Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2014 14:21 - Едно епично визуално пътешествие между два свята - част 2
Автор: christof Категория: Забавление   
Прочетен: 11843 Коментари: 28 Гласове:
20

Последна промяна: 15.12.2017 22:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"О вий, кои престъпяте тоз праг,
надежда всяка тука оставете."
                        Данте Алигиери, Ад 
 

           Гледам недоумяващо момчето от куриерската компания, което ми подава малкото кашонче. На него (кашончето) има стикер, изобразяващ две червени, успоредни стрелки - символ, означаващ, че стоката най-вероятно съдържа някаква течност или химикал и трябва да бъде транспортирана, съхранявана и предадена на клиента със стрелките нагоре. Пичът зад щанда обаче, ми подава кашончето със стрелките надолу. Тръшна го смело на тезгяха и седна зад компютъра.
           - Много се извинявам! - казах аз учтиво (’щото съм си учтиво, макар и на моменти противно, копеле). - Защо ми обърнахте стоката с главата надолу?
           - А? - това беше единственият отговор, който разсеяният младеж зад компютъра успя да измъдри.
           - Кашончето. - казвам аз. - Трябва да е обърнато със стрелките нагоре. Не виждате ли?
           - А! - отново нечленоразделният звук. - Да не мислите, че някой ги гледа тия неща!? При толкова много стока, остава да гледаме и стрелките накъде сочат.
           - Тогава защо изобщо ги поставяте тия стикери? - попитах аз още по-втрещен.
           - Ами защото такива са изискванията. Така ги искат от горе. Трябва да ги има.
           Не знаех изобщо какво да отговоря на това. Рядко оставам без думи, но този беше един от тия моменти
.

          
19 Септември, 2014 г.

           Случката, която ви разказах току-що, се случи преди повече от четири години в един от клоновете на голяма куриерска компания. Неслучайно започнах с нея, защото тя ясно описва едно много неприятно явление в България и е, така да се каже, еманацията на българския манталитет. Писал съм много пъти за това явление, но досега съм срещал предимно неразбиране и откровена враждебност от сънародниците си. Разбираемо - никой не обича да му набутват грозната Истина в мутрата - това с особено голяма сила важи за българите. Българите не обичат Истината. А тя, грозната Истина, е, че в България почти никой не спазва каквито и да са правила и норми. Става въпрос за тотално и всеобхватно отебаване на всичко, което е създадено, за да внесе някакъв порядък в системата. Това неприятно явление в крайна сметка ражда т. нар. "българска работа".
           "А, бе, хубава работа, ама ганьовска работа".
           Затова беше и примерът в началото. Работата от типа "щом ония искат, ще го правим така, за да им замажем очите, ама иначе ще си работим така, както си знаем". Демек - никак.
           Кои са тези, на които трябва да се замазват очите, не става много ясно, защото България вероятно е единствената държава в света, в която, освен традиционното население, има и още един етнос, наречен Те (или, според младежа от куриерската компания - ония "от горе").
            Да започвам ли с примерите?
            Щом искате, добре - "те окрадоха държавата", "те само си тъпчат гушите", "те изнесоха парите на държавата", "те съсипаха селското стопанство", "те оправиха и себе си, и децата си, че и внуците си", "те ебаха майката на икономиката",  и т.н, и т.н. Познато ли ви е? Сигурен съм, че ви е познато.
           Българинът никога не е имал ясна представа кои точно са Те (ония "от горе"), но страшно много държи да ги прецаква. Етносът Те е най-загадъчният, но същевременно най-мразеният и прецакван етнос в България. В действителност, типът "ганьовска работа" прецаква всички нас, включитело и приносителя си, но той е твърде прост, за да го осъзнае.
            За голямо съжаление, историята с момчето от куриерската компания изобщо не е изолиран случай - тя е една от милионите, подобни на нея, случващи се ежедневно в България и целящи да преебат загадъчния етнос Те (ония "от горе").
           "Те ще ми кажат на мен накъде трябвало да сочат стрелките. Айсиктир!"
           Тя (случката) също така е сериозен индикатор и показател за пословичната българска мърльовщина, за която говорех в предишния постинг.
           Защото нещата са свързани - ако си мърляч на работа, няма начин да не си мърляч и в живота. 

           Понеже този постинг е продължение на предишния (уж!), в него вие отново ще видите много визуални доказателства от България и Европа, които ясно ще покажат колосалните и непреодолими (вече) различия между по-голямата част българите и останалите не толкова далечни нам народи. Различия, за които всички знаят, но за които никой не се осмелява да говори открито - т.е., да излезе смело пред всички и да каже ясно и безразсъдно, че българите нямат никакво място в съвременна Европа, защото в болшинството си са примитивни ксенофоби, лицемери и необуздани простаци - издънки, заселили се в Югоизточната част на континента преди повече от тринайсет века и ебали мамата на всичко живо и умряло в района, включително и на собствената си страна.
           Вместо това, кажи-речи всеки ден, политици, журналисти и общественици ви облъчват от екрана, че българите трябвало да заемат достойно своето място в европейското семейство, че ние отдавна сме били част от Европа и още куп подобни демагогски глупости. 

          Покрай истерията с ония кирливи селяндури от Калище, се нагледах и начетох на какви ли не дивотии. От това, че - видите ли - те хората не били виновни, а виновни били комунистите, ’щото така ги научили (!?), до това, че българите някога били велик народ, а сега са принудени да си отстъпват земите на разни мръсни араби, ислямисти, канибали и чернилки, които тъпчат нашата свещена и напоена с кръвта на хиляди герои земя. Честно казано, винаги, когато чуя това, хем ми става смешно, хем ми става страшно, хем много се ядосвам.
           Комунизмът че има вина - има. Не е като да няма. Но не мисля, че сто години трябва да се оправдаваме с него. Както не мисля също, че трябва да се оправдаваме и с османското иго за простащината и незавидния си бит. Това е не просто глупаво, то е нелепо, неадекватно и смърди отвсякъде. За "великия" народ ще спомена по-нататък, когато съм по-пиян.

