно по улиците, за да изразят мъката си от адската несправедливост и безизходица, в която някакви продажни проститутки, нарекли себе си политици, ги вкараха преди повече от едно десетилетие, подписвайки неизгодни и надупващи договори с корпорации, чиято единствена цел, естествено, е печалбата. Разбира се, говоря за монопола на ЕРП-тата - истинската причина за протестите.
            Конкретен проблем, който можеше да се реши единствено от политиците, сега се изроди в нещо съвсем различно, изроди се в пълна слободия и анархия, дивашки крясъци по улиците, призиви за национализация, революции, "вся власть советом" и десетки други неграмотни, безумни и неясни политически (нарочно подчертавам думата) искания.
           А междувременно ще дойдат и февруарските сметки, после мартенските и т.н.
           И проблемът изобщо няма да е решен.
           Защото просто вече няма кой да го реши.
           Защото точно подмененият протест изгони тия, които можеха да решат проблема.

           А всички знаем, че след всяко пиянство, идва и отрезняването.
           А отрезняването обикновено е свързано с махмурлук. 
           И всички тия, дето сега крещят като луди по улиците и площадите и искат "власт на народа" (сякаш Демокрация означава нещо друго, ебаси!), утре ще се събудят с адско главоболие и ще търсят зелевата чорба или алка-зелцера, но няма да има нито от едното, нито от другото.
 
           Затова, аз призовавам всички останали няколко милиона българи, които не се припознават в нито един от "ръководителите на протеста", нито в който и да е от протестиращите папагали-безделници, да не се поддават на "революционната" вълна, с която медиите ги заливат, правейки от мухата слон, а да запазят спокойствие и достойнство и да продължат да работят. Защото на България й трябва много и здрава работа, а не крясъци по улиците и неграмотно формулирани претенции за "власт на народа".

           Освен това, не забравяйте, че сега, когато държавата е на автопилот, само ние, работещите, нормални граждани, ще осигурим така необходимите зелева чорба и алка-зелцер на всички онези стотина хиляди българи, които съвсем скоро ще се събудят с махмурлук и ще се чудят какво е станало, докато са били безпаметно пияни.



Нека псуването по мен да започне... СЕГА!!!



Гласувай:
31



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - christof
24.02.2013 13:53

Браво!

Ето за какво става дума:

"... Държавата, която сега те искат да управляват ..."

Истинските протестиращи са избутани в ъгъла - самите те го казаха многократно по телевизия и радио. Вместо тях говорят самозвани и платени трактористи, славибиневци и тн.

Много хора пострадаха именно от футболните гамени - и това казаха лично те по телевизията. Но се представя като "бой от полицията".

Все повтарят "Да не ни извръткат" или "Да не подменят причините за протеста".
Е, то вече се случи.
цитирай
2. christof - Аз мисля, че само пълен олигофрен не ...
24.02.2013 14:04
Аз мисля, че само пълен олигофрен не би предвидил, че това ще се случи. За жалост, виждаме около стотина хиляди такива олигофрени, които продължават да следват новите си "кумири" из улиците и да се излагат като кифладжии.
Жалко за България наистина!
цитирай
3. nicodima - На много места пиша същото от няколко дни, но не ми обръщат внимание!
24.02.2013 15:27
ББ сдаде властта - много хитър политически ход - държавата затъва, няма кой да реши проблемите, но няма да е той, което пак ще го издигне в очите на глупаците
А по отношение на протестите, ето какво писах / буквално копирам коментара си при Манол Глишев /:
23.02 08:14 - Ами как да има "умни" искания, когато протестиращите са малоумни...
Те умните отдавна се изнесоха оттук! Социалният произход на днешните млади хора далеч не е този отпреди 20 години. Онези ми бяха връстници и повече от 2/3 отдавна са навън. Другите, които останаха като мен, инвестират в децата си и ги изнасят.
Няма спасение от олигархията тук! Всичко останало - партии, институции, са нейни еманации.
Тези възгласи от типа на "Вся власть Советам!" вече сме ги чували и настръхвам от тях! Само призивът им да прочетеш за протеста на 24-ти е вече достатъчно основание да не отидеш. Защото там има призив за смърт! С този призив, като че ли изваден от революциите на 19-ти век, те категорично отблъскват интелигенцията и мислещите и знаещите хора. Протестът се лумпенизира и това беше целта, подозирам чия - точно на тази олигархия, която иска да запази статуквото!
***
Май съм била права, а?
цитирай
4. christof - Хахахахахахахаха! Току що ня...
24.02.2013 15:36
Хахахахахахахаха!
Току що някакъв младеж изказа поредното "протестно искане" - той иска политиците, които според него били милионери, да върнат част от парите си на народа, за да можел народът да се нахрани. Стори ми се, че някъде тук, в сайта, мярнах подобен призив от гуруто на протестиращите революционери Чавдар Главната буква.
Боже, наистина живеем в лудница, ебати!!!
:)))))))
цитирай
5. hloris - Наистина...
24.02.2013 15:46
какво да ти кажа,Жоро,истината в момента е като палачинка,която всеки я
преобръща така,както му приляга,и както му изнася...Чудя се само дали от толкова
въртене и преобръщане тя накрая да вземе да се скъса,и тогава какво очаква тези,които очакват да си похапнат от нея,а?!
Нищо,тя просто вече не става за ядене...така както на самият народ му писна да дъвче там някаква си постна пица...
Относно това,че българите са се отвикнали да работим,и тук донякъде си прав,но...съгласи се не е нормално според мен да работиш по 15 часа на ден,и да не можеш да посрещнеш своите елементарни потребности...да се нахраниш,облечеш и да си платиш сметките,а и да вземат накрая част от парите,защото "имало развалена продукция"...има и работодатели днес,които третират хората просто като някакви роботи.Не визирам никого конкретно...
говоря по принцип.
А да не говорим до каква безизходица води пък това да не може да си намериш
работа?!Четеш кримихрониките предполагам..хората тотално са обезверени и отчаяни от тази безизходица и мизерия,в която тънат...

Друг е въпросът,че в българина все още живее андрешковината,т.е. ако няма келепир,то по-скоро ще седя без работа,отколкото да работя нещо каквото и да е...Да не говорим,че щуробаджанащината толкова яко се е вкопала в която и да е сфера от нашия живот.
Като цяло положението е много сложно,и лично аз си нямам и идея как могат на
първо време нещата да се канализират...пак да се върна оттам откъде започнах,може би ако ОСЪЗНАЕМ,че палачинката трябва непременно да я запазим цяла,иначе тя просто отива за храна на кучетата,а ние ще продължаваме да стоим гладни,отчаяни и обезверени...
Може би трябваше/май вече е късно за това/ да следваме швейцарския модел на поведение,но...понеже Аспарух е забил копието си тук,което предполага,че винаги ще бъдем примамлива апетитна хапка,то май това няма да ни бъде позволено.
Лично моето мнение е,че трябваше да следваме собствена,неутрална политика,но...вече е прекалено късно...мамка му!
Не съм оптимист в случая!
цитирай
6. ferhunde - По същото време и аз написах на тая ...
24.02.2013 15:59
По същото време и аз написах на тая тема и виждам, че мислим еднакво.
На две неща само ще се спра. Първо, че протестите били масови? Масови ще са ако в София излязат 200 хиляди. Няма и 2 процента от народа да протестира.
Второ, тия типове още отсега взеха да се делят и да се борят за лидерство.Изобщо не се съмнявам, че ще си направят партия като лелчето Кунева и ще станат същите като другите.
Не че Бойко е стока, мании го и не. Но никаква друга алтернатива няма. И тия протестиращи не вдяват че всъщност работят за него. Не се знаеше дали щеше да вземе пак изборите ГЕРБ, сега е сигурно че ще ги вземе.
А тия дни в блога се начетох на толкова тъпотии от наши колеги протестиращи, че затвърдиха убеждението ми, че протестите са бутафория.
цитирай
7. christof - nicodima
24.02.2013 16:00
Напълно подкрепям мнението ти.

hloris, или не си разбрала точно какво се опитвам да кажа в постинга си, или и ти си се подвела по масата папагали, които в момента врещят по улиците. Протестът отдавна не е този, който ти се опитваш да представиш. Събуди се преди да е станало късно.
цитирай
8. christof - ferhunde
24.02.2013 16:25
На мен тези "протести" все повече започват да ми приличат на ВОСР - победа на прогресивните сили над здравия разум. Само дето не е сигурно дали ще има електрификация, за да върнем комунизма.
цитирай
9. hloris - Жоро,
24.02.2013 16:43
много добре те разбрах.Просто исках да кажа,че ние никога,ама никога няма да
се оправим,и съм съгласна напълно с nicodima,че единствената разумна инвестиция в
момента тази в образованието на децата ни,с тенденция да "дръпнат" навън.
Защото ние сме,и ще си останем бананова република.

Съгласна съм с теб в едно нещо,че протестите се опорочиха и тотално изместиха първоначалната си същност,както и че прословутата мафия се е сраснала с народа,защото тя просто Е...негово дете...така че оправия няма да има никога в тази държава по простата причина,че сме народ от индивидуалисти,и в качеството си на такива никога няма да бъдем напълно свободни.
А, и още нещо...един народ,който копира едно към едно чуждото,Е обречен да загуби своето,което е неговата национална идентичност.
А пък дали е пиянството,или изтрезняването на един народ,както се казва"поживем...увидем".Толкова.
пп.Не мисля,че това е начина да се решат проблемите в страната....мое лично мнение.Останалото ще запазя за себе си.
Разединението на един народ го води към пътя....на забравата.
Може и да ме обвиниш в черногледство,но България след определен период от време ще се нарича Цингания.
цитирай
10. christof - Току що в предаването на Карбовски ...
24.02.2013 17:02
Току що в предаването на Карбовски има нещо като... да го наречем спор между двама мъже - някакъв на средна възраст, привърженик на ГЕРБ и някакъв по-млад, привърженик на БСП. Преди броени минути, на въпрос на Карбовски за какво точно е протестът, социалистчето отговори нещо подобно: "Защото искаме бъдеще на децата си тук, в България и протестите ще продължат, докато България тръгне напред. Аз искам да имам работа, да мога да живея нормално, защото в момента съм безработен и не мога да изхранвам децата си." Попитаха го каква професия има, а той отговори: "Никаква. Нямам професия, защото такава е съдбата ми."
Ебах му майката!!! Ами каква работа искаш бе, шмольо!?
цитирай
11. vmir - Напълно съм съгласен с теб.
24.02.2013 17:39
Току-що пуснах тивито за Карбовски и първото, което чух беше, че Тодор Славков (Великолепни) уринирал пред Народната Билиотека днес. Ебати изрода и изродките, които ще се разтопят от възторг и умиление сега...

p.s. Гледам някакви хлапетии насядали по пъта на Орлов мост и се сещам, че синът ми днес е на две областни олимпиади, от по 4 часа, сутринта - по физика, а след обяд - по английски.

p.p.s. Невероятно - сннът ми се прибрал преди минути от двете олимпиади и преди да се нахрани, се захванал да си прави ежедневните физкултурни упражнения...
цитирай
12. kamosutrov - Днес бях на протестите
24.02.2013 19:16
Бушмилс, не си съвсем прав, но всеки има право на мнение. Въпреки, че от както съм тук пея една и съща песен. Кучето не не заровено в Народното събрание, Мин. съвет и Президентурата. Кучето е заровено под паметника на съветската армия.
Докато не се признае СССР за окупатор, БКП за колаборационистка организация, сътрудничила на окупатор и не се изземат всички активи на нейни ръководители, служители и ползцвали привилегии членове, това ще продължи.
Естествено, с правни мерки.
цитирай
13. christof - Сава,
24.02.2013 19:48
ти наистина ли мислиш, че това са ОСНОВНИТЕ И ЕДИНСТВЕНИ приоритети, които стоят пред България? Че това и САМО това трява да се направи, за да паднат цените на тока и хората да не бягат от България!? Да се признаел СССР за окупатор, а БКП за колаборационистка организация!? Ти верно ли така мислиш, щото недоумявам - честно!?
цитирай
14. tit - Работим ви, бе, Жоро!:))
24.02.2013 21:35
Работим ви - не протестираме...
Сега що псуваш не мога да разбера?:\
цитирай
15. kamosutrov - Да, Бушмилкс, освен ако не искаме гилотините да сработят
24.02.2013 21:41
Защото:
Такъв акт ще повлече незаконосъобразност на всички решения на комунетата.
Основно, икономическите. Ще повлече лустрацията и конфискацията на имущества, придобити по силата на тези решения. Същото ще стане и с имуществата и активите на сегашните назначени милионери.
Да те убеждавам ли, че сегашната олигархия е станала такава в условията на демократична пазарна икономика?
Всъщност това е тапата, която спира развитието на България от 1944 г. до наши дни.
Улицата казва какво иска, наша работа е да и кажем как да го получи.
И да и набием в главата, че кинтите се правят с труд и акъл, а не с крадене от този и онзи.
цитирай
16. christof - Сава,
25.02.2013 10:39
не че не съм съгласен с някои от нещата, казани от теб, но ми се струва твърде неубедителен коментарът ти. Май не си във форма нещо. Кой точно предлагаш да проведе тази лустрация и конфискация на имуществата и активите на комунягите и днешните милионери? Българите имат конкретен проблем, свързан с надутите януарски сметки за ток, Сава. Точно това изкара и хората на улиците. Ако трябва да се правят някакви проверки и ревизии, то те не трябва да са на бившия СССР или на БКП, а на ЕРП-тата и, най-вече, на неизгодните и (WTF) секретни договори между Държавата и Енергийните монополи. Да стане ясно веднъж завинаги дали курвата, която е подписала договорите, е гарантирала 15% годишна печалба на всяко ЕРП, има ли конфликт на интереси и нарушения на договорите за обществени поръчки, правили ли са за всичките 12 години, откакто са на територията на България, някакви инвестиции тия ЕРП-та и откъде-накъде за 30 лв. реално изразходвано електричество, имаш 25 лв. доставка, сякаш тоя ток го доставят с Еконт или Спиди, ебаси.
Това трябва да се направи В ТОЗИ МОМЕНТ.
Защото нещата висят, огромните сметки си стоят неплатени, ЕРП-тата си чакат платците пред касите с кинтите и изобщо, ама изобщо не ги интересува нито бившия СССР, нито умрелите комуняги, нито активите им, нито имотите им. Нищо, Сава. Нищо друго не ги интересува.
И, когато надутите януарски сметки не бъдат платени, ще започнат спирания на тока в домакинствата, защото ТАКА Е ПО ДОГОВОР, да му еба майката, Сава. Така е по договор. Толкова ли всички тия, дето крякате като гарги по площадите, не можете да разберете, че пиянството свършва и махмурлукът ви наближава!?
За какви лустрации, ревизии и конфискации ми говориш ти, Сава?
ХОРАТ НЯМАТ ПАРИ ДА СИ ПЛАТЯТ ШИБАНИТЕ ЯНУАРСКИ СМЕТКИ!!!
И точно това ги изкара на улицата.
После започнаха безумията.
Оставка - получихте си я.
Президента - освиркахте го.
Какво следва, Сава?
Национализация?
Народен съд?
Какво!?

Ха, да те видя как ще отговориш на това, Сава.
цитирай
17. christof - Тит,
25.02.2013 10:45
какво означава "работим ви"?
Кои сте вие, дето работите и кои сме ние, за които вие работите?
Уточнявай се, ако обичаш, че от това многоговорене и нищоказване настана пълна обърквация.
цитирай
18. blackpredator - Прав си
25.02.2013 12:15
Протестите се изродиха.
Но не пишеш за всичкото причини за тях.
Три години и кусур, нашият юнак обслужваше лакейски монополите с биене в гърдите „Аз нося отговорност!”
На уличните якобинци им писна, а нашият L'etat, c'est moi, като последен подпийнал ром, сграби под мишница „отговорноста” и я отнесе на политическия "Феникс ресурс".
И пак ще иска тоя феникс, да тараши за още отговорност. И електоралните мангали ще му дадат...
Ти падаш ли мангал? ;))
цитирай
19. christof - blackpredator
25.02.2013 12:31
Не казвам, че не е така. Напротив - така е. Бойко се би в гърдите не само за монополите. Той също така каза, че ще вкара и министри от предишния кабинет в затвора за корупция и задкулисни далавери, но не го направи. Единственото, което направи, е да бутне на Доган барбекюто и още няколко незаконни строежи на някакви митничари в някакъв язовир. Не отричам вината му, както и вината на Дянков. Дянков е много добър макроикономист, но извънредно слаб микроикономист. Не може да държиш нисък дефицит, само и само да се покажеш на Европата какъв си финансово дисциплиниран пич, не може да налагаш само финансови рестрикции и свиване на разходите, а да оставиш малкия и среден бизнес в батака. Така не се прави икономика. В крайна сметка, колкото и стабилна да е България на макроикономическо ниво, всичко това стана за сметка на малкия и среден бизнес и всички хора, които са заети в него - работодатели, служители и т.н. Видяхме докъде ни доведе това - отличници пред Брюксел, а пълни двойкаджии пред самите себе си.
Аз никога не съм отричал вината на последното правителство.
На всеки един средно интелигентен човек му е напълно ясно, че в България ток се краде повсеместно и, че мангалите ток не плащат. Или поне 80% от тях. В крайна сметка, тия загуби ЕРП-тата трябва да ги вземат от някого. От кого? Естествено, от всички ония, които си плащат.
Това, което недоумявам, е защо ЧАК сега овцете се събудиха и започнаха да блеят!!!
Защо чак сега?
Виж ми и отговора към коментара на Сава и ще ти се поизясни позицията ми по въпроса с протестите и кое точно ме дразни, да не казвам - вбесява в тях.
цитирай
20. kamosutrov - Бушмилс, да ти кажа откровено, патосът ми е чужд.
25.02.2013 12:31
Когато чуя мощен рев "Пенсиите са малки", нека се знае защо са малки.
Колко от хората знаят, че с Постановлението на Мин. съвет от 1971 г. с което се прибира всичко от осигурителните фондове в бюджета на държавата, която Луканов фалира за последно. Не искам да пропускам и национализацията на здравните, пенсионните и осигурителните фондове след 1944 г. както и даренията в полза на училища, читалища, университети и стипендии.
Значи, таткото на Станишев е гепил, Станишев реве, че всичко е гепено. Знаеш ли колко народ свързан с бившия партиен и профсъюзен апарат, заедно със службите им за сигурност тежат на осигурителната система? Гилотината е хубаво нещо, стига да се стигне до нея след справедлив процес.
За това говоря. Парите на България не са се изпарили, те са в определени хора.

цитирай
21. kamosutrov - Омръзна ми да дискутирам с дърдорковци
25.02.2013 13:01
Репликата ми е към Блекатора. Борисов го няма. Факт. Станишко, Доган, Костов и Волен са си на линия и на ред. Всички имаха готовност да сменят на момента Борисов. С политики, действия и кадри. И да си организират изборите, както им изнася. Ами хайде де. Москва не вярва на сълзи.
цитирай
22. blackpredator - Че кой дискутира с теб Катана?!
25.02.2013 13:31
Аз разговарям с Бексес.
Ти си като паметник на американските летци. И фен на почетния щурман Боко и икономическия картечар Дянков, от петата американска ескадрила...
Аз обаче съм фен на кап. Димитър Списаревски и там е разликата между нас.
Какво да споря, то "бомбените ями" на тоя екипаж са разорали цялата държава.
Ще сееме картофи и квасиме морето, както препоръчваше бай мангал, когато се тупаше в гърдите...:)
цитирай
23. kamosutrov - Блекаторе, говориш абсолютни тъпотии
25.02.2013 14:03
Терминът "естествен монопол" е икономическа фикция. Отделно, че т.н. "естествени монополи" си ги създадохте вие и вие си ги поддържате. Ще ми обясниш ли как Станишко ще се бори с монополите и ще регулира "естествените" монополи? Ако ти си шизофренясал, аз не съм. Дори и в семейното ти ложе няма "естествен" монопол, освен чрез диктатура, пич.
Сега за фена на Списаревски. И тук лъжеш, като Станишко на пресконференция. Един фен на Списаревски ще обели и половин дума за избитите бойни другари на Списаревски. От таткото на Станишко. Освен това, кротката с епитетите, защото твой роднина не е загинал при отбраната на София. А мой е загинал. Но аз не фуча по американците, война е било. Фуча по комунистите, които изпозатвориха мои роднини по лагери, че са им били врагове. Хайде, стига ти толкова. До сега не съм чул и слух комуне да каже, сгрешихме, извинете. На вас все други са ви виновните. Вие сте безгрешни и единствено прави.
цитирай
24. christof - Сава,
25.02.2013 14:31
знаеш, че те уважавам и споделям голяма част от философията ти, но в случая ми звучиш като евтин популист на митинг. Не се обиждай, но това вечно връщане назад ми прилича точно на такова - предъвкване на някакви стари неща, а текущите проблеми са заебани настрани и отлежават. Аз също не харесвам комунягите и мисля, че те объркаха системата на функциониране на обществото като цяло, да не говорим за пълния крах на икономическата им система, плановата икономика и прочее лайна, приспиването на хората със сладките приказки за светло бъдеще и бруталното ампутиране на най-важното у хората - естествения стремеж към развитие и конкуриране със себеподобните. До това ни докара комунистическата система, да. Прав си. Така е и аз не го отричам. Но също така, съм достатъчно мислещ и разумен човек, за да знам, че всяко нещо на този свят си има давност - и историческа и морална. Поради тази причина аз не мисля, че днешните КОНКРЕТНИ проблеми на България, които преляха чашата и изкараха хората по улиците, ще се решат от някакво никому ненужно връщане назад в миналото. Това ми звучи прекалено абстрактно и невъзможно за осъществяване, а предполагам, че и за повечето хора е така. Колкото по-бързо забравим за онзи строй, Сава, толкова по-добре. Колкото по-бързо се осъзнаем, че светът съществува ТУК И СЕГА, а не някъде назад в мрачното минало, толкова по-ефективно ще си решим проблемите. Защото, колкото и да ми се напъват някои хора тук, България е прекалено малка и бедна откъм ресурси страна, за да бъде независима от когото и да е. Така че, щеш-нещеш, винаги Големият брат ще диктува условията и ще кара влака - просто такава е съдбата на малките и незначителните. Те просто са осъдени да бъдат зависими от големите. Ако имахме достатъчно кадърно управление на държавата през последните 23 години, щяхме умело да използваме тази наша зависимост в наша угода - защото, както малките не могат да дишат без големите, така и големите не могат без малките.
Това е договор, Сава.
Най-изгодният договор.
цитирай
25. blackpredator - Катана,
25.02.2013 15:01
Даже не си струваше да оставям епителни клетки по клавиатурата, за да ти отговоря. Ама от куртоазия...
Терминът "естествен монопол" е икономическа категория, с която е запознат всеки първокурсник, в местната икономическа гимназия. Либертарианският икономическr хомункулус, който тук там се опитваш да пробутваш, без да си разбрал добре, за какво става дума, въобще не ме впечатлява.
Ай не ми се прави на Пере Тошев, прилепски пишещ харамия у блога. Станишев татко е бил книжен плъх като сина си.
Оставяш чувството, че първата ти севда е бил някой комунист-педофил...;)
цитирай
26. kamosutrov - Бушмилс, тезата ти би имала тежест, ако се гледа в един поток на времето
25.02.2013 16:23
Раздели я на 2 и я придвижи паралелно във времето и нещата ще се подредят.
Освен това, си споменал за давността. Значи, за доста престъпления няма давност. Включително и престъпленията срещу човечеството. Геополитическата нотка, която влагаш изисква доста задълбочени познания. Изисква и елемент на държавност в управленския елит. Всъщност, елементът "държавност" се базира на степента на самоуважение на личностно и национално ниво. Безценния ресурс, който имаме е географското ни положение. Дълъг разговор, но ще го отложим за на по няколко питиета.
Та значи, местния дърдорко е в състояние да каже и докаже за "естествени монополи", а? Които е изучавал още в детските ясли? Може би, като ходи на работа заключва булката си в мазето, за да не я вземе някой на концесия. Според мен, по-скоро е направил БРД Еоод /Булкоразпределително еднолично дружество/ и взима такси + цената.
цитирай
27. tota - Хахахахахахахаха! Току що ня...
25.02.2013 18:25
christof написа:
Хахахахахахахаха!
Току що някакъв младеж изказа поредното "протестно искане" - той иска политиците, които според него били милионери, да върнат част от парите си на народа, за да можел народът да се нахрани. Стори ми се, че някъде тук, в сайта, мярнах подобен призив от гуруто на протестиращите революционери Чавдар Главната буква.
Боже, наистина живеем в лудница, ебати!!!
:)))))))



Не се учудвайте. Имаме примери в историята ни за такива практики. Ал. Стамболийски прокарва политически закони - за съдене на виновниците за Втората национална катастрофа и конфискация на имуществото на незаконно забогателите по време на Първата световна война.
Е, засегна едрия капитал и му видяха сметката. Така че по сдържани да сме. Има хора, които наистина са на дъното и те не са малко.
цитирай
28. kamosutrov - Тоти, грешиш. Стамболийски не е убит заради нарушени икономически интереси
25.02.2013 19:21
tota написа:
christof написа:
Хахахахахахахаха!
Току що някакъв младеж изказа поредното "протестно искане" - той иска политиците, които според него били милионери, да върнат част от парите си на народа, за да можел народът да се нахрани. Стори ми се, че някъде тук, в сайта, мярнах подобен призив от гуруто на протестиращите революционери Чавдар Главната буква.
Боже, наистина живеем в лудница, ебати!!!
:)))))))



Не се учудвайте. Имаме примери в историята ни за такива практики. Ал. Стамболийски прокарва политически закони - за съдене на виновниците за Втората национална катастрофа и конфискация на имуществото на незаконно забогателите по време на Първата световна война.
Е, засегна едрия капитал и му видяха сметката. Така че по сдържани да сме. Има хора, които наистина са на дъното и те не са малко.

Моля ви се! Да си знаем историята! Стамболийски е убит заради опита му за конфедерация с кралство Сърбия. Иначе си е било обикновена диктатура на цървулите. Нещо като репетиция за 9 септември. Бой над депутати, бръснене на бради, Оранжева гвардия за терор.
Вижте, апелирам да си прочетете родната история, че нещо взе да се повтаря. Или поне желание за повтаряници.
Бушмилс, взех, че се поразрових за Активните борци и парите ни. Малко инфо има, но има.
Искам да дам един пример. Значи, доказано платен шпионин на враждебна на България държава, осъден по безспорни доказателства, след 9 септември е награждаван с най-високи държавни отличия, а неговите роднини са третирани като Активни борци. Ей това не го разбирам. Абе, разбирам го, но не го приемам.
Все едно е Германия да плаща пенсия на Рихард Зорге. Аз ще продължа да се ровя, но съм убеден, че роднините на атентаторите от Св. Неделя са третирани като герои и са имали съответните облаги.
цитирай
29. manuelche - ?!
25.02.2013 19:55
Удивлявам се на хората, които в момента обвиняват Бойко, че бил абдикирал, че било хитър ход (не отричам, че има замисъл). Моля ви, свестете се. Народът поиска оставка и тя му беше дадена.
Сега, ясно е, че това дойде като студен душ и беше ужасно неочаквано. След оставката лъсна безидейността на протестите, лъсна липсата на ясни искания. Настана объркването - ами сега, ами що стана така, ами какво правим от тук - нататък. В деня на оставката протестираха смешен брой хора.
В неделя пък наред със справедливия гняв се говореха чутовни глупости. Ще намаляваме депутатите на 120, ама ще свикаме Велико народно събрание с 400?! Хем държавата ни е доказано лош стопанин, срещу който се протестира, хем искаме национализация. Какво й на конституцията ни? Само трябва да се спазва, това й е.
Аз държа тези хора да спрат да говорят на "Ние". Няма ние - има тебе и мене. Аз не искам и 1/4 от тия простотии и нови химери. Какво гражданско участие бе, вие нормални ли сте?! Народът прескача трамвайните релси да не го хване ток, а иска да управлява и да решава съдби.
ОК, понаскачахме се, повикахме, даже и резултат даде. Време е джамбурето да отива към края си и да я захващаме да видим какво ще става. Купонът трябва да свърши, не може до безкрай. Иначе забиваме в анархия.
цитирай
30. tota - Хахахахахахахаха! Току що ня...
25.02.2013 20:02
kamosutrov написа:
tota написа:
christof написа:
Хахахахахахахаха!
Току що някакъв младеж изказа поредното "протестно искане" - той иска политиците, които според него били милионери, да върнат част от парите си на народа, за да можел народът да се нахрани. Стори ми се, че някъде тук, в сайта, мярнах подобен призив от гуруто на протестиращите революционери Чавдар Главната буква.
Боже, наистина живеем в лудница, ебати!!!
:)))))))


Не се учудвайте. Имаме примери в историята ни за такива практики. Ал. Стамболийски прокарва политически закони - за съдене на виновниците за Втората национална катастрофа и конфискация на имуществото на незаконно забогателите по време на Първата световна война.
Е, засегна едрия капитал и му видяха сметката. Така че по сдържани да сме. Има хора, които наистина са на дъното и те не са малко.

Моля ви се! Да си знаем историята! Стамболийски е убит заради опита му за конфедерация с кралство Сърбия. Иначе си е било обикновена диктатура на цървулите. Нещо като репетиция за 9 септември. Бой над депутати, бръснене на бради, Оранжева гвардия за терор.
Вижте, апелирам да си прочетете родната история, че нещо взе да се повтаря. Или поне желание за повтаряници.
Бушмилс, взех, че се поразрових за Активните борци и парите ни. Малко инфо има, но има.
Искам да дам един пример. Значи, доказано платен шпионин на враждебна на България държава, осъден по безспорни доказателства, след 9 септември е награждаван с най-високи държавни отличия, а неговите роднини са третирани като Активни борци. Ей това не го разбирам. Абе, разбирам го, но не го приемам.
Все едно е Германия да плаща пенсия на Рихард Зорге. Аз ще продължа да се ровя, но съм убеден, че роднините на атентаторите от Св. Неделя са третирани като герои и са имали съответните облаги.


Зная и за другите причини, поради които е убит Стамболийски. Написах коментара, поради това, че долових ирония над изразено мнение. Мъдрите хора са казали: "Смехът се смей!! "
цитирай
31. kamosutrov - Тоти, най-интересното е, че БАН-яджиите историци, вече 23 години
25.02.2013 21:01
продължават да пълнят пространството с идиотщини. Една брошура с полицейските протоколи от периода 1921-1925 г. ще срине напълно мита за социалните бунтове в България. От Изток РСФСР /бъдещ СССР/, от Запад Кралство Сърбия. А по средата, техните агенти.
цитирай
32. tit - Означава, че работим на вас, инициативните и знаещи честни частници, Бекс.:)
25.02.2013 22:05
christof написа:
какво означава "работим ви"?
Кои сте вие, дето работите и кои сме ние, за които вие работите?
Уточнявай се, ако обичаш, че от това многоговорене и нищоказване настана пълна обърквация.

Вярвах, че ще схванеш от половин дума...

Исках да бъда кратка, Жоро, но както разбрах с многогогворенето си съм разболявала блога ти най-безсрамно!:))
Обещавам да не развалям повече стерилната ти компания занапред!
цитирай
33. kamosutrov - Ще ми се да спомана, Тит, че за да работиш за един наистина честен частник
26.02.2013 09:29
е предизвикателство и трябва да си почти наполовина от неговите компетентности.
цитирай
34. demograph - Мафията е оттренирала екипи за в такива случаи и действа автоматично
04.03.2013 18:19
Гражданските комитети НЕ РАБОТЯТ защото се персонализират. Посоченият недоволен вече не е опасен Опасен за мафията е неперсонифицираният масов гняв. Опасни за мафията не са личностите на какъвто и да било граждански консултативен, експертен и т.н. сбор от подменими, подкупни и сплашваеми лица.
Тя това иска и към това бутна народа от улицата. Опасни за мафията са ИСКАНИЯТА посочени в плакати и транспаранти НА УЛИЦАТА! Т.е. големият страх на мафията е ОТ САМИТЕ ПРОТЕСТИ, а не от предтсавителите на протестиращите. Протестите трябва да продължат, без да се персонифицират. Исканията трябва да се поставят в дневния ред на обществото с викове и плакати, не с петиции, които мафията скълъпва за секунди!
цитирай
35. demograph - Мафията е оттренирала екипи за в такива случаи и действа автоматично
04.03.2013 18:21
Гражданските комитети НЕ РАБОТЯТ защото се персонализират. Посоченият недоволен вече не е опасен Опасен за мафията е неперсонифицираният масов гняв. Опасни за мафията не са личностите на какъвто и да било граждански консултативен, експертен и т.н. сбор от подменими, подкупни и сплашваеми лица.
Тя това иска и към това бутна народа от улицата. Опасни за мафията са ИСКАНИЯТА посочени в плакати и транспаранти НА УЛИЦАТА! Т.е. големият страх на мафията е ОТ САМИТЕ ПРОТЕСТИ, а не от предтaсавителите на протестиращите. Протестите трябва да продължат, без да се персонифицират. Исканията трябва да се поставят в дневния ред на обществото с викове и плакати, не с петиции, които мафията скълъпва за секунди!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: christof
Категория: Забавление
Прочетен: 791798
Постинги: 130
Коментари: 2502
Гласове: 3898
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031