Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2013 14:51 - Защо евреите са велик народ
Автор: christof Категория: Забавление   
Прочетен: 25889 Коментари: 64 Гласове:
14

Последна промяна: 27.02.2013 14:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Седем месеца след атентата на летището в родния ми Бургас, нещата все още изглеждат доникъде. Кой точно стои зад него, кои са организаторите - нищо. Пълна мъгла.
       Дали е Хизбулла, дали Ал Кайда, дали Мюсюлмански братя, Арабски джихад, Хамаз, дали е индивидуален акт - май никога няма да стане ясно. Откачалниците, вярващи в световната конспирация, твърдят, че МОССАД стоели зад атентата, като по този начин Израел си търсел повод да започне война с Иран. Специално аз мисля, че това пък е най-голямата простотия, еквивалентна на простотията, че ЦРУ и американското правителство стоят зад атентатите на 11 септември 2001 година. Не мисля, че на Израел му е нужен какъвто и да е повод, за да започне война с Иран или с който и да е от полуоткачените ислямски фундаменталисти около тях. Те поводи си имат предостатъчно. Не мисля също и, че на американците им беше нужен повод, за да започнат война с Афганистан и в Близкия изток, още повече пък за целта да избият 3000 свои сънародници и почти да сринат икономиката си. Подобни тъпотии могат да твърдят само умствено изостанали хора, но, като се има предвид, че същите умствено изостанали хора отричат и Холокоста, май не е чак толкова учудващо. За подобни нечовеци е важно само да се мразят евреите. Нищо друго няма значение. А това, че най-логичното е и зад двата атентата да стоят ислямисти, които открито мразят Израел и САЩ, явно изобщо не е важно. Не е важно изобщо, че в доктрините на тези крайно радикални групировки е записано, че евреите и американците трябва да се убиват навсякъде, по всяко време и по всякакъв повод. Не е важно дори, че при атентатите от 11 септември 2001 година Ал Кайда и Осама бин Ладен поеха отговорността.
       Както споменах, важна е само и единствено безсмислената омраза към евреите.

       Но да се върнем на атентата в Бургас.
       Най-шантавото е, че същите тези "хора", които напълно оправдават ислямистите като автори на атентата на летище Сарафово и поставят израелците като негови организатори, мразят със същата сила и самите ислямисти. Това, обаче не попречи на помрачените им, болни мозъци, още в първите минути след атентата да започнат да бълват антиеврейската си отрова из форумите. Тогава се начетох на такива потресаващи гадории, че дори не искам да ги споделям тук. Само ще спомена, че в общи линии тоталната идиотия и примитивизъм на тези получовеци се изчерпваха със: "Смърт на чифутите!" и "Да мрат гадните евреи!". 
       Винаги съм казвал, че човек, който се радва на страданието и смъртта на други човешки същества, е сериозно мозъчно увреден индивид, който няма място сред обществото, а в специализирано медицинско заведение. И колкото повече четях реакциите на хората след атентата, толкова повече се убеждавах, че поне 40% от сънародниците ни спадат към гореописаната категория. За жалост - специализираните медицински заведения са недостатъчни, за да ги съберат всичките.
       Този сайт също не прави изключение, разбира се. Сега не ми се изброяват поименно блогерите, които редовно проповядват открито антиеврейски и чисто нацистки идеи и съвсем свободно и безнаказано си ги публикуват тук. Доколкото знам, проповядването на расова омраза противоречи на правилата на сайта. Като знам какъв разграден двор е, обаче, блогбеге-то, правилата са последното нещо, което някой ще тръгне да спазва тук.
          И след цялата тази антиеврейска помия и националистическа отрова, които се изливаха с тонове и тонове от атентата насам (а и продължават да се изливат), един мъничък факт остана на заден план.
          Един малък, но красноречив жест, който дава отговор на въпроса защо евреите са велик народ, а българите - стадо нискоинтелигентни хейтъри.
          Израел отпусна стипендия на дъщерята на загиналия при атентата шофьор на автобуса Мустафа Кьосов. Ей така, без излишни фанфари и тупане в гърдите, някакви хора от Израел дойдоха, дадоха пари за детската градина, в която като дете е ходил загиналият Кьосов, а за 11-годишната му дъщеря - 150 долара месечна стипендия до навършване на пълнолетие. Дойдоха, помогнаха и си отидоха, а новината остана свряна плахо там някъде всред пороя от приказки, на които българите иначе са много щедри.
          Дори няма да коментирам факта, че семейството на загиналия шофьор са мюсюлмани.
          Това е, драги съблогъри.
          Докато вие и половината нация сте заети да мразите, истинските пострадали от този варварски акт дойдоха и помогнаха - с малко, но от сърце.
          Затова евреите са велик народ.
          Затова ще управляват Света.
          Защото само велики хора могат да управляват Света.
          А всички останали можете само да им дишате прахоляка и да ги мразите.

Следващият клип е за всички ония, за които Холокоста не съществува. Хайде, гледайте и ме псувайте, откачалници!

          
        





Гласувай:
33



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blogerka - Светът,
27.02.2013 15:21
се управлява от Бог и ако някой има други планове- това е най-лесния начин да ГО разсмее.
цитирай
2. tutankhamon661 - christof
27.02.2013 15:23

"... Винаги съм казвал, че човек, който се радва на страданието и смъртта на други човешки същества, е сериозно мозъчно увреден индивид, който няма място сред обществото, а в специализирано медицинско заведение ..."


Гледай само какво се говори за Борисов, след като влезе в болница!
Hикога няма да приема такова поведение за "нормално" - който и да го изрича.
И категорично не желая хора, изпитващи задоволство от състоянието на Борисов, да управляват или дори да изказват мнение. Просто не ги броя за хора.

Тероризмът е един от много начини за подклаждане на омраза между гражданите. При това действа безотказно.

Истината е, че можем само да предполагаме, но не и да бъдем сигурни за извършителя на който и да било aтентат.




цитирай
3. christof - Ето, цъфна и първото минусче. Бл...
27.02.2013 15:23
Ето, цъфна и първото минусче. Блогерът Андрей ме посети, прочете и оцени. Благодаря ти, Андрей! Пожелавам ти след време да се разболееш от омраза и да пукнеш от жлъч.
цитирай
4. travell - само да ти кажа:
27.02.2013 15:26
за много от нещата си прав. Но не забравяй все пак, че когато имаш такива финансови възможности като евреите е много лесно да си щедър. Когато нямаш и една риза на гърба си ти на себе си не можеш да помогнеш, пък камо ли на друг. Моралната подкрепа не я разглеждам.
цитирай
5. hloris - Здравей!
27.02.2013 15:33
Аз имам някакви наблюдения защото един много мой близък човек работеше с тях,
а и аз самата направих една малка сделка със същата фирма....
Както и да е....искам просто да кажа,че като хора са много честни,достъпни,и с много богата душевност...изобщо трудното е докато се спазариш с тях,и оттам насетне нямаш никакви проблеми.Много са точни и коректни по отношение на плащанията си,а и страшно държат на собствената си национална идентичност,зачитайки и чуждата такава.Мисля,че са един толерантен народ.
Моите лични впечатления за тях са много,много положителни,който и каквото да дрънка по техен адрес.А пък един приятел беше ходил в Израел на гости,може би тяхното гостоприемство може да съперничи на нашето българско такова,което вече се изроди,защото е подплатено с интерес...
Мое мнение,с което не ангажирам никого.
пп.Не съм запозната с политиката,която водят и следват,но...факта,че са оцелели след холокоста,говори единствено и само добре за тях,защото имат
много добра икономика все пак,та нали търговията е заложена в гените им все пак.
цитирай
6. tutankhamon661 - 3. christof
27.02.2013 16:03
christof написа:
Ето, цъфна и първото минусче. Блогерът Андрей ме посети, прочете и оцени. Благодаря ти, Андрей! Пожелавам ти след време да се разболееш от омраза и да пукнеш от жлъч.



Изобщо не се учудвай!
Андрей е най-обикновен глупак. От онези, които смятат, че държавата е виновна за собствената им некадърност.

Hямам представа защо се мисли за десен, щом е комунист до мозъка на костите си. Cамо комунист може да иска други да работят, а той да лапа.


цитирай
7. christof - за много от нещата си прав. Но не з...
27.02.2013 16:31
travell написа:
за много от нещата си прав. Но не забравяй все пак, че когато имаш такива финансови възможности като евреите е много лесно да си щедър. Когато нямаш и една риза на гърба си ти на себе си не можеш да помогнеш, пък камо ли на друг. Моралната подкрепа не я разглеждам.


Мисля, че финансовите възможности нямат АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО с това дали си велик или червей. И това, че (цитирам теб) "нямаш и една риза на гърба си ти на себе си не можеш да помогнеш" е само поредният опит за оправдание на байганьовщината. Човек може да помогне по много начини - стига да иска.
Освен това, не мисля, че си разбрал основната теза на постинга ми.
Карай да върви.
цитирай
8. kamosutrov - Бушмилс, пак стана`ате на кълбета
27.02.2013 16:32
Ама не бива тъй. Айде, да не е от днес, ама от утре почвай да мразиш по списък.
Аз имам много познати и евреи, и мюсулмани и комунисти. С последните се караме и днеска и нощеска, но не ги мразя. Омразата е излишен лукс.
За холокоста имаме какво да говорим. Не му е сега времето, обаче. Твърде много са пресилени нещата. За националсоциализма също има какво да говорим. Много от пропагандните клишета са оборими.
цитирай
9. christof - tutankhamon661
27.02.2013 16:36
Той само Андрейчо да е комунист, с мед да го намажеш, както се казва. Тук просто гъмжи от тях - като зараза са плъзнали из сайта. Вземи например Чавдарчо Главната буква - типично крайно ляво комунистче, Подводни - болшевик и болен злобар, чиито единствени аргументи против мен се изчерпват с това да ме нарече алкохолик или наркоман, ок3223 - при него всеки коментар е излишен... И много, много други. Дано не ми се обидят тези, които съм пропуснал. :))
цитирай
10. christof - Сава,
27.02.2013 16:54
откъде-накъде реши, че мразя който и да е от изброените сополи, та чак и по списък да започвам да ги карам?

П.П. Мисля, че протестите са ти направили нещо - това изобщо не си ти.
цитирай
11. kamosutrov - Забравих да сложа знака за майтап, бе!
27.02.2013 17:47
christof написа:
откъде-накъде реши, че мразя който и да е от изброените сополи, та чак и по списък да започвам да ги карам?

П.П. Мисля, че протестите са ти направили нещо - това изобщо не си ти.

Същия съм си. С 4 степени по-циничен от преди, обаче.
цитирай
12. hloris - А,аз яко съм се отплеснала май...
27.02.2013 18:30
трябва да се учим от тях.
Велик народ са защото знаят кои са техните национални интереси,отстояват ги и
се борят да ги осъществят.За разлика от нас:DD
цитирай
13. kito - Евреите са умни, да. Hо и колко злини ...
27.02.2013 19:27
Евреите са умни, да. Hо и колко злини са причинили на света!
цитирай
14. iidresidual - не разбрах
27.02.2013 19:32
какво означава велик народ, но сълзливия пример, които даваш със стипендията, някак си иде да рече колко са благородни израелтяните и прочие.
това може да е вярно, ама само извън контекста на простия факт, че тези хора извършват геноцид вече десетилетия, заради т. нар. свои 'национални интереси'.
както и да е. много е евтино да твърдиш, че някой народ е това или онова.
а и е добре да правиш разлика между евреи и жители на държавата Израел.
цитирай
15. crisis - Авторът е расист и българомразец
27.02.2013 19:33
"... евреите са велик народ, а българите - стадо нискоинтелигентни хейтъри.
Затова ще управляват Света.
Защото само велики хора могат да управляват Света.
А всички останали можете само да им дишате прахоляка и да ги мразите....."

Ало... еврейчето, аз не съм добитък, а каквъв си ти - без да те познавам, по написаното, мога със сигурност да твърдя, че си нискоинтелегентен, злобен, комплексиран малък добитък.
Ако не ти харесва в България, просто си върви с мир в Израел.
арх. Стойчо Парушев
цитирай
16. tili - Здрасти, Бекси:)
27.02.2013 20:03
**************************
цитирай
17. vmir - Много добре казано.
27.02.2013 20:23
Доброто трябва да се оценява, дори и когато е съпътствано от не чак толкова добро.
цитирай
18. myonlink - :)
27.02.2013 20:25
+1 :)
цитирай
19. kamosutrov - Не съм Бушмилс, но се извинявам от негово име. Ти си образован хейтър
27.02.2013 21:45
crisis написа:
"... евреите са велик народ, а българите - стадо нискоинтелигентни хейтъри.
Затова ще управляват Света.
Защото само велики хора могат да управляват Света.
А всички останали можете само да им дишате прахоляка и да ги мразите....."

Ало... еврейчето, аз не съм добитък, а каквъв си ти - без да те познавам, по написаното, мога със сигурност да твърдя, че си нискоинтелегентен, злобен, комплексиран малък добитък.
Ако не ти харесва в България, просто си върви с мир в Израел.
арх. Стойчо Парушев

и несъмнено, възпитан и ерудиран. Ще ми обясниш ли термина "Върви с мир в Израел"? Ако ще палиш бунт, въстание, революция или поне пищен купон, да слагаме каските?
цитирай
20. christof - Евреите са умни, да. Hо и колко злини ...
27.02.2013 21:55
kito написа:
Евреите са умни, да. Hо и колко злини са причинили на света!

Колко злини са причинили на света?
цитирай
21. christof - какво означава велик народ, но с...
27.02.2013 22:01
iidresidual написа:
какво означава велик народ, но сълзливия пример, които даваш със стипендията, някак си иде да рече колко са благородни израелтяните и прочие.
това може да е вярно, ама само извън контекста на простия факт, че тези хора извършват геноцид вече десетилетия, заради т. нар. свои 'национални интереси'.
както и да е. много е евтино да твърдиш, че някой народ е това или онова.
а и е добре да правиш разлика между евреи и жители на държавата Израел.

Нищо не разбрах от това, което си написал. Най-малкото, не става ясна изобщо твоята позиция по въпроса. Папагалските повтаряния как евреите извършвали геноцид над бедните палестинци, защитавайки националните си интереси, не са позиция, а безсмислена логорея.
Примерът, който съм дал, съвсем не е сълзлив, а напълно конкретен, реален, ясен и точен. Както обикновено се изразявам аз.
Така че - пробвай пак.
цитирай
22. christof - Ало. . . еврейчето, аз не съм доби...
27.02.2013 22:04
crisis написа:
Ало... еврейчето, аз не съм добитък, а каквъв си ти - без да те познавам, по написаното, мога със сигурност да твърдя, че си нискоинтелегентен, злобен, комплексиран малък добитък.
Ако не ти харесва в България, просто си върви с мир в Израел.
арх. Стойчо Парушев

Г-н архитект, струва ми се, че доста злоба сте насъбрал в себе си. Нещо архитектурата не върви ли, що ли? Като гледам как пишеш, г-н архитекте, направо не ми се мисли какви сгради проектираш.
цитирай
23. zelas - Един българин два пъти се жертвува и ...
27.02.2013 22:46
Един българин два пъти се жертвува и спасява давещи се хора в Италия. Един друг българин загина спасявайки малко дете в Англия.

Ей за това българите са велик народ и ще управляват света!
цитирай
24. zarenkow - Съвсем не е еднозначно
27.02.2013 23:20
написаното. Наистина никой народ не бива да бъде съден , още повече за съдбата си , каквато и да е тя. Все пак в много от твърденията ти не си прав."...още повече пък за целта да избият 3000 свои сънародници и почти да сринат икономиката си." Повярвай , има сили които могат много повече от това за интереса на отделни групи и лица. Не само там и в Европа ги има. Няма да те убеждавам . Второ съвсем не вземам страна на фундаменталистите но в зоната освен тероризъм има и геноцид. Вярно е че е почти война но е и геноцид. Освен мюсулмански фундаментализъм има и юдейски , а в тяхната религия има не по малко фундаменталисти. В глобалния свят днес и двете са неприемливи. Не може да се съди или да се слага на пиедестал нито един народ.
цитирай
25. kikona - Шалом - Здравей
27.02.2013 23:22
Така би говорил провокатор, който иска да засили антиеврейските настроения, които за съжаление ги има. Евреите са достойни за уважение заради известните на всички техни качества и достижения. Да се нарекат велик народ е пресилено, поне , защото са малко. Знае се кои са Великите държави, Те са в Съвета за сигурност на ООН.
цитирай
26. bezmitove - christof, мисля че не е редно така еднозначно и категорично да обобщаваш как единия народ бил еди какъв си, а друг точно обратно
28.02.2013 00:24
Първо защото ти самия вероятно не си наясно. Вероятно си слабо информиран и манипулиран. И не знаеш, че има както евреи, които карат децата си да надписват ракети(бойни), които в последствие се изстрелват срещу техни връстници!
Така има и други евреи, които отправят видео послание, видно от всички:
- Иранци ние ви обичаме. И не искаме да воюваме с вас, а искаме мир.

И вероятно не осъзнаваш, но ти в случая настройваш доста българи срещу евреите като цяло?
Или може би това ти е целта?

цитирай
27. kostadin - Чудно нещо е словото, можеш да си го ...
28.02.2013 00:30
Чудно нещо е словото ,можеш да си го въртиш както ти се иска Едно време нашите бяха разузнавачи ,а противниковите диверсанти Днес нещата са по сложни .Тези които нямат съвременна техника са терористи ,а демократичните държави бранят демокрацията с бомби ,ГМД,валутен натиск и други хумани средства .Красота! Шалом !
цитирай
28. iidresidual - даам
28.02.2013 00:32
christof написа:
iidresidual написа:
какво означава велик народ, но сълзливия пример, които даваш със стипендията, някак си иде да рече колко са благородни израелтяните и прочие.
това може да е вярно, ама само извън контекста на простия факт, че тези хора извършват геноцид вече десетилетия, заради т. нар. свои 'национални интереси'.
както и да е. много е евтино да твърдиш, че някой народ е това или онова.
а и е добре да правиш разлика между евреи и жители на държавата Израел.

Нищо не разбрах от това, което си написал. Най-малкото, не става ясна изобщо твоята позиция по въпроса. Папагалските повтаряния как евреите извършвали геноцид над бедните палестинци, защитавайки националните си интереси, не са позиция, а безсмислена логорея.
Примерът, който съм дал, съвсем не е сълзлив, а напълно конкретен, реален, ясен и точен. Както обикновено се изразявам аз.
Така че - пробвай пак.


предполагам, че не си разбрал, нали е логорея.
все пак, геноцидъд е факт. има си международно право и резолюции за тази работа. ако това наричаш логорея, така да е.
това че примерът ти е конкретен, реален, точен и ясен не го прави по-малко сълзлив. избягвай да ходиш много по мултиплексите и да гледаш драматични филми за холокоста и чети малко история. тогава може малко да си преглътнеш егото и да си стъпиш на краката и ще разбереш защо постът ти е глупав.
прекалено високомерно говориш както за себе си, така и за другите около себе си - разбира се с обратен знак. това издава личностни проблеми. което пък от своя страна издава и моите проблеми: явно и аз съм наистина много тъп, за да си губя времето с коментар за твой пост, хайде лека и наздраве, бухал!
цитирай
29. barrybarovec - Напълно съм съгласен с написаното. ...
28.02.2013 01:29
Напълно съм съгласен с написаното. Някои хора живеят за да мразят. Евреите, американците, капитализма, Костов, парите, богатите и всичко останало. Вместо да се поучат от успеха на другите хора и народи, те възприемат само лошото от чуждата култура. Вносната помия винаги е по-сладка. Силните хора живеят с мисълта как да постигнат успех, докато слабите мислят кого да обвинят за собствения си неуспех.
(нямам нищо общо нито с евреите, нито с арабите)
цитирай
30. stamenmihalevski - По мое мнение не би трябвало да се ...
28.02.2013 04:12
По мое мнение не би трябвало да се изпитва омраза към никоя нация като цяло, защото във всяка има както добри, така и лоши представители, въпреки че също е вярно, че хората от всяка нация имат приблизително еднакъв манталитет. Ще ти дам пример с българите. Ако някой друг народ трябваше да направи оценка на нашата нация, съдейки само по действията на повечето от най-богатите и влиятелни българи, може би щеше да ни определи накратко като безскрупулни мафиоти, вероятно с "комунистическа жилка". Ако ние не искаме да бъдем определяни като безскрупулни мафиоти, с "комунистическа жилка", само заради една малка част от нас, тогава не трябва да слагаме под общ знаменател всички евреи, турци, гърци, а и цигани дори, заради действията на някои от тях, особено на тези с огромното влияние и многото пари. Ако освен теориите на конспирацията отричаш и световното влияние, и материални богатства на някои евреи, съм длъжен да те посъветвам, да се поинтересуваш повече по въпроса, преди да заемаш твърда позиция, защото за разлика от конспирациите, другите две се признават. Имам един въпрос - щом евреите помогнали на дъщерята на покойния българин (Браво за помощта!) не са разтръбявали за това, което са направили, ти откъде го разбра? Познаваш лично въпросното семейство, имате общи познати или...? Явно предпочиташ да вярваш на официалните версии за случките по света(примерно 11 септември). Всъщност стигнах и до отговора на въпроса ти "Защо евреите са велик народ?" Аз не бих използвал прилагателното велик, а по-скоро влиятелен. Част от отговорът може би е - защото използват умело факта, че повечето от хората вярват(за по-лесно)на официалните версии за случките по света или иначе казано - предпочитат да "гледат телевизия", вместо да се замислят и да се досетят, че музиката,филмите(и новините) поръчва този, който плаща, а плаща този, който има и има този, който поръчва... Журналистика отдавна не съществува, защото няма кой да плаща на журналисти, разпространяващи само и единствено реални факти, а се плаща основно за ПР. На кой му пука за истината? Важно е да има печалба. Няколко хипотетични въпроса. Държа да отбележа, че са такива, за да не ме обвинят, че те подкупвам(де да имах толкова.. хаха..) - Ако ти подаря един апартамент, съгласен ли си в замяна да пуснеш пост, в който да пишеш, че според теб виновници за атентатите в Щатите не са ислямисти? А ако към апартамента прибавя и един Мерцедес, и една луксозна вила? ... също и 1 милион в зелено, за да си имаш за закуска? Кое ще предпочетеш - подаръците и пост в защита на ислямистите или твоята си гледна точка, за която така или иначе не можеш да си на 100% сигурен, че отговаря на истината?(предполагам не си някой мултимилионер, който няма да почувства съществена промяна в стандарта си на живот, при получаване на гореспоменатите подаръци, а ако греша умножи предложението по седемнайсет) И не ми пиши, че не могат да дават такива подаръци на всеки, написал само един пост и така да излъжат целия свят, защото предполагам, че ще се намерят доста, които ще са доволни и на 20-30 лева... а за професионалистите работещи в телевизии, радиа и вестници по повечко... Естествено същото важи и за конспиративните теории... А тогава на кой да вярваме? На който и да вярваме, вероятно най-добрия ориентир си остават парите и властта...
цитирай
31. kostadin - За съжаление няма друг народ за к...
28.02.2013 06:41
За съжаление няма друг народ за който всички останали хора са по нисши и от животните За този народ има само един богопомазан етнос ,а всички останали са гои.
Някой пък споменаваше правото на силните ,Тогава да не се цупят бившите силни ,че са станали слаби .Да живее вътрешновидовата брба ,присъща за животните .
Маските падат и излиза ,че Ленин е прав като е експроприирал материалните цености от бившите силни.
Поради величието на няколко еврейски клана днес светът е на това дередже.
цитирай
32. vmir - Как им липсва Ленин на някои...
28.02.2013 08:23
Ми умря, бре!
цитирай
33. kostadin - Ми умря, бре! Абе знаеш ли, че още ...
28.02.2013 09:26
vmir написа:
Ми умря, бре!

Абе знаеш ли ,че още мърдал
Не следиш новините
Изказването на противниците на комунизма е тъждествено с разбирането на Ленин !
Ще те причисля и тебе към тиквите !
цитирай
34. vmir - 33. kostadin,
28.02.2013 10:06
kostadin написа:
vmir написа:
Ми умря, бре!

Абе знаеш ли ,че още мърдал
Не следиш новините
Изказването на противниците на комунизма е тъждествено с разбирането на Ленин !
Ще те причисля и тебе към тиквите !


Ва нидей ва! Сакън шъмъ скръбосаш ут мъка.
вай-вай-вай-вай... тц,тц,тц,тц...
цитирай
35. christof - Гледам, доста коментари, но дис...
28.02.2013 11:07
Гледам, доста коментари, но дискусия - никаква, с изключение на леката закачка между Вмир и Костадин. :)

zarenkow, естествено, че фундаменталисти има навсякъде. Само не разбрах, това по какъв начин НЕ ПРАВИ евреите велик народ. Германците също са велик народ - независимо от Хитлер и концлагерите. Нима националсоциализмът не беше краен фундаментализъм!? За мен велик народ е този, който успее да се отърси от мрачното си минало, който намери сили и достойнство да прости, да се извини и реабилитира пред света и който се опитва по всякакъв начин да НЕ повтаря миналото си. Евреите са били гонени и избивани откакто свят светува. Вечно скитащи и без родина. Те нямат много голям избор да бъдат други, освен крайно радикални. Когато човек трябва да оцелява, правилата отпадат. А те не само са оцелели, ами и продължават да диктуват голяма част от правилата в съвременния свят. Независимо, че са има-няма 3 милиона души. Знаеш ли как се постига това - с единство. Точно това ги прави велик народ. Българите, като са толкова велик народ, защо никой не ги бръсне за слива!?

kikona, в огромна грешка си. Не съм антисемитски провокатор.

bezmitove, ти сериозно ли мислиш, че българите се нуждаят от някой, който да ги настройва един срещу друг или пък срещу евреите, американците, арабите или който там се сетиш? Това е несериозно. Както казвам и в постинга си, българите са най-големите хейтъри на света и това е твърдението, от което НИКОГА няма да се откажа. Българският патриотизъм се изразява не в обич към народ и родина, а към всеобщо мразене на останалите етноси и нации.

stamenmihalevski, прав си, но на мен никой никога не ми е плащал за нещата, които пиша. Още по-прав си за журналистиката. Да, такава вече не съществува. Точно поради тази причина, аз считам блогърстването за НОВАТА журналистика. Все още неопорочена, неподкупна (с малки изключения) и безпристрастна.

Костадине, Костадине, честно да ти кажа, хич не ми се коментират твоите драсканици. С комунисти не ми се спори за нищо.
цитирай
36. kamosutrov - Костадине, отдавна съм ти вдигнал мерника, защото си един от царете
28.02.2013 11:25
на некомпетентната дезинформация. Би ли ми казал на колко години си и какви оценки имаш по история? Твоята, на Чавдарчо-главната буква и на още няколко видни дърдорковци некомпетентност е изключителна.
Ми, да те светна за нещо. Ревете от кеф, че Китай е първата или поне ще стане първата икономическа сила. Бе, светни ме, къде там се въдят евреи, че нещо не ги виждам. Естествено е, че ако те попитам кое припали конфликта в Близкия изток, няма да кажеш. Просто не знаеш. Освен всичко, не познаваш ни палестинци, ни евреи, ни ливанци, ни маронити. Не знаеш и политическия статут на Ливан. Или защо, по-дяволите, там се говори основно френски език.
Освен това не знаеш и защо любимият ти Ленин е успял да направи преврата си.
цитирай
37. kostadin - Кама и сутра. Аз признавам, че е в...
28.02.2013 11:47
Кама и сутра.
Аз признавам ,че е възможно и да не знам ,но разчитам на собственият ми ум, а ти тепърва ще трябва да доказваш дали може да се окажеш по - прав.

Нали знаеш поговорката Който вади нож от нож умира.

Ако можеш още да го вдигаш -дигай го,за мерника говоря.

Не си ги потърсил в сърцето на банките мъничките еврейчета.Само Шанхай се е прострял на 500 км.Да не говорим колко банки и банкерчета има там.
Кой припали ,кои подпали конфликта ли Тези пришълци дошли по волята на ционистите,които изкупваха земя и като станаха около половин милион им омръзна да изкупуват и започнаха да заграбват земята на арабите.Разбира се всичко тръгва от баба Великобритания Но главният радетел за действителното възникване на Израел ,като държава е Чичо ти Сталинчо -бащата на всички народи-егати самеца с остатъци на еврейска кръв.Той ги въоражаваше по една проста причина -докато Троцки беще фактор в Московията ,те еврейчетата се бореха да им дадът украйна за да си направят втора Хазария и т. н.Можеш да допълваш умнико!

Вместо да говориш ,като Боко ,че му направили метеж,кажи някоя от моите дезинформации та да се посмеем всички -но си отвори тема в блога
цитирай
38. christof - Костадине,
28.02.2013 12:11
ти явно си против банките, защото евреите са ги изобретили. Аз пак обаче не виждам антитеза защо евреите НЕ са велик народ. За сетен път питам: след като българите са велик народ, защо те не изобретиха банките и сега да си живеят царски, а тънат в нищета и мизерия, плюейки по всички, които са по-богати от тях. А като се има предвид, че ВСИЧКИ са по-богати от тях, картинката става извънредно мрачна.
цитирай
39. aanonimous - МОЛЯ????:)))))
28.02.2013 12:47
КОИ БИЛИ ВЕЛИК НАРОД, НОХ АЙН МАЛ?:))))) ЕВРЕИТЕ?)))) АЙДЕ ТОГАВА ТОРБИЧКАТА - И ЗАВИНАГИ У ПАЛЕСТИНА, ПРИ НЕФТО:)))))))
цитирай
40. kostadin - Е, не говори така, лихвари са били и ...
28.02.2013 12:51
Е, не говори така,лихвари са били и финикииците,даже при фароните са практикували лихварството., да не говорим за Китай,а преди тях има едни белокожи от праотците и на рода Дуло,които са ги учили на чудесата да леят метали и т. н.
Разбиранията ми за народите са:Всички етноси са равни.
Всъшностдо създаването на книжните пари не са били възможни такива глобални золуми с парите.А книжните пари са съществували и при фароните и в Китай(Е ,при фароните са имали стойност в продължение на 1 календарна година.)Няма как да печатиш банкноти и да не предизвикваш кризи.,защото тогава парите се правят така да се каже от въздуха.
Не съм против съществуването на банки-това е място където стоят парите ,но съм против извратените им практики исмукващи живота на всички хора работещи с пари

Обикновено за да имаш хубаво теле трябва бика и кравата да са от сой.Еврейте не са от сой ,но все пак пътешествието им при Мойсей ги е попречистило,та така са се изравнили с другите етноси .

По времето на Волжка България парите са се секли под форма на парченца примерно от сребро и това се нарича "сечени" от гл Рубить-рублю-рубла
Та името на рублата си е нашенско.

По правилно е да попиташ ,защо на едноверците си отпускат заеми при 4% лихва -същото го правят и мюсулманите ,а за другите етноси не спазват това правило.

Няма нищо трудно в това да правиш от въздуха пари.Но това е коствало изчезването на императорски и кралски родове.За парите и лихварите има дълга история и предполагам ,че си чел достатъчно.

Не ми се говори как е възникнал хаганският каганат и там евреите са ни изместили от ханското място ,уви недалновидната им политика ги е погубила.,показвайки ,че парите не са най- голямата сила в света.

Не ми се говори и за влиянието им То на всички хора по земята става все по ясно ,че води човечеството към гибел.
Всички паразите са дебилно устроени и след като изядат нападнатото същество умират.

Казваш ,че са единни Но желанието им да образуват кибуци е до тогава ,докато заякнатДо тогава са и единни Днес в Израел се наблюдава засилено желание да изгонят руските наследници на хазарските евреи,Делят се на миротворци и военнолюбци ,но са всред арабското море и това ги прави сплотени на външен вид.Зад тази сплотеност стоят и парите на световния финансов елит.
цитирай
41. kamosutrov - Ти твърдиш нещо, ти доказвай. Баси и наивното твърдение. Някъде в Шанхай имало някаква
28.02.2013 13:02
kostadin написа:
Кама и сутра.
Аз признавам ,че е възможно и да не знам ,но разчитам на собственият ми ум, а ти тепърва ще трябва да доказваш дали може да се окажеш по - прав.

Нали знаеш поговорката Който вади нож от нож умира.

Ако можеш още да го вдигаш -дигай го,за мерника говоря.

Не си ги потърсил в сърцето на банките мъничките еврейчета.Само Шанхай се е прострял на 500 км.Да не говорим колко банки и банкерчета има там.
Кой припали ,кои подпали конфликта ли Тези пришълци дошли по волята на ционистите,които изкупваха земя и като станаха около половин милион им омръзна да изкупуват и започнаха да заграбват земята на арабите.Разбира се всичко тръгва от баба Великобритания Но главният радетел за действителното възникване на Израел ,като държава е Чичо ти Сталинчо -бащата на всички народи-егати самеца с остатъци на еврейска кръв.Той ги въоражаваше по една проста причина -докато Троцки беще фактор в Московията ,те еврейчетата се бореха да им дадът украйна за да си направят втора Хазария и т. н.Можеш да допълваш умнико!

Вместо да говориш ,като Боко ,че му направили метеж,кажи някоя от моите дезинформации та да се посмеем всички -но си отвори тема в блога

банчица, но с такова влияние, че управлява китайската икономика. Ей такова нещо за пръв път чувам. Банка-партизанин. :-))))
Държавата Израел е създадена съгласно желанието на СССР и Сталин и със съветски пари. Транспорт и оръжие-съветско. Ако не знаеш, да ти кажа. Точно САЩ и Англия са били против нея. С разрешение на СССР се преселват нашите евреи там. Много имаш да учиш и да четеш. Много.
цитирай
42. kamosutrov - Абе, в Израел няма петрол, да ти кажа. Даже има и един еврейски виц по темата.
28.02.2013 13:08
aanonimous написа:
КОИ БИЛИ ВЕЛИК НАРОД, НОХ АЙН МАЛ?:))))) ЕВРЕИТЕ?)))) АЙДЕ ТОГАВА ТОРБИЧКАТА - И ЗАВИНАГИ У ПАЛЕСТИНА, ПРИ НЕФТО:)))))))

От еврейка го знам.
Водил Мойсей евреите в търсене на Обетованата земя. Избрал едно местенце и казал, Тук ще е. Не бе Мойсей, нека не е тук. Много вони на лошо. Продължили. Мойсей избрал друго местенце. Не става Мойсей и тук вони на лошо. Стигнали до един пущинак и евреите се развикали: Тук ще е Обетованата земя, Мойсее! Не вони на лошо!
От тогава евреите имат дълги носове и нямат грам петрол.
цитирай
43. kamosutrov - Всъщност, банките са изобретение на французите. Тамплиерския орден.
28.02.2013 13:11
christof написа:
ти явно си против банките, защото евреите са ги изобретили. Аз пак обаче не виждам антитеза защо евреите НЕ са велик народ. За сетен път питам: след като българите са велик народ, защо те не изобретиха банките и сега да си живеят царски, а тънат в нищета и мизерия, плюейки по всички, които са по-богати от тях. А като се има предвид, че ВСИЧКИ са по-богати от тях, картинката става извънредно мрачна.

А са ги довършили италианците. :-)))) Като допълнение, италианците са изобретили и счетоводството /мама им стара!/:-)))))))))))))))
цитирай
44. kamosutrov - Е, не! Костадине, пълни лъжи дрънкаш.
28.02.2013 13:16
Кибуци правят и сега. /Знаеш ли какво е кибук?/ Хайде, давай още от в-к Атака, че да те оборвам. Ама ми е скучно, че не даваш факти, а го караш като Станишко. Празни приказки.
цитирай
45. kostadin - За кама и сутра ...
28.02.2013 13:17
Който е казал Атрябва да каже всичко до Я
Ти започна пъзльо!

Не е така уважаеми умнико,Англия им е обещала държава още през първата световна война.Само са се чудели къде да я правят.
цитирай
46. bezmitove - christof пишеш тотални нелепици???
28.02.2013 13:18
"...ти сериозно ли мислиш, че българите се нуждаят от някой, който да ги настройва един срещу друг или пък срещу евреите, американците, арабите или който там се сетиш?"

Малко ли десетилетия след като взеха власта, БКП настройваха българите срещу американците?!
Срещу американския империализъм и т.н.?!

Или вероятно това според тебе не е така, а българите са мразили американците и преди България да се включи във Втората Св. война на страната на Германия, без никой да ги настройва?

Посочи примери, ако е така. Исторически, в художествената литература, та ако щеш и от научната фантастика да са.
Ако ли не, означава че теорията ти увисва, като прани гащи на цигански простир.

цитирай
47. kostadin - Кибуци правят и сега. /Знаеш ли к...
28.02.2013 13:32
kamosutrov написа:
Кибуци правят и сега. /Знаеш ли какво е кибук?/ Хайде, давай още от в-к Атака, че да те оборвам. Ама ми е скучно, че не даваш факти, а го караш като Станишко. Празни приказки.


Кибуци правят и сега. /Знаеш ли какво е кибук?/ Хайде, давай още от в-к Атака, че да те оборвам. Ама ми е скучно, че не даваш факти, а го караш като Станишко. Празни приказки.

Виж така е по добре ,но само на пръв поглед
Не съм от Атака Сидеров проповядва идей -не са лоши ,лош е изпълнителят на монолога. Между него и Яне почти не правя разлика и двамата клякат пред по- силния в момента.Ако не можеш да си извлечеш факти от казаното ,това си е твои научен проблем
Така е било и при хазарите-Те по принцип живеят в гета когато са малко и са слаби -нормално е .
Паразити са защото елита им смуче от живота на други народи .Щом правенето на пари от въздуха не е факт ,какво да говоря с тебе -живей си в измисленият от тебе святМоже би така ти е по добре
Боже ,господи какво е кибук -ами чуждица за българите ,но имаме спомени за такъв кооперативен родово общинен строй с използване на железни оръдия за производство ,малко електричество и как им викаха двигатели с вътрешно горене
цитирай
48. platon - Казват се полуистини.
28.02.2013 13:39
Първо, че евреите билизаселени от Сталин с несъгласието на янките. Това са мислилишени от елементарна логика. Откъде пари у рашките за това преселение? Защо не пуснаха собстевените си евреи тогава? Клед това СССР винаги е бил на страната на арабите и техните мъки започнаха когато Насър изгони руските съветници /а и български имаше/ . Истина е обаче, чеимаше един малък период вкойто се подкрепяше държавата Излаел докато беше мирна. Например Моше Деян завърши Висше Военно училище у нас. Не е единствения. Сталин губи интерес към еврейския въпрос когато евреите отказват Крим/Не е в Усраина тогава/ защото им предлагат територията като съюзна република. Уол Стрийт скача и нещата не се получват. Това е истинската причина да се извадят от там татарите, а и не малко българи. Фактически остава с население само Севастопол по понятни причини.

Сега за атентата. И аз смятам, че е глупост да се казва , че евреите сами са си взривили своите. Обаче нямаше да са евреи ако не се възползуват от станалото. Хизбула е виновна викнаха и американци и евреи въпреки , че може да е всяка арабска организация. Ама имило ливанец изатова Хизбула. Ами Осамабеше саудитец и от аристократична фамилия. Защо тогава саудитите са най добрите приятели на янките? Оквен израел и САЩ кой има полза от това Хизбула да бъде посочена и по възможност разбита. Ами ясно е...Ал Кайда, Хамас и проче...Какво им би попречило да направят Бум в една разградена държава като България.
Някой взимали ни на сериозно в разследването на атентата. Та ние какво сме разкрили до сега? Не напразно Младенов го отсвириха в Брюксел по въпроса.
Колкото да "Жеста" на жидовете със стипендията. Да, направиха в този раздел каквото правят за всяко еврейско сираче. Да напомня ли обаче, какво може да последваследнашето заявление за атентата. И не смятам, че самохизбулани заплашва. Нов теракт също би бил преписан на ливанците. Кой има кяр от това. Гонят ни и да признаем за македонските евреи вина. Защо? За да ни осъзят после за пари...
цитирай
49. kostadin - Те руснаците си падат по бартера още ...
28.02.2013 13:49
Те руснаците си падат по бартера още от времето на Волжка България .Само благодарение на оръжието изпратено от Сталин евреите се закрепват на палестинският бряг ,като държава.
Разбира се ,че отначало е ставало на въпрос за Кримският полуостров ,но попитайте някой Украинец къде са се ширнали днес евреите в тяхната страна .може да ги видите с техните черни костюмчета и широкополи черни шапки из всички градове на Украина.
Та даже четох из интернета ,че отправили послание към Меркел с искане да си правят евреиска държава и в Германия
Сякаш им е малка САЩ
Вярно е ,че в близнаците са работили около 3000 еврей ,но в деня на атентата сап загинали единици -другите не са били на работа .Така ,че приказките за убити 3000 еврей си е кьор фишек ,какъвто е и този за избитите над 6 000 000еврей от Хитлер .Просто конц.лагери не са имали такава мощност.До колкото знам в централните Софииски гробища пещите бяха от немски лагер и всички софиянци знаят по колко време се чака за изгарянето на труповете .По тази причина направиха и хладилник за временното им съхранение.
цитирай
50. анонимен - Аз имам любовник евреин, много е ...
28.02.2013 14:46
Аз имам любовник евреин, много е велик.
цитирай
51. kamosutrov - Винаги съм се впечатлявал от хора, които пишат с руски акцент.
28.02.2013 16:43
[quote=platon]Първо, че евреите билизаселени от Сталин с несъгласието на янките. Това са мислилишени от елементарна логика. Откъде пари у рашките за това преселение? Защо не пуснаха собстевените си евреи тогава? Клед това СССР винаги е бил на страната на арабите и техните мъки започнаха когато Насър изгони руските съветници /а и български имаше/ . Истина е обаче, чеимаше един малък период вкойто се подкрепяше държавата Излаел докато беше мирна. Например Моше Деян завърши Висше Военно училище у нас. Не е единствения. Сталин губи интерес към еврейския въпрос когато евреите отказват Крим/Не е в Усраина тогава/ защото им предлагат територията като съюзна република. Уол Стрийт скача и нещата не се получват. Това е истинската причина да се извадят от там татарите, а и не малко българи. Фактически остава с население само Севастопол по понятни причини.

Сега за атентата. И аз смятам, че е глупост да се казва , че евреите сами са си взривили своите. Обаче нямаше да са евреи ако не се възползуват от станалото. Хизбула е виновна викнаха и американци и евреи въпреки , че може да е всяка арабска организация. Ама имило ливанец изатова Хизбула. Ами Осамабеше саудитец и от аристократична фамилия. Защо тогава саудитите са най добрите приятели на янките? Оквен израел и САЩ кой има полза от това Хизбула да бъде посочена и по възможност разбита. Ами ясно е...Ал Кайда, Хамас и проче...Какво им би попречило да направят Бум в една разградена държава като България.
Някой взимали ни на сериозно в разследването на атентата. Та ние какво сме разкрили до сега? Не напразно Младенов го отсвириха в Брюксел по въпроса.
Колкото да "Жеста" на жидовете със стипендията. Да, направиха в този раздел каквото правят за всяко еврейско сираче. Да напомня ли обаче, какво може да последваследнашето заявление за атентата. И не смятам, че самохизбулани заплашва. Нов теракт също би бил преписан на ливанците. Кой има кяр от това. Гонят ни и да признаем за македонските евреи вина. Защо? За да ни осъзят после за
цитирай
52. kamosutrov - Ще ми се даразбереш, че кибук и ТКЗС е подобие, а не еднаквост.
28.02.2013 16:50
kostadin написа:
kamosutrov написа:
Кибуци правят и сега. /Знаеш ли какво е кибук?/ Хайде, давай още от в-к Атака, че да те оборвам. Ама ми е скучно, че не даваш факти, а го караш като Станишко. Празни приказки.


Кибуци правят и сега. /Знаеш ли какво е кибук?/ Хайде, давай още от в-к Атака, че да те оборвам. Ама ми е скучно, че не даваш факти, а го караш като Станишко. Празни приказки.

Виж така е по добре ,но само на пръв поглед
Не съм от Атака Сидеров проповядва идей -не са лоши ,лош е изпълнителят на монолога. Между него и Яне почти не правя разлика и двамата клякат пред по- силния в момента.Ако не можеш да си извлечеш факти от казаното ,това си е твои научен проблем
Така е било и при хазарите-Те по принцип живеят в гета когато са малко и са слаби -нормално е .
Паразити са защото елита им смуче от живота на други народи .Щом правенето на пари от въздуха не е факт ,какво да говоря с тебе -живей си в измисленият от тебе святМоже би така ти е по добре
Боже ,господи какво е кибук -ами чуждица за българите ,но имаме спомени за такъв кооперативен родово общинен строй с използване на железни оръдия за производство ,малко електричество и как им викаха двигатели с вътрешно горене

Хайде, записвай си, че го обърнахме на училище. Има т.н. "технологични кибуци". Произвеждат разни работи или технологии, които продават. Всеки евреин, роден или жител на кибук получава пълно обгрижване, И образование. В Израел образованието е скъпо удоволствие и се плаща. Качествено, обаче. Та жителя на кибука, ако не работи в него и за него, привежда част от спечеленото в него. Имат лична собственост, но общо взето, всичко принадлежи на кибука. Ей такива неща. А да, плащат си и данъците и са военно задължени към страната си.
цитирай
53. kamosutrov - Сега, за онзи, който пише с руски акцент.
28.02.2013 16:59
Аналитичните му способности са безгранични, особено, когато сам си задава въпроси, сам си отговаря и на базата на тези отговори гради тези. Не знам от къде Сталин е имал пари преди 1948 г. но израелската авиация е започнала пътя си от 4 Месершмита, пленени от СССР. Същия, нека гледа документални филмчета от първата им война 1948 г. и да види въоръжението на евреите. Нека и прегледа решението на ООН за създаването на държавата Израел. Кой е вносителя, кои са били против. А защо не е изнесъл Сталин своите евреи ли? Извинявай, но по тъп въпрос по темата не бях чувал. Хайде да те хвана за ръчичка и да те поведа по една пътечка и сам ще стигнеш до отговора, че и документи ще си намериш. Параноята на Сталин да я знаеш? Да знаеш кой е движил основно науката в СССР? Хайде сега събери 1+1 и си намери отговора. И сам намери годината от която съветските евреи получиха разрешение за емиграция.
цитирай
54. christof - Леле майко! Темата набъбнала ...
28.02.2013 17:13
Леле майко!
Темата набъбнала сериозно. :))
Опитах се да прочета всички коментари и смело мога да заявя, че този мой постинг държи първенството за най-много глупости, изговорени под него. Разбира се, основната заслуга за това е на блогера Костадин, най-вече поради факта, че неговите коментари са най-много. Но не бива да изключваме от списъка и aanonimous, както и блогерите bezmitove и platon, но техните глупости бледнеят пред тъпотиите на Костадин и онова, архитектчето в началото.
В заключение мога да обобщя, че основната ми теза отново (за кой ли път) се потвърди и затвърди. Българите са хейтъри и празнодумци.
цитирай
55. zarenkow - " Те нямат много голям избор да ...
28.02.2013 17:17
" Те нямат много голям избор да бъдат други, освен крайно радикални. Когато човек трябва да оцелява, правилата отпадат. А те не само са оцелели, ами и продължават да диктуват голяма част от правилата в съвременния свят." Не обсъждам причините защо са радикални , този факт обаче едва ли ги прави велики. "Вечно скитащи и без родина." Това не показва ли величието на другите народи , които са ги приели и споделили културата си с тях въпреки типичната им сегрегация. "А те не само са оцелели, ами и продължават да диктуват голяма част от правилата в съвременния свят" диктуват с ресурсите на други народи и заради това , че другите народи великодушно са им позволили да натрупат блага основно създадени от същите тези народи. Ако едно цигане го сложиш на Уолстрийт ще стане банкер и което и да е еврейче на банкер да сложиш във Факултета ще стане дърт циганин. Сегрегацията им и палитрата от световни културни достижения са успеха им т.е. това, че са били "гонени". Няма велик народ има велики обстоятелства но ако имаш нужда от такава вяра и тя ще те направи по уверен, спокоен защо не , събирай им пари за паметник , за великите похвалата е малко. :-)))
цитирай
56. kamosutrov - Бушмилс, с голямо мръщене съм склонен да се съглася с тебе за хейтърството
28.02.2013 18:23
Считам обаче, че това е преходно явление. Децата на бивши роби, които са приели робството в главите си, друго не очаквай. С удоволствие ще те запозная с моите хлапета и тяхната компания. Като се надявам да промениш мнението си.
цитирай
57. kamosutrov - Жаренков, аз се смея на глас на такива антисемитски изцепки
28.02.2013 18:30
Баси, да зачеркнеш по расов признак маса наука и култура, ми се вижда много абстрактно. Отиде цялата физика, ще знаеш. Исак Нютон и Алберт Айнщайн.
Лично аз смятам, че е време да приберем положителния опит от народите, с които живеем заедно от векове. Абе няма ли да се обади някоя майна и да се изкаже? Баси, в Пловдив от преди потопа живеят българи, турци,евреи,арменци и цигани.
Е, по-хубави моми от пловдивчанки няма.
цитирай
58. zarenkow - Гамасутров :-)
28.02.2013 18:49
Не бива да се съдят хората , те разсъждават според компетентността си и още един фактор. Отговорността им също е според това. Никой не се е родил велик и научен . Нали общуваме тук заради това , всеки да се обогати и най малкото да види колко пъстър е Света. Важно е да запазим добрия тон. :-). За момите мнението ти е експертно , а и няма как да е друго пак според ника ти. :-)))
цитирай
59. kostadin - Кибуци правят и сега. /Знаеш ли к...
28.02.2013 20:10
kamosutrov написа:
kostadin написа:
kamosutrov написа:
Кибуци правят и сега. /Знаеш ли какво е кибук?/ Хайде, давай още от в-к Атака, че да те оборвам. Ама ми е скучно, че не даваш факти, а го караш като Станишко. Празни приказки.


Кибуци правят и сега. /Знаеш ли какво е кибук?/ Хайде, давай още от в-к Атака, че да те оборвам. Ама ми е скучно, че не даваш факти, а го караш като Станишко. Празни приказки.

Виж така е по добре ,но само на пръв поглед
Не съм от Атака Сидеров проповядва идей -не са лоши ,лош е изпълнителят на монолога. Между него и Яне почти не правя разлика и двамата клякат пред по- силния в момента.Ако не можеш да си извлечеш факти от казаното ,това си е твои научен проблем
Така е било и при хазарите-Те по принцип живеят в гета когато са малко и са слаби -нормално е .
Паразити са защото елита им смуче от живота на други народи .Щом правенето на пари от въздуха не е факт ,какво да говоря с тебе -живей си в измисленият от тебе святМоже би така ти е по добре
Боже ,господи какво е кибук -ами чуждица за българите ,но имаме спомени за такъв кооперативен родово общинен строй с използване на железни оръдия за производство ,малко електричество и как им викаха двигатели с вътрешно горене

Хайде, записвай си, че го обърнахме на училище. Има т.н. "технологични кибуци". Произвеждат разни работи или технологии, които продават. Всеки евреин, роден или жител на кибук получава пълно обгрижване, И образование. В Израел образованието е скъпо удоволствие и се плаща. Качествено, обаче. Та жителя на кибука, ако не работи в него и за него, привежда част от спечеленото в него. Имат лична собственост, но общо взето, всичко принадлежи на кибука. Ей такива неща. А да, плащат си и данъците и са военно задължени към страната си.

--------------------------------------------
Каквото изчукат това и разпределят пълен комунизъм имащ точен тъждествен елемент само с българската финансова стабилност
Такива текезета си имахме и у нас и не бяха лоши.И при соца хората имаха лична собственостОт тези времена са ни апартаментите.За учене -можеше да учиш колкото си искаш при това качесвото беше със степени нагоре от сегашната подготовка на инж. за продавачи по масите или за консултант продавачки в магазини, без клиентела.
Хубаво е желанието ти ,да ме научиш на нещо повече ,ама как да стане това, не ти е ясно.
Плюс това аз ти описах този родово общинен строй в ерата на желязото ,за която се бореше Балевски да се задържи ,колкото се може по -дълго.Неприятно е но сега се намираме в края на ерата на зелените хартиени гущери.
На мене лично нищо не ми пречи да викам ,че някой си етнос е най- велик .Лошото е ,че от това етноса само се излага и показва ,че колкото му се иска да изглежда велик ,толкова по - ясно е на света,че е нищожен.
Не виждам нищо лошо в 4 месера На руснаците те не са им трябвали немските инж. са поделени между великите сили ,разбира се на принципа Каквото изтръгнеш със зъби е твое Джони.
Доколкото света е илюзия и всички сме смъртни не виждам нищо епохално в това ,че няколко века се задържат ,като мътна пяна в разбалниканият свят на хората по света.
Не се радвай на тези които са във възход ,защото следва и падение,така че велики етноси няма.Всички които са избягнали участа на атлантите са еднакво велики и приспособени към обстановката в която живеят.Колкото и да е смешно американците се изнесоха преди години от Сомалия ,защото техниката на сомалииците била толкова стара ,че съвремените радиолокатори и радио-подслушваелни станции не можели да ги хванат.Абсолютна смехория Оказва се ,че бърз кораб не е флотата.Бързината на флотата се опресделя от най- бавният кораб в нея .Така е и в човечеството ,като цяло.
Признвам ти високата "еродираност" по нещата,вкл познанията ти за в СССP ,но това дали ще ти помогне?
Лично мене не ме и интересува.
цитирай
60. kostadin - Леле майко!Темата набъбнала ...
28.02.2013 20:49
christof написа:
Леле майко!
Темата набъбнала сериозно. :))
Опитах се да прочета всички коментари и смело мога да заявя, че този мой постинг държи първенството за най-много глупости, изговорени под него. Разбира се, основната заслуга за това е на блогера Костадин, най-вече поради факта, че неговите коментари са най-много. Но не бива да изключваме от списъка и aanonimous, както и блогерите bezmitove и platon, но техните глупости бледнеят пред тъпотиите на Костадин и онова, архитектчето в началото.
В заключение мога да обобщя, че основната ми теза отново (за кой ли път) се потвърди и затвърди. Българите са хейтъри и празнодумци.

Явно не си и хриситянин ,иначе щеше да знаеш какво е казано в библията :
Почукай и ще ти се отвори !Ако не си почукал правилно нама да се отвори .
Пак опираме до наличието на голям личен научен проблем в тебе.
Да беше попитал ,преди да списваш каквото ти се иска само на тебе

А з съм ти благодарен за хубавите думи ,казани от противник на моите думи .
цитирай
61. christof - Костадине,
28.02.2013 22:39
аз съм католик. Това, предполагам, ме прави християнин. :))
цитирай
62. zarenkow - Не разбирам , какво удоволствие ви е
28.02.2013 22:53
да си правите квалификации. Надеждата е , че като се отреже едната глава ще щръкне другата ли. Какъв е проблема всеки да си има мнението и аргументите без да е нужно да има квалификации. Това , което правите не е в интерес на това за което ратувате - разума. Разума е споделена информация , а не война. Защо са ви жертви , в името на какво. :-)
цитирай
63. kostadin - аз съм католик. Това, предполагам, ...
01.03.2013 09:05
christof написа:
аз съм католик. Това, предполагам, ме прави християнин. :))

Не ги слушайте какво ви говорят ,а какви ги вършат!
По плодовете им ще ги познаете!
Съгласен ли си ?
цитирай
64. lightsaber123 - се управлява от Бог и ако някой има ...
02.03.2013 10:57
blogerka написа:
се управлява от Бог и ако някой има други планове- това е най-лесния начин да ГО разсмее.


Кой бог? Моят или твоят? Аз си мисля, че моят е единственият, а твоят е измислица. :)

За доказателство: Ако твоят бог не ми се покаже да му бръкна в носа - значи не съществува :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: christof
Категория: Забавление
Прочетен: 791773
Постинги: 130
Коментари: 2502
Гласове: 3898
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031