Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2013 19:07 - Минимална заплата 1000 лева
Автор: christof Категория: Забавление   
Прочетен: 6048 Коментари: 18 Гласове:
10

Последна промяна: 28.02.2013 19:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           От началото на протестите всички се наслушахме на какви ли не дивотии - от национализация и власт в ръцете на народа до отделяне на българското черноморие в отделна автономна федерация. Но днес върха на дивотията бе достигнат с изказването на Волен Сидеров, че, ако дойде на власт, до няколко месеца минималната работна заплата в България ще стане 1000 лева. То вярно, че бай Волен не го слуша много главата, ама дори и от краен популист като него не очаквах такава глупост. Можем смело да кажем, че днес бай Волен надмина по популизъм дори ранния Станишев и Сакскобурготски с неговите 800 дни. Направо и двамата заедно ги сложи в малкия си джоб, дето се вика.
 
           Днес мислих доста по въпроса как, аджеба, ще изпълни обещанието си Волен Сидеров и стигнах до извода, че в България, при сегашното състояние на икономиката, минималната работна заплата може да стане 1000 лева, само ако настане хиперинфлация, както през 1997 година и започнат да се печатат пари, а самите 1000 лева се обезценят до, да речем, 100 сегашни лева. Като се има предвид, обаче, че България е в условията на валутен борд и печатането на пари е забранено, това автоматически означава, че бай Волен смята да премахне борда. Това не е лишено от логика, защото всички знаем какво е отношението му към МВФ и Световната банка. За него те са банда престъпници от еврейски произход и той неведнъж е заявявал, че няма да им играе по свирката, ако е на власт. После прочетох, че на въпроса как точно смята да направи минималната работна заплата 1000 лева, бай Волен отговорил, че от това по-лесно нямало. Просто щял да съкрати 2/3 от държавната аднимистрация.
           Бре! То вярно, че било много лесно бе!
           Опитах се да си направя една проста сметка и, честно да ви кажа, не можах да намеря никаква логика. Значи, по логиката на бай ви Волен, излиза, че Държавната администрация е най-голямата пречка пред високите доходи в България. Само така мога да си обясня как единствено уволнението на 2/3 от държавния персонал, ще увеличи трайно с повече от 600 лева заплатата на всеки един работещ човек в България и то - само в рамките на няколко месеца. Дори да приемем, че 2/3 от държавните служители са пълни търтеи и взимат незаслужено големи заплати за нищоправене (което не е чак толкова далеч от истината), пак ми се струва прекалено, направо невъзможно. Че колко са тия държавни служители, бе! Да не би да са 3 милиона? Друг е въпросът, че със съкращението на 2/3 от държавната администрация ще се генерира допълнителна безработица - т.е., хора, които моментално висват на ръцете на социалната система и, следователно, на данъкоплатеца. Но това за бай ви Волен явно изобщо не е важно.
           Аз винаги съм твърдял, че от редиците на Атака не е излязъл нито един свестен икономист или финансист, нито какъвто и да е друг. Някой изобщо може ли да се сети за някакъв експерт по нещо, по каквото и да е, който да се е пръкнал от там? Лично аз не се сещам. Винаги съм свързвал Атака и лидера й с болни дърдорковци, чиито единствени фенове са селски мъже на средна възраст и селски момци и ергени, които най-лесно се манипулират с риториката на бай Волен. Да не забравяме, че Малкият фюрер дойде на власт именно с националсоциалистическите си глупости, които дрънкаше по площадите и селските мегдани и читалища.

           Така че, мили сънародници, циркът продължава, а главният клоун вече подготвя следващия си номер, който най-вероятно ще е  увеличение на пенсиите на 800 лева, майчинството ще стане 5 години по 900 лева на месец, а месечните детски надбавки - 500 лева на дете.

           Само дето, за целта, бай Волен ще трябва да уволни цяла България. Хахахахаха!

           




Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rustam - Това със съкращаването
28.02.2013 19:14
на държавната администрация, разбира се, е върховна глупост. Но минимална заплата от 1000лв в никакъв случай не е химера. Време е за излизане от Валутния борд задраскване на "фиксирания курс"
Примерът на Унгария е показателен в това отношение. Урбан тегли кредити за 25 милиарда, изрита като мръсни котета от страната си алчните австрийски и немски банки и обезщети гражданите, които бяха теглили кредити в евро и франкове. В момента средната пенсия в Унгария е около 400 евро.
цитирай
2. travell - :-)
28.02.2013 19:31
заплатата наистина не е химера, стига да има функционираща икономика. При условие, че цялата държава се крепи на търговия и на пари от вън/ българи работещи зад граница и пращащи пари на близките си/ без да има почти никакво производство в БГ, няма как да стане.
цитирай
3. christof - rustam
28.02.2013 19:32
Падне ли борда, пада и финансовата стабилност на лева. В България икономиката е в трагично състояние - изключително ниска производителност и огромна междуфирмена задължнялост, както и още по-огромна задължнялост на Държавата към частния бизнес. Само човек, който е вътре в нещата, знае как стоят нещата вдействителност. А те, повярвай ми, наистина са трагични. При това състояние на икономиката, градски, единственото нещо, което поддържа лева, е само валутния борд. Падне ли той, вече няма да има какво да го държи на ниво и той ще се срине така, както се срина през 1997 година. Примерите с Унгария не мисля, че са много удачни, защото там преходът премина по съвсем различен начин. Сега не ми се влиза в подробности, защото мисля, че всеки разумен човек може да направи разликата.
В условията на свободен пазар на труда и пазарна икономика, увеличение на доходите може да има само при траен растеж на икономиката и поносим процент на вътрешнофирмена задължнялост. Всичко останало са празни приказки на болни хора като Волен.
цитирай
4. kito - Това, което казваш важи за запла...
28.02.2013 19:57
Това, което казваш важи за заплатите в държавния сектор. B частния нищо не ти пречи да даваш хиляда лева стига да ги имаш. От твоето добро желание зависи. В стар пост разглеждаш некадърността и мързела на българина. Cпоред теб това е една от основните причини за слабата икономика. Интересно ми е дали си разглеждал варианта некадърен и мързелив работодател. Изключваш ли го? Защото според мен това е също толкова често срещано като недостатъците на служителите. С разликата, че тежи повече, понеже служител можеш да смениш, докато себе си не.
цитирай
5. kamosutrov - Пак разлайваш кучетата! Аман от тебе! :-)))))
28.02.2013 20:46
Ама що му се връзваш на тоя хахо? Той е назначен за националист, преди беше назначен за демократ, честен частник. Отива си и той.
Сега, сериозно. Значи, като се отвори тема за свръхужасноадския национал социализъм и неговата гаднотия, усещам липсата от независима информация какво е бил и какво е правил. В моя блог , ама не тук, ще се опитам да дам повече инфо.
Преди време пуснах една гатанка, кой е казал едни думи. Само 1 отгатна, че са на Хитлер. Сбъркаха го с куп съветски видни комунета.
цитирай
6. medyto - Всичко е възможно
28.02.2013 20:50
Първо за Волен - забележете: той не споменава нищо за цените. Още от утре е възможно минималната заплата да стане 1000 лева, като всички цени се увеличат два и половина пъти. Волен не твърди, че ще увеличи ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ на българите.
Второ - вече сериозно. Нашите заплати са малки, защото нямаме производство на каквото и да е. Почти всичко, което консумираме и купуваме е внос и по този начин наливаме пари в чужди джобове. Вярно, че производителността е ниска, но това зависи от съответните ръководители на всички нива - те са некадърни или корумпирани. Разпродадохме си всичко за да вземем и изядем парите (кой повече, кой по-малко) без да създадем нещо ново. Едно време имах (и сега също съм на това мнение), че кражбите от страна на разни ръководители не са толкова страшни, колкото загубите за държавата и народа, които могат цда докарат с глупави решения. По време на соца моя мачалник можеше да открадне моливи и паус за хиляди лева, а само с едно непрофесионално решение докара на държавата загуби за един милион. Сега е същото - само сумите са различни.
Нека да започнем да произвеждаме качественно, па макар и на първо време на загуба.
Нека не позволяваме на "началниците" да вземат некомпетентни и в ущърб на държавата решени
И тогава, това което казва Волен ще се случ - е разбира се не за една седмица, а за някоко десетки седмици. Но е възможно и нека сме оптимисти.
цитирай
7. christof - Това, което казваш важи за запла...
28.02.2013 22:28
kito написа:
Това, което казваш важи за заплатите в държавния сектор. B частния нищо не ти пречи да даваш хиляда лева стига да ги имаш. От твоето добро желание зависи.

Именно, там е разковничето. Волен говори за заплатите в държавния сектор - т.е., бюджетните институции. А кой пълни бюджета? Бизнеса. Значи какво излиза - пак предизборно се хвърлят някакви извънземни обещания за увеличения на доходите в бюджетната сфера, а бизнесът - да го духа. Тъпи популисти!
цитирай
8. christof - Сава,
28.02.2013 22:32
аз на тоя хахо никога не съм му се връзвал за каквото и да е. Но, повярвай, много хора ще му се вържат, защото масата от неговия електорат са тъпанари и нискочели отрепки. Яд ме е, че отново се започва старата песен на нов глас и, ако тоя е алтернативата на Бойко, тежко и горко на България.
цитирай
9. hloris - Напълно е възможна теорията на Волен да се превърне в реалност...
28.02.2013 23:02
при една хиперинфлация...нека си припомним жанвиденовото време...
просто евтин политически популизъм според мен...но докато има шаранчета,
дето кълват на тази стръв...ех,народе мой,народе...:(((
цитирай
10. kamosutrov - Бушмилс, тази категория хора е сравнително малка
28.02.2013 23:37
Пък и кьоравите знаят, чу ДПС плаща на Атака.
Ще ти пратя 2 линка 1937 г. Германия. Съпостави със СССР
http://www.youtube.com/watch?v=mefyWTfLWHM&bpctr=1354574327&bpctr=1362087456&bpctr=1362087470&bpctr=1362087528&bpctr=1362087533
http://www.youtube.com/watch?v=xXd6vFIyer8
цитирай
11. christof - Хехе!
01.03.2013 11:20
Виждам, че феновете на Атака здраво са се активизирали. Цели 5 минусчета са ми праснали. Направо се моля с две ръце любимият ви фюрер да дойде на власт и да ви го напраска здраво отзад на сухо, без вазелинче. :)))))) Така де - обещал ви е 1000 лева минимална заплата - трябва да си я заработите. Нали така?
цитирай
12. christof - Сава,
01.03.2013 11:30
нали се сещаш, че изобщо не ми пука кой на кого плащал. Това, че ДПС плащали на Атака масрафите, по какъв начин ги прави да изглеждат по-различно от начина, по който съм ги представил. И изобщо не съм сигурен, че, както ти казваш, тази категория хора били сравнително малко. Нали не забравяш, че Атака се поддържаше ревностно от бургаската телевизия СКАТ? Фюрерът се издигна ИМЕННО чрез медийната подкрепа на СКАТ и Валери Симеонов. Имаш ли представа, че в най-силните години на Атака, почти 50-60% от селата в региона бяха ревностни поддръжници на фюрера? Особено в Странджа. Там сигурно са били 90%. В този ъгъл на България хората са адски шовинисти, Сава. Там, в София, сте твърде далеч от истината - повярвай ми. И съм убеден, че от тия 300 хиляди души, които избраха фюрера на последните избори, поне 2/3 са от Югоизточния регион. Въпреки, че СКАТ отсвири фюрера отдавна, националистическите и шовинистични настроения всред хард-електората му съвсем не са стихнали. На тия хора им трябва само едно подобно изказване на любимия им вожд и през май ще ги видиш под строй пред урните с бюлетинката на бай Волен. Щото им обещал 1000 лева заплата. Ебах му майката! Много ще ми бъде интересно, когато фюрерчето не успее да изпълни обещанието си, какво ще се случи. Тия диви странджански селяндури и глигани ще му откъснат фюрерската тиква като стой, та гледай.
Сеирът тепърва предстои.
цитирай
13. kostadin - Това за майчинството не е попули...
01.03.2013 15:58
Това за майчинството не е популизъм ,а необходимост!
цитирай
14. christof - Костадине,
01.03.2013 16:19
след като си голям разбирач, нека да те попитам нещо. По какъв начин и, най-вече, откъде биха се взели парите, за които говори Волен Сидеров? Без да ми философстваш и да ми усукваш, ако обичаш! Кратко, точно и ясно. И не на последно място - убедително. Ако успееш да ме убедиш, ще ти пратя по куриер 100 лева.
цитирай
15. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
01.03.2013 17:01

Честита Баба Марта!

цитирай
16. hloris - :)
01.03.2013 18:04
Честита Баба Марта и от мен!
Що се отнася до детските и майчинските,то мисля,че който и да дойде на власт,то
те трябва да бъдат поне две минимални работни заплати,както и детските да не бъдат обвързани с доходите на родителите.
Да гледаш в днешно време дете си е чисто и просто геройство при тези доходи,където ги имаме.
Затова път на увеличаването на майчинските и детските пред тези на пенсионерите,който и да дойде на власт.Само така ще се стимулира и увеличи
раждаемостта.Поне един от пътя Е този.
цитирай
17. antivlaks - Болен Тенекаджия
01.03.2013 18:30
Че защо да не обещава !?
Нали няма да му се наложи да го изпълнява !
Аз, ако стана премиер ще.....ще....ще....ще докарам и море в Банско .......с топла вода .......а и някой остров може да избичим!!!
Да видите що пара ще пада !
И не ми казвайте ,че е нереално ! В Дубай няправиха и остров , и ски-писта ! :))))
цитирай
18. kostadin - след като си голям разбирач, нека да ...
01.03.2013 20:23
christof написа:
след като си голям разбирач, нека да те попитам нещо. По какъв начин и, най-вече, откъде биха се взели парите, за които говори Волен Сидеров? Без да ми философстваш и да ми усукваш, ако обичаш! Кратко, точно и ясно. И не на последно място - убедително. Ако успееш да ме убедиш, ще ти пратя по куриер 100 лева.

Абе ако е за твоите 100 левамога да ти изпратя и 1000 стига да спреш да се възхищаваш на документираното ти в постовете мислене.

Светът е препълнен от банкноти и суми в електронните сметки.Хартия никога не е липсвала.Доказва го всяка велика сила отрекла се от благородните метали.
Нормално е да се запиташ, не от къде идват банкнотите или се раждат новите парички ,а от къде идва всичко което ползваме на масите си или в бита.С една дума само трудът на хората ражда , така необходимите ни блага за живот.
За съжаление ние не можем вече и да си произведем храната.Като купувам зеленчуци ми казват ,че на масата само китайското зеле било българско .Прави си ти сметката по- нататъка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: christof
Категория: Забавление
Прочетен: 791792
Постинги: 130
Коментари: 2502
Гласове: 3898
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031