           Предишният ми постинг стана арена на изключително лют и дълъг спор, но не тук, а във фейсбук. Един приятел (а се оказа, че не е само един) го беше споделил на страницата си и лавината тръгна, та се невидя. Това, разбира се, показва, че блог.бг е умряла работа напоследък, но не това е темата.
            Та, във въпросната люта дискусия аз бях обвиняван, че съм родоотстъпник, нарекоха ме "лицемерен емигрант", педерастче, долна душица, безродник, боклук, отпадък и няколко пъти ме напсуваха на майка (все неща, които доста съблогери тук ще приветстват горещо). А, бе, казано другояче: реакцията беше типично по байганьовски - арогантно, тъпо, без никакви аргументи, комплексарско, неграмотно и агресивно. Не че не го очаквах, де - реакциите на хората по българските земи вече са ми толкова познати и предвидими, че трябва да се случи нещо наистина много, много особено и шокиращо, за да ме изненада. Като например да видя три аргументирани мнения едно след друго. В близките сто години, обаче, не виждам как би се случило това.
           От всички коментирали по темата, най-умерени и разумни бяха коментарите на няколко души, които обаче - забележете - не живеят в България.
           Не че е някаква изненада. 
           То, като се замисли човек, и тук в блог.бг е така - най-интересните постинги ги създават предимно хора, които живеят извън България. За жалост тези хора пишат твърде рядко. Вместо това, е пълно с посредствени пасквили на ошушкани от лош бит нещастни, панелни хорица, озлобени от безсилие бивши военни, които много искат да си върнат СССР и Варшавския договор, обикновени идиоти, както и кремълски лизачи на руски гъзове, прикрити под маската на най-примитивния национализъм - точно като розовчани и достойните им подгласници от Калище. Същите тези хора си умират да обиждат "лицемерните емигранти", наричайки ги българомразци, безродници, боклуци и страхливци, без да осъзнават, че всъщност е точно обратното - че точно "лицемерните емигранти" са тези, на които им пука и им е болно, че България се е превърнала и се превръща от ден на ден във все по-мръсен и миризлив кенеф.
           Разберете го най-сетне, скъпи сънародници - някои хора просто не сме родени да живеем в гнусен клозет с мазни, нечистоплътни тъпанари, които ни превъзхождат по численост и всячески се стремят да си поддържат клозета в изправност.
           А това още веднъж идва да покаже, че тезата за лошия мат’рял, останал в страната, е вярна. Нищо, че беше казана от "прост пожарникар".
           Понякога изобщо не е нужно да си гений, за да изкажеш гениална мисъл.
           Казвам това абсолютно безпристрастно и искам да попитам псевдопатриотарите няколко важни неща.
            1. След като толкова много ви пука за България, защо я превърнахте в септична яма?
            2. А, след като сте големите националисти, защо непрекъснато лижете руски гъзове и правите свирки тип "дълбоко гърло" на Путин по няколко пъти на ден?
            3. След като сте големи българолюбци, къде ви е политиката за ограмотяване на този извънредно изпростял, оскотял и безнадеждно деградирал народ?
            4. А може би ви бива само да подклаждате безсмислена омраза към всеки, който не е част от мизерната, говняна кочина?
           О, дааа! Ще бъда много лют. Предишният ми постинг беше просто лека загрявка, а всички останали, които съм писал досега, ще са бледо подобие на този. Тук няма да има прошка, лицемерни идиоти! Затова префърцунените блогери и блогерки с пеперудени душици и префинен, екзактен изказ, а’ ла Лютфи Местан Ага, ако обичат да си изнесат стиковете от тук. Веднага! Незабавно! Немедленно! (последното беше за минетчиите на Путин)

           Но да се върнем на темата.
           Понеже миналия път, още по средата на постинга се бях депресирал от качването на мизерните снимки на български села, градове и паланки, и се наложи да си сипя една голяма водка, днес аз смятам да свърша тази работа предварително - още преди да съм се депресирал. Защото, повярвайте ми, в този постинг нагледният материал ще е много повече, отколкото в първия и депресията, особено на по-чувствителните от вас, ви е в кърпа вързана, дето се вика. Така че, ако желаете, изнасяйте се и вие. Да не кажете после, че не съм ви предупредил.
           Хайде, наздраве и да я захващаме, че виж кое време стана!
           Този път, за да не бъда обвиняван, че умишлено съм поствал само хубави снимки от чужбина и само гнусни от България, аз реших в този постинг нито една снимка да не бъде лично правена от мен. Просто този път сторих следното простичко нещо: отворих Google Earth, предварително си набелязах държавите (а при България - областите), от които ще свалям изображения и започнах произволно да кликвам върху малките сини квадратчета, указващи, че на мястото има снимка. Т.е., може да се каже, че в случая играх малко на тото - нещата са на почти случаен принцип. Казвам "почти", защото все пак трябваше да избера снимки, които са и качествени, нали така? Оказа се, че в Google Earth има и много изображения, които изобщо нямам представа какъв го дирят там - все едно са правени от слепец с Паркинсон и най-малко на три мастики.
           Избягвал съм снимки на поля, ливади, цветя, пеперудки, мушички, пчелички, залези и изгреви - т.е., на всичко онова, което няма нищо общо с жизнената среда на хората.   
           Умишлено съм избягвал и снимки (макар че тук-таме може и да има) на туристически обекти или емблематични за дадения град, село или район места, защото те не могат да бъдат обективен критерий за жизнената среда. Пак казвам - не съм много сигурен дали в подборката ми не са попаднали такива снимки, но дори и да са, те ще са единици и не биха повлияли много на обективността на този епичен труд.
           Но да не се отплесвам.

           Както и в предишния постинг, ще започна със снимки от Милата Родина (ти си земен рай) и ще завърша със снимки от Европа, защото, повярвайте ми, след разходката из България, ще имате нужда от разходка и из Европа.
           Голяяяяяма нужда от разходка из Европа.
           Иначе вероятността по-лабилните от вас да посегнат на живота си ще нараства експоненциално с всяка отворена българска снимка, а аз не бих искал да рискувам нечий живот.

           Това ще бъде едно "приказно" пътешествие в красивата и богата страна България, която собствените й тъпи поданици постепенно, безотговорно и упорито превърнаха в миризлива клоака и апокалиптични руини.
           Разделил съм снимките от българската секция по градове, за да не бъда отново обвинен в пристрастия - примерно, че съм се заял с ония селяндури от пернишко и само тях храня. Нищо подобно. По-обективен никога не съм бил и едва ли някога ще бъда.


И, за да докажа обективността си, започвам с няколко снимки от родния ми Бургас и околията.
Знаете, че няколко пъти Бургас печели приза "Най-добър град за живеене в България".
Сега, нека сме наясно - аз не казвам, че нищо не е направено. Напротив, Бургас има може би най-свестния, кадърен и работлив кмет в цялата страна и човекът направи много за града и не спира да прави, но жестоките рани от соца, който бе превърнал Бургас кой знае защо в индустриален и промишлен, вместо в туристически център, както и десетките хиляди мазни, прости селяндури, които се заселиха в града през последните седем-осем години, са оставили незаличимите си, кални следи на толкова много места, че и сто мандата няма да са достатъчни, за да се оправят нещата.

Затегнете коланите, дами и господа, пригответе си торбичките за повръщане и... излитаме!

Ето една мила, лайняна панелна картинка. Жестока рана от соца. По-нататък ще видите още по-жестоки рани от ония времена. Но, както споменах и в предишната публикация - още по-лошо от соц-наследството е, че на никой не му пука и никой не прави нищо, за да го заличи веднъж завинаги.   
  
image

"Бежански лагер" във вид на циганско гето, каквото всъщност е.
Ето, това е основният проблем на България - не бежанците, а циганите.
Чухте ли, дребнопишковци, воленсидеровски лайняри и патриотарски отрепки?
Нашите си родни цигани - те са огромният Проблем на България. Тяхната свърхплодовитост, умопомрачителна неграмотност, нищета и пълна липса дори на елементарно бъдеще. Те са Проблемът, а не две-три нещастни афганистанчета, които искали да учат в българско училище, а група фашизоидни селски дебили прогониха с аргумента за въшките и глистите. И, докато битовата ксенофобия пуска смъртоносните си метастази навсякъде из страната, това примитивно племе, заедно с все по-затъпяващите и оскотяващи българи, които явно нямат нищо против, постепенно превръщат България в предградие на Мумбай - лайнян, миризлив, мракобесен кенеф.
И това се случва под носа на всички вас и с негласната ви благословия, докато измислените ни родолюбци са заети да се карат кой е по-голям патриот.
Запомнете го най-сетне: никой не е по-голям патриот от другия. Всички до един сте миризливи лайняри.
image

Още една панелна прелест. В долния край на композицията се вижда и любимият ми соц-аксесоар, а именно - ламаринен гараж, боядисан в зелено. Зеленото е любимият цвят на бургаските трудещи се. Не знам защо.
image

Тази съм я озаглавил "Снежна приказка". Не се нуждае от повече коментари.
image

Винаги ме е изумявало това паркиране по тротоарите в България. Почти всеки олигофрен и мазен селяк с кола (а те са безчет) го прави, без да се съобразява с нищо, а тъпите катаджии си бъркат в миризливите задници и се чудят къде да си обършат лайняните пръсти. В долния ляв ъгъл на снимката се вижда и синя полиетиленова торбичка, вероятно изхвърлена от някой от паркиралите по тротоарите селяци. Като стана дума за боклук, след малко ще станете свидетели на нещо още по-нагло, така че не превключвайте програмата.
image

Отгоре не изглежда чак толкова зле, нали? Ама като слезеш по-надолу... Майко мила! Разбира се, дори и отвисоко се виждат тук таме коли, паркирани в "зелените" площи, по градинките, под дърветата и т.н., но, както вече споменахме, за бай Ганьо това е нещо нормално.
image

Това вече дори и отгоре изглежда много зле. 
image

Стига сме летяли толкова. Време е да слезем отново на земята, където ни чака потресаващата, мизерна действителност. Следват снимки, които нямат никаква нужда от какъвто и да е коментар.
image

image

image

image

image

image

А тази снимка изобразява изхвърлени пред жилищен блок строителни отпадъци.
Пред блока, дами и господа.
Строителни отпадъци.
Кажи речи до входа.
Някой кирлив селяндур си е правил ремонта и по стара българска традиция си е оставил мизериите на видно място, без изобщо да го ебе, че е грозно, сиво, прашно и отвратително, както и че някой може да се пребие вечерта, когато минава оттам.
Само Нафта, оле! :))))
image

Продължаваме пътешествието в Гнусландия с няколко снимки от бургаски села и паланки. Няма да ги коментирам, защото те самите достатъчно ясно говорят за себе си.
image

image

image

image

image

Завършвам бургаската секция с една снимка на религиозен храм. Да, често ще виждате такива снимки, докато пътуваме из татковината.
Добре ги запомнете, скъпи сънародници! Това са храмовете на Новата Религия в България (НРБ).
След като успяхме да си ебем майката на църквите, след като опорочихме вярата си и се превърнахме в бездуховни, фъфлещи идиоти-материалисти, претендиращи, че са големи патриоти, а разни извратени педерастчета-монаси си развяват пишките в интернет, точно това заслужаваме, скъпи сънародници.
Ето, това е НРБ, дето онзи нещастен дудук Бареков иска да ви връща, заедно с родната казарма.
Защото, докато нашите родни "патриоти" се чудят кой етнос по-напред да намразят, а не отделят и лев за възстановяване или изграждане на български църкви, както и да учат децата си на смирение и вяра (не задължително в Господа, а просто да имат вяра), докато самите вие влизате в църква само по Великден, лицемерно палейки от най-евтините свещички, за да не се преебете с двайсе стинки, ислямът си настъпва бавно, постепенно и напълно законно и нищо не може да го спре. Защото Те са Истинските Вярващи (а не неверници и тъпанари като повечето от вас), парите им идват от много богати страни и джамиите ще никнат една след друга. Приемете го, скъпи сънародници! Приемете го!
Това е НРБ.
image

Понеже ще я карам по азбучен ред (от латинската азбука), втора в списъка ми е папката с прословутото село Калище. Какво констатирах (обърнете внимание на ударението) аз, дами и господа, когато се разхождах с Google Earth из милата ни татковина и се спрях на въпросното село?
Констатирах, че това е едно много смотано, тъпо село, което е толкова невзрачно, че дори и негови снимки като хората не може да открие човек. Понеже много се изговори за тия питекантропи и примитивни австралопитеци, аз не мисля да коментирам самите снимки.
Само ще кажа нещо много, много важно и същевременно - гениално.
Слушайте внимателно, защото съм вече пиян и съм сигурен, че ще мога да го кажа само веднъж: когато селото ти изглежда по този начин, нямаш абсолютно никакво право да врещиш като приклещена коза, че някакви бежанци щели да те заразят с глисти.  Достатъчно е просто да си събуеш селските потури, да вземеш едно голямо огледало, да се надупиш към него, да разтвориш бузки и да видиш тлъстия, жизнерадостен глист, който се подава от собственият ти космат, миризлив гъз.
Аз казах!!!
image

image

image

image

image

Достатъчно с това Калище. Следва друг култов град, от чиято околия се пръкнаха ония другите патриоти и българолюбци - розовчани. Става въпрос за град Казанлък, разбира се. Ще видите малко снимки от града и околните села. Длъжен съм да отбележа, че Розово явно е толкова смотано село, че няма нито една негова снимка в Google Earth. По този начин смело можем да направим извода, че село Розово, казанлъшко, е дори по-смотано и от село Калище, пернишко, а това е доста притеснително. Защото, когато едно смотано нещо е по-добро от друго смотано нещо, това означава, че първото нещо е най-смотаното нещо на света.
Кой разбрал - разбрал!
Наздраве и нека се потопим, така да се каже, в този патриотичен край от Родината - т.е., в поредния кенеф.

Нашенски Джипсиленд (това важи не само за първата снимка).
image

image

image

image

image

image

image

Следват няколко "прелестни" снимки от монтанския край - т.нар. Северозападнала България. То не че останалата България е цъфнала и вързала, де! Но гледайте - ще останете очаровани.
Склонноста на българина да трупа в двора си всевъзможни боклуци, от които няма никаква нужда, говори за едно доста сериозно, ако мога така да се изразя, материално оскотяване, плюшкинизиране, ако щете. По-нататък в този епохален мой труд ще видите още по-драстични примери за това.
image

image

image

image

image

image

Продължаваме нашата виртуална обиколка по градове, села и паланки с няколко снимки от новозагорския край.
Тук искам да отворя една скоба и да кажа следното нещо: с много малки изключения, аз нямам нищо лично против хората, живеещи в съответните градове и села на България, откъдето качвам снимките. Моята цел е просто да покажа в какво тези хора са превърнали страната си и че това е всеобхватно. Затова и обиколката ми може да ви се стори хаотична и тя донякъде наистина е такава. Което пък я прави още по-обективна и безпристрастна.
Започваме с една цветна "феерия", която, ако не беше толкова неадекватна, безвкусна и некадърно изпълнена, можеше да мине и за екзотична.
Вдействителност... си е поредното лайно.
image

А това би трябвало да е детска градина, но със същия успех би могло да мине и за изоставено ТВУ или концлагер.
image

Да не забравяме и традиционното българско превозно средство в 21-ви век. Тук ясно се вижда как водачът паркира ППС-то и най-вероятно ще влезе в големия търговски комплекс вляво на снимката. Какъв ще го дири там простият селяк или бай Мангал, е съвсем отделен въпрос.
image

Ето и баровската къща (в стил ранен мутробарок) на бай Ганьо, за която говорех в миналия постинг. Отвътре палат - отвън лайна и мизерия. Няма тротоар, няма и улица като хората, тревясало, мизерно и за капак - един стърчащ бетонен стълб от времето на бай Тошо с некролози по него. Това, обаче, са все неща, за които на бай ви Ганя не му дреме на дедовия. Щото важното е къщата му да е голяма и луксозна, та да му завиждат и да се пукат от яд душманите.
image

Вход към български град в 21-ви век. Коментарите са излишни.
image

Входна пътна артерия на български град в 21-ви век. Отново - без думи.
image

image

Явно въпросът с почистването на треволяка от паветата не стои на дневен ред. Иначе паметникът на героя е лицемерно украсен с венец.
image

Продължаваме виртуалната обиколка с един от "любимите" ми български градове - Перник. Ще видите малко снимки и от там, а аз ще си налея още една голяма водка, че първите суицидални мисли взеха вече да ме спохождат. Знам, че някои от вас ще се зарадват, ако разберат, че съм пукнал, но нямам намерение да ви доставям това удоволствие. Ще ви оставя да се гърчите от яд.
Убийствен ландшафт и традиционно българско ППС в 21-ви век, най-вероятно управлявано от мургав бежанец. На задната седалка се вижда и едно афганистанче-терорист, което отива на училище да зарази другарчетата си с въшки и глисти.
image

Ха, наздраве!
image

image

image

Входът към ТЕЦ-а, да го еба в гъзеца! Съжалявам много - дойде ми спонтанно. Обещавам да не се повтаря! :))
image

Пернишки бегачки. Една от малките мечти на бай Ганьо.
image

Пернишки гащи, веещи се директно на улицата. Още една от малките мечти на бай Ганьо.
image

Следват девет снимки от втория по големина град в България. Е, варненци може и да го оспорят. Според тях, Варна вече отива към 800 хиляди жители и Пловдив може да го духа. Аз нямам отношение по въпроса - аз само показвам безпристрастната, жестока истина. А именно - че, който и от двата града да е по-, по-, най-, и в двата случая става въпрос за... правилно се сетихте - мизерщина, лайна и помия.

Някъде из пловдивските ливади. Вижда се и едно от тепетата в далечината.
image

Тази зимна снимка ясно показва, че колкото и сняг да се изсипе върху ламаринените гаражи, не може да прикрие тяхната безчовечна лайняност. Излиза, че и Майката Природа вече не е в състояние да заличи пагубната дейност на клозетните жители.
image

Това би трябвало да е някакво училище. Дето се вика - през мерата, през мерата, по пътечката, по пътечката и направо в класната стая.
image

image

image

image

image

image

image

Стига толкова красоти от града под тепетата, че направо ми се замая главата. Е, може и от водката да е. 
Продължаваме напред с малко красоти от шестия по големина град в България - Русе. Разбира се, това е нещо, което самите русенци люто оспорват със заралии, но аз не се меся в подобни препирни. Както и в казуса Пловдив-Варна, аз безпристрастно показвам лайняната действителност, такава, каквато е. А това е, защото съм едно безпристрастно, шибано копеле.
image

Ето и един гигант на социалистическата индустрия. Нямам представа какво е било това нещо преживе, но сега определено е едно мръсно, потискащо грознилище, което може да бъде премахнато с много мерак и десетина кила тротил. Току-що ми хрумна, че билбордът на GALLERIA RUSSE в долния десен ъгъл на снимката вероятно е по-скъп от кафявата грозотия отзад. Но това е само мое мнение, разбира се.
image

Следват няколко снимки без коментар.
image

И-хааа, имаме си ТВ-кула, подобна на тази в Берлин! Оп, сори - обещах да не коментирам!
image

image

image

image

Много е важна борбата против фашизма и капитализма. Закъде сме без нея? Нищо, че в България най-разпространени са неосъзнатият битов фашизъм и напълно осъзнатият битов алкохолизъм. Особено по селата, където концентрацията на тъпи, безмозъчни примати и най-голяма. Пресен пример - село Калище, пернишко. Малко по-застоял пример - село Розово, казанлъшко.
image

Стига толкова от Русе. Пренасяме се в друг дунавски град, който не претендира да е по-голям примерно от Карнобат и не води люта битка за този приз. Реално погледнато в България градовете трябва да водят битка за приза "Най-малко гнусния град за живеене в България".
Да, смятам да предложа на Дарик да вземат да си преименуват конкурса.
Мислите ли, че ще приемат радушно предложението ми?
Както и да е. Наздраве!
Виждам, че ви домъчня, затова ето една снимка на храма на Новата Религия в България (НРБ).
image

Баровската къща (е-хе, в далечината!) на бай Ганьо Балкански с традиционните говна отвън.
image

Закъде сме без ошушканото, окрадено и брутално изнасилено БДЖ. Как закъде? Заникъде.
image

image

image

image

image

image

image

image

image

Отвисоко всичко изглежда прилично. Проблемът е като кацнеш.
image

Бре! И долу не било чак толкова зле.
image

Тук, ако се абстрахираме от счупения, мръсен площад, храмът в дъното си го бива.
image

Хм! Значи какво излиза - засега най-приличните две-три снимки са от някакво силистренско село, на което дори не помня името. Разбира се, те не могат да бъдат обективен критерий за цялото, но поне успяха да поотмият мръсотията, полепнала безмилостно по очите. Няма да е задълго, повярвайте.
Така. Наздраве!
Продължаваме с града под Сините камъни, по-познат на аудиторията като Сливен.
Предполагам, пак се затъжихте за храма на Новата Религия в България (НРБ), затова ето ви го отново! Какъв е хубав, бял, лъскав - нов новеничък, дето се вика. Минаретата му лъщят на слънцето. Направо ми идва да извикам "Аллах акбар!".
Насладете се!
Онова отзад е циганската махала, където живеят вторите най-гнусни цигани в света. Защото първите са в Пазарджик.
image

image

image

image

image

image

image

image

Тук контрастът е ужасен - на фона на един от най-красивите природни паркове в страната, Сините камъни, виждаме лайна, докъдето стига погледът.
image

Малко сливенски села. Гледките могат да се обобщят с една дума - разруха. Имайте предвид, че това не са необитаеми села. В тях живеят хора, а някои от селата са с население над 1000 души. Е, "хора" е силно казано. По-скоро кенефмайстери.
image

image

image

image

Вече се пренасяме в столицата, която расте, но не старее. Поне така гласеше онзи безумен комунистически лозунг. Тя че расте - расте, а дали не старее, е друг въпрос. По-скоро и тя следва всеобщата тенденция на градовете, които показах досега и, които ще покажа по-нататък.
Има едно твърдение, което страшно много дразни някои хора. Това е твърдението на столичани (а и не само), че София се напълнила с провинциалисти, които докарали в града и манталитета си. Аз не съм софианец, но напълно споделям това мнение, най-малкото защото то не важи само за столицата. Да, така е - София вече не е това, което беше и огромна вина за това имат хилядите селяци, които джиткат из нея. Каквато и да е, столицата не е свят в света, затова безумието и мизерията на соца и хилядите клозетмейкъри са оставили и там своите страховити белези.
Ето ги и тях без да коментирам.
image

image

image

image

image

image

image

image

image

Хайде, наздраве!
Отлитаме от София и кацаме в Стара Загора.
Това не е изригнал вулкан. Това е огромен горски пожар, запален от бай мангал, който живее на баира.image

Бай мангал с каручката.
image

image

image

image

В България улиците се чистят с маркуч от бай Мангал. Това е абсурдно, като се има предвид, че бай Мангал не може да се грижи за собствената си елементарна хигиена. Но аз не съм учуден. В страната на абсурдите България са се раждали и продължават да се раждат всякакви уродливости - родихме първия рапър-социалист в лицето (или в гъза) на Мишо Шамара, родихме също и първите рокери-путинофили (справка, варненските рокери, които скоро протестираха срещу санкциите на ЕС срещу СССР и джафкаха нещо против САЩ). На фона на това, защо да не родим и такова чудо като циганин-хигиенист? То май, ако не са те, България съвсем ще затъне в лайна, защото, както вече стана ясно, българите в болшинството си са пълни мизерници и никога няма да хванат метлата и лопатката и да си изчистят поне пред собствената къща.
image

Егати и влудяващата сивота!!!
Понякога наистина се чудя как е възможно в това нещо да живеят нормални хора, без още на третия ден да си прережат вените. Отговорът е прост - в това нещо не живеят нормални хора.
image

image

Блок 29 в ж.к. "Три кенефа - Изток". Иначе по балконите се виждат ПВЦ-дограми, сиреч, бай Ганьо си е рефрешнал апартаментчето, но отвън, както всичко българско и родно - говна.
Много говна.
image


Отиваме в друг емблематичен български град - така наречената "морска столица" или по-известна сред простолюдието като Варна. Пак казвам - няма да се връщам на спора между варненци и пловдивчани кой от двата града е по-голям, защото, както споменах по-нагоре, в България състезанието между градовете трябва да е не кой е по-голям, а кой е по-малко лайнян.
Да се потопим в морската атмосфера на тази своеобразна столица и да видим дали пък тя няма да ни предостави по-прилични гледки.
Започваме (Изненадааа!) с храма на Новата Религия в България (НРБ), защото нещо ми се струва, че го позабравихте май.
image

Неизличимите рани на соца.
image

Масата на бай Ганьо в градинката зад блока, където бай Ганьо си пие ракията и блъска белота с другите байганьовци. А може и тенис на маса да играе - не става много ясно. Поне да я бяха боядисали, бе, да еба и мизерниците, да еба! Оп - пак спонтанност някаква! :))
image

image

Колкото и да не ви се вярва, това е дворът на някакъв семеен хотел. Вижда се и морето на заден план. Не качих снимката на самия хотел, защото нямаше смисъл. Вижте само къде гостите си спират колите. Кал до ушите, дами и господа. Бих задал въпрос на собственика на хотела: защо, бе , шмольо нещастен, си направил хотел, а не си хвърлил пет кубика асфалт за вход и паркинг на гостите си? Скъпо ли ти се стори? Аз знам отговора. Защото си миризлив селяк и бай Ганьо, на когото не му дреме какво е извън къщата. Важното е вътре всичко да е наред и да не се преебеш с няколко лева отгоре. Но, нали се сещаш, че аз лично никога няма да стъпя в шибания ти хотел?
image

Варненските фавели. Една баймангалска приказка. А родните патриоти сигурно са на аудиенция при товарищ Путин, отворили широко гърла за поредния Deepthroat.
image

image

Това би трябвало да е училище, но отпред има някакви стари, изтърбушени гробове, което още веднъж доказва тезата ми, че бай Ганьо Балкански няма никакво уважение към мъртвите. Като изключим потресаващия факт, че в близост до училище (кажи-речи в двора му) има изоставено, разкопано гробище, всичко си е разбираемо и в реда на нещата - бай Ганьо към живите няма уважение, а аз искам да уважава мъртвите. Ама че съм идеалист!
image

Столични морски гледки.
image
 
Преди години ходих до Варна по работа и ми направи впечатление, че е станал доста счупен град. Улиците (дори и главните булеварди) са в окаяно състояние, а Аспаруховия мост плаче за ремонт. Под "ремонт" разбирай, половин тон динамит и... нов мост.
image

Ето и малко снимчици от няколко варненски села.
Първата илюстрира нагледно моето твърдение за това, че бай Ганьо си умира да трупа боклуци в двора и под навеса (обикновено крадени отнякъде). Забележете как всичко е нахвърляно хаотично. Няма никакъв ред, никакъв дори намек за някаква, макар и елементарна, подреденост.
Плюшкинизацията и говнизирането вървят с пълна пара.
image

А следващите три снимки са поредните нагледни доказателства в подкрепа на тезата ми, че бай Ганьо може и да има баровска къща, но около нея царят мизерия, нищета, депресия и разруха - любимият жизнен бульон на бай ви Ганя.

Баровска къща №1
image

Баровска къща №2
image

Баровска къща №3
image

Приключваме варненската секция с двора на бай Ганьо, но не баровеца, а прошляка. Мислите ли, че трябва да се коментира нещо?
image

                     *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *     

20 Септември, 2014 г.

           
Снощи леко се понапих и някъде към полунощ съм заспал с лаптопа в скута. Събудих се от кошмарен сън. Някакви нечистоплътни, миришещи на пот хора се опитваха да ми пробутат две мургави дечица, които се оказа, че са първолаци-бежанчета. Единият нечистоплътен човек ми каза на пернишки диауект:
           - Като си много отворен,’що не си ги вземеш у дома да си ги гуедаш?
           Веднага се сетих, че това е див селяк от село Калище, пернишко.
           След това селякът най-безцеремонно си събу анцунга, бръкна си в гъза и извади един голям, тлъст, бял глист, гледа го известно време, след което, с думите "Откъдето дошло - там и отишло", го глътна наведнъж, а аз се събудих плувнал в студена пот.

           И, ето ме днес, още по-нахъсан да довърша проклетия мизерен роман за KLETA MAIKA BALGARIA.    
           Така, водката е сипана. Доматеният сок - също.
           Готови! Старт!

Пренасяме се на северозапад, в най-бедния (според официалната статистика) район в Европейския съюз. Понеже съм противно копеле, ще допълня, че това сигурно е най-бедният район не само в ЕС, ами и в Източното полукълбо. Но това не е толкова важно. Просто за бедността си има основателни причини и нито една от тях не е в полза на бай Ганьо Мизерника.

Видин, дами и господа.
image

image

Ето го и бизнес-инкубаторът на Видински окръг. А, бе, сега се сетих - нали точно видинският кмет-социалист беше отстранен от работа, заради финансови измами?
image

image

Пътят към храма. Страшен път.
image

А ето и две снимки от БДЖ-то.

Първа снимка на БДЖ-то.
image

Втора снимка на БДЖ-то.
image

Това пък е второто по разпространеност превозно средство в България в 21-ви век. Автомобил шеста употреба на фона на жилищен блок десета употреба и веещи се по балконите гащи и дрехи - втора употреба.
image

image

Това, дами и господа, бяха гледки от град, разположен на Паневропейски транспортен коридор №4 - един от най-важните в Европа. Представяте ли си какво си мислят изумените чужденци, минавайки покрай него!? Направо не искам да споменавам, че ме хваща срам.
Оставаме в Северозападна България с малко прекрасни гледки и от врачанско.
image

Красивият врачански Балкан на заден фон само затвърждава едно мое отдавнашно мнение - че жителите на нито една страна по света нямат право да се гордеят с природните си дадености, защото те (природните дадености) нямат нищо общо с популацията и си съществуват въпреки хората. Затова винаги ми е било много смешно, когато чувам приказки от рода: "България е най-красивата страна в света. Вижте какви планини имаме, вижте какви равнини и златни долини, а до ней Дунава синей..." 
Че какво общо имате вие с това, бе, нещастници? Красиви места съществуват навсякъде по света, а вие имате толкова общо с Природата, колкото да й ебете майката. Това е.
image

image

image

image

image

И така, дами и господа, преминаваме към последния (Слава Богу!) град от българската секция на този своеобразен пътепис между два свята. Градът се нарича Ямбол. Както навремето пееше някакво хоуммейд рапърче: "Ямбооол е града, Ямбооол е стила..."
Доколко това е така, ще стане ясно от снимките. Още отсега ви казвам, за да не гадаете. Не е така. Ямбол е просто поредната тухла в стената на селския кенеф, наречен България.
image

Това, доколкото си спомням, беше някакво държавно учреждение в града - Статистическия център или нещо подобно. И после се чудим защо държавните служители в България са вечно криви, кисели и намръщени. Ако и на вас ви се налага всеки ден да идвате на работа в тази сива, тъжна гробница, и вие ще сте така.
image

image

image

image

image

Ето, точно така паркира возилото си един мазен селтак - на тротоара точно пред пешеходната пътека. Така се прави, не като вас.
image

Завършвам българската секция със снимка на баймангалския квартал в Ямбол, който се нарича "Райна Княгиня".
Да кръстиш мизерната циганска клоака на името на една от най-светлите личности в историята, говори, че си доста тъпо, извратено, гнусно и неприятно копеле.
image

           Ямбол, обаче, съвсем не е последната спирка от пътешествието ни из Родината. Решил съм да забия още един пирон в ковчега на съвременните българи.
           В края на миналата публикация ви показах снимка на един неприятен, дивашки ритуал - тричане на куче. Но има и един друг, далеч по-див, далеч по-жесток и много по-разпространен ритуал из милата ни татковина. Това е прословутото "коляне на прасе".
           Сега, нека първо се разберем нещо. Не съм вегетарианец. Напротив - считам вегетарианците за мозъчно увредени хора и съм напълно сигурен, че човешкият род е просъществувал не защото е пасал трева, а защото е убивал мамути, глигани, елени и прочее полски и горски дивеч. Но да се умъртви живо същество по този жесток, талибански начин в 21-ви век, не го приемам. Винаги съм се отвращавал от това "коляне на прасе" и като малък, когато и аз бях принуден да ходя с нашите волю-неволю по такива събития, съм се чувствал адски неприятно. Цялата тази първична диващина - да изкараш бедното безпомощно животно с някакъв клуп около муцуната, да го събориш на земята, да му забиеш касапския нож в гърлото и да го чуваш как се дави в собствената си кръв, докато умре в мъки, ми е докарвала множество кошмари, от които не съм се отърсил и до днес, макар отдавна да не ходя по такива събития. И винаги съм се питал що за човек трябва да си, за да причиниш подобно нещо на друго живо създание, пък било то и прасе. Нима това е единственият начин да го умъртвиш, за да се наплюскаш? Едва ли.
           Преди много години (бил съм не повече от 13-14 годишен) през лятото ни дойдоха на гости едни приятели от Източна Германия, тогава все още ГДР. Заведохме ги на село и, в знак на уважение и гостоприемност, дядо реши да им заколи шиле. Извикаха един касапин (щото се оказа, че и за това се иска майсторлък), който взе да точи ножовете насред двора и единият от германците попита какво точно ще прави този човек. Някой с жест му обясни, че сега ще заколи агнето, а немецът опули такива очи, че сякаш още ги виждам. Никога в живота си не бях виждал по-шокирана физиономия на човек. Той каза нещо на жена си, тя на децата си (които тогава бяха долу-горе на моята възраст) и те също зяпнаха от изненада.
           "Ама вие така ли убивате животните тук?" - попита отново невярващият немец и, когато някой (вече не помня точно кой) му потвърди, те се изнесоха (заедно с мен, разбира се) вън на улицата, докато мине цялата тази диващина. Добре че агнетата не квичат като прасетата, макар да не знам кое е по-страшното от двете - квиченето на прасетата или мълчанието на агнетата?
           Наистина не знам.
           Вечерта, вече около тавата с печеното, както и порядъчно подпийнали българска ракия, германците казаха, че при тях животните се убиват като се застрелват и чак тогава им се реже главата. Или нещо подобно, наистина нямам чак такива спомени.
           Сега, след толкова години, се питам как ли сме изглеждали в очите на тези хора. Какво ли са си мислели за нас? Че сме някакво изостанало със стотици години варварско племе? Или че сме диви балканци? Което и да е, аз не искам да знам. И добре, че никога не разбрах отговора.

           Ще видите шест фотографии на тема "коляне на прасе", които ясно говорят сами за себе си. Насладете се и на калните, лайняни дворове и счупените навеси, където се извършва това свещенодействие, вижте и нечистоплътните, извънредно зле изглеждащи шамани, извършващи самия ритуал и пак ще си говорим за европейското семейство и европейските ценности.

България, 21-ви век, член на ЕС.
Група примитиви се черпят с греяна ракия над трупа на току-що умъртвено прасе. Обърнете внимание на декора зад тях.

image

България, 21-ви век, член на ЕС.
Група примитиви изкарва прасе на заколение. В ръката на единия примитив виждаме и касапския нож, готов да влезе в употреба. За лайняния декор няма да говорим.

image

България, 21-ви век, член на ЕС.
Примитивен дивак, току-що умъртвил прасе с брадва на фона на лайнян селски кенеф, който най-вероятно е негов дом (на примитива, не на прасето).
Ха, да ви е сладко!
image

България, 21-ви век, член на ЕС.
Група примитиви позира за снимка над прясно опърления (първа ръка) труп на прасе. Случката явно се е случила през месец септември, предвид изписаното върху трупа. Разбира се, селяндурът, който е писал това, най-вероятно е неграмотен, защото в думата има правописна грешка. Но това е най-малкият проблем. Обърнете внимание на изключително калния, лайнян двор, както и на мърлявия, шкембест чичка вляво. Това е бай Ганьо в най-чистия му вид.

image

Мисля, че последните две снимки нямат нужда от коментари. Само ще припомня, ако евентуално сте забравили, че това е България в 21-ви век, страна членка на ЕС.
image

image


           Какви генерални изводи можем да направим след всичката тази мръсотия, на която се нагледаха очите ни?
           Изобщо нужно ли е да правим каквито и да са изводи, освен просто да констатираме жалката, потискаща и мърлява действителност, от която сърцето кърви, а душата се гърчи в отвращение и ужас? Аз мисля, че няма нужда, но така и така го споменах, нека да видим.
           Извод №1. Бай Ганьо е прост и няма никакво чувство дори за елементарна естетика. Поради тази причина байганьовските къщи в преобладаващата си част приличат на мръсни, неугледни бидонвили и цигански коптори, но на бай Ганьо това изобщо не му прави впечатление, защото...
           Извод №2. ... бай Ганьо явно обича калта, лайната и мизерията. Затова доста често бай Ганьо, особено селския бай Ганьо...
            Извод №3. ... е нечистоплътен и смърди на пот, прокиснало и лайна. Бай Ганьо се къпе един път в седмицата или по-рядко. Освен това, ползва външен клозет със септична яма, за да му смърди, докато сере. Защото бай Ганьо обича миризмата на лайна. Нищо, че годината започва с двойка, а векът е 21-ви. Бай Ганьо няма канализация, а пикае и сере в майката земя. От това можем да направим и...
           Извод №4. Бай Ганьо изобщо не уважава земята, за която говори, че била напоена с кръвта на велики герои и, която бил принуден да дели с мръсни афганистанци, гнусни ислямисти и противни чернилки-канибали. Всъщност земята на бай Ганьо е напоена с кръвта на изкланите от него прасета и с лайната на самия бай Ганьо. Оттук, съвсем спокойно можем да направим и генералния...
           Извод №5. Бай Ганьо няма никакво място в Европа, защото е примитивен дивак, мизерник и прост миризлив селяк и за всички ще е по-добре изобщо да не припарва до Европа.
           Аз, разбира се, като шибано копеле, бих добавил, че за всички ще е още по-добре, ако бай Ганьо изобщо се затрие като геном, за да отърве света от себе си.
           Снимките от Европа ще видите в следващия постинг.
           Честит Празник, българи!



Гласувай:
25



1. getmans1 - Ле-лей, малее ...
22.09.2014 14:47
... разгледах само снимките по-късно ще чета.
Най-симпатичните са патките, петела и кокошката, пасящите магарета овцете и коня без каруцаря.

Колкото до свинските работи, и аз съм бил „на касаплък“ /такъв е живота/ ама ... от де ги изрови тия бе, човек трябва да си уважава храната за да му е густо!?!

Наздраве!:))) И Честит п„Празник, въпреки всичко и всички! /трудно се гради традиция след години „забвение“ /
цитирай
2. christof - getmans1,
22.09.2014 15:12
ако щеш вярвай, никак не беше трудно да ги изровя тези прекрасни гледки. Българите явно са достатъчно прости, за да си качват мизериите в Интернет, където всеки жител на планетата да може да ги види само с едно кликване.
цитирай
3. helenka - Само един истински боклук и лайнар ...
22.09.2014 15:24
Само един истински боклук и лайнар може да постне това.
Ти изобщо българин ли си, бе, цървул?
цитирай
4. christof - Хеленке,
22.09.2014 15:35
я кажи сега, пусна ли жълто в гащите, когато ми цапна минусчето? Ние всички искаме да знаем това. Освен това, защо изобщо трябва да ме питаш дали съм българин? Нима това е повод за гордост?
цитирай
5. jeremy231 - Уффффффффффф!
22.09.2014 16:21
Ама в 10-та. Гадно, но точно.
цитирай
6. blackpredator - Моите уважения,
22.09.2014 17:12
но и в двата си постинга се изживяваш като турист.
От Голямата Земя.
Дошъл, видял, написал постинг с впечатления...

Но за да даваш мнение, трябва да пишеш и причините.
Защо Амазонията е зелена, а Сахара е пустиня.

Та и за нашата пустиня.
Първо, берберите у нея, обитаващи посочените от тебе бантустани, са повече от 95% собственици.
Нещо, което е повече от важно, моля те не ми излизай със селския пиниз, че са лоши собственици.
Така е, за да поддържаш собственост, требе да си богат.
Моите уважения към полиграфията, но аз не правя голяма разлика с поликурвията, се в сферата на услугите.
Бръснаря няма как да е богат, богат е тоя, произвеждащ лезвиетата.
А сутеньорите и курвите не праят БВП.
Брутния вътрешен продукт е най – универсалното мерило за икономическото ниво на една държава. През 1989 г. България е на 25 място в света по БВП, днес сме към 80 място.
Няма да давам примери, примери бол.

Но важната причина:
Бившите социалистически страни, които днес имат по-развити икономики, отколкото са имали по време на социализма са запазили високотехнологичните си сектори и специалисти. Тези страни днес са надскочили стандарта си на живот от времето на соца.
Затова хората, които имат носталгия към социализма са по-малко отколкото в България.
И затова инфраструктурата там, прилича на оазис.
Моем да пишем цял ден за електората, създал с гласа си новата Сахара.

Де Тато, де Баце, Станишев, крадлив дедо и още по-крадливи костов?
Е как да не си ляв?!
цитирай
7. vmir - Оценявам постинга ти положително,
22.09.2014 17:18
защото си казал важни и вярни неща, а истината се нуждае от подобно приближаване до нея, дори с цената на риска да бъде подмината, както ми се струва, че се е получило. Затова на другата страна на везната поставям патоса, с който кочината, която си показал, бива определяна като "земен рай". Оставя да добавя, че малко неща са ми толкова мили, колкото възторженото отношение на българина към природните си дадености. В мирното им съвместно съществуване заедно с останалото виждам не израз на лош вкус и възпитание, а надежда. Защото простакът еднакво лесно намразва и природа и истина, за да оправдае просташките си набези над тях, но случая у нас не е точно такъв. Освен това съм проучвал дедите си и нравите преди стотина и кусур години и намирам хората от онова време далеч по-читави и благородни от нас. Това, което е станало от тогава насам е, че простащината е взела инициативата в свои ръце и е разгонила фамилията или навряла в кучи гъз почти всичко читаво и кадърно и не е много гот да поставяме остатъците му под общ знаменател с простащината, която ни залива на талази.
цитирай
8. christof - Блеки,
22.09.2014 17:23
още по-зле, че 95% от селяндурите са собственици. И да - не само, че са лоши собственици, те са най-лошите собственици на света. Пак го биеш на политика, но тук политиката няма абсолютно нищо общо - просто българите в болшинството си са такива - неебателни мизерници, които изобщо не се интересуват от това, което се случва извън кочините им. Дори и БВП-то няма нищо общо, но дори и да има, изниква въпросът: кой им е виновен на българите, че си ебаха майката на БВП-то от времето на соца. Само не ми казвай, че това са лошите американци и педофилите-европейци.
цитирай
9. vmir - Тъкмо написах за простака, който лесно намразва истината,
22.09.2014 17:39
за да представи свинщините си за велики дела, и един такъв вече кацнал над мен. На 25 - то място сме били ТОГАВА, пък сега ...

И при такава нагла простотия, която неизбежно се лее ежедневно върху хората, на огромна част от които не е работа да знаят съответните данни, ти очакваш да гледат отвъд кебапчето и бирата, която им предлагат на момента срещу някакъв си глас, който не им струва нищо? Няма как да стане и затова не трябва да горим юргана заради нагли въшки като горната.

Пиле Шарено, нета е пълен с данни за БВП преди и сега, няма нужда да повтаряш глупостите на ВенциВалери1951, защото те са измислици на неграмотни момченца, които освен да подкокоросват към простотии слерозиранлите неграмотни старци и младите простаци, за друго не ги бива.
цитирай
10. blackpredator - Анжак,
22.09.2014 17:57
политика е.
Сичкото е политика и в двете и значения.
А на БВП-то еба мамата мангала костов, крадна сичкия конкурентен кабел останал от соца в услуга на евросащките канибали, та затова държавата ни се на свещи.
И дет беше останала свещица, пожарникара я доугаси...:)
Та не вини Петкановците Робинзоне, откраднаха им острова...

Вмире, восток дело тонкое...
Не е за секи. :)
цитирай
11. vmir - Пак говориш с "официалните данни" на ВенциВалери1951,
22.09.2014 18:20
но той е по-невеж в тази материя дори от неграмотните момченца-партагитатори на пенсионери и простаци, които приема за месии, защото разпространяват "восточните" глупавини с единствената цел да не ни изтърват като Украйна.

Не съм ви виновен, че сте неграмотни и не можете да си намерите сами данните, а ако случайно намерите подобни, не можете да си преведете, че става дума за БВП по официален курс, а не по реален, когато по официалния левът беше по-скъп от долара, а на Магурата се харчеше по 5-6-7 за долар.

И с тази си грамотност, се натискаш и дори мечтаеш публично да яздиш или впрягаш граждани, вместо да се върнеш в класовете да си донаучиш пропуснатото, да можеш да разбираш кой те лъже и кой ти казва истината. Ама не ви било интересувало що е то пазар и реална цена, важна била само онази, приета на конгреса на Партията, щот сте правоверни и железни комунисти, е аз каква вина имам за гордостта от собственото ви невежество, че да ви понасям злостните или ехидни и неграмотни фантасмагории?
цитирай
12. getmans1 - vmir - е, прав си за дедите ни, ...
22.09.2014 21:56
... време е да ги зайбем тия дето си мислят че България и Горда Стара планина са на 70 години.

Знаеш от казармата как се чистят краста и въшки, с изваряване или огън тъй че е време за нов юрган а стария да предадем за пречистване с ...каквото трябва.
цитирай
13. christof - Гледам точно в този момент Госпо...
22.09.2014 23:18
Гледам точно в този момент Господари на ефира, където показват някакви ужасяващи кадри за насилие над животни - в случая коне.
Аз като ви разправям, че на територията България живеят основно гнусни, миризливи, противни лайняри и напълно деградирали олигофрени, вие не ми вярвате, напъвате ми се насреща и се опитвате да ми захаросвате Ада.
Според личното ми мнение, поне 98% от българите просто трябва да измрат, за да не цапат света с присъствието си.
Няма по-противно и гнусно племе от съвременните българи.
цитирай
14. vmir - 12. getmans1 - vmir - е, прав си за дедите ни, ...
22.09.2014 23:48
getmans1 написа:
... време е да ги зайбем тия дето си мислят че България и Горда Стара планина са на 70 години.

Знаеш от казармата как се чистят краста и въшки, с изваряване или огън тъй че е време за нов юрган а стария да предадем за пречистване с ...каквото трябва.


Добре би би било, но нека да бъдем реалисти. А в реалността по нашите източни географски ширини се произвеждат танкове, ракети и атомни подводници не за друго, а за осигуряване власт на простаците, които да възпроизвеждат простотията си. Виждаш какво става в Украйна, когато хората пожелаят да скъсат с простотията. Виждаш с каква надежда нашенските простаци са вперили любовен взор в Путкин, очаквайки да им върне цялата власт и да ги пази от народната любов както след 9.IX.1944. Знаеш, че нашенските простаци не са българи и мрат да приписват азиатските си извратености на българите и да правят всичко по силите си за популяризирането им. Огледай се с какви "антикомунисти" са ни обзавели още от времето на комунизма - григорсимовците, любомирчолаковците и кушелите не са един или двама, а са произвеждани за поколения напред. Нима се съмняваш, че тези ще бъдат по-загрижени за държавата си от бандитите в Донбас? България е заложница на агресивната военизирана простащина на кремълските мафиоти.
цитирай
15. sherif - ...
22.09.2014 23:49

Добър вечер на всички!

цитирай
16. vmir - Добър вечер, Шерифе!
23.09.2014 00:07
Оставихме Путин в Украйна и виж какви ги надроби. А даже не е от пияндурниците.
цитирай
17. demonwind - Днес случайно
23.09.2014 00:39
попаднах на статия със снимки на град Брашов в съседна Румъния, която много хора мислят за циганска държава... Ами какво да кажа - отново се уверих коя е циганската държава и че румънците са много по-напред...
А за източногерманците не знам какви очи са опулили, но знам какви очи опули делегация от ЕС преди петнайсетина години, когато видя насред центъра на София циганин с мечка, която беше измъчвана, за да танцува. По-лошото е, че съвсем наскоро отново хората станаха свидетели на шокираща гледка - измършавял кон, който е паднал от изтощение бива налаган с камшик, за да стане и да тегли каруцата... Замислих се как ли би се отразил камшика върху голия гръб на стопанина на коня... На публично място... Май ще се окаже, че и Иран е доста по-напред... ;)
цитирай
18. antikom - Пич, не си открил България!
23.09.2014 09:52
Това, което си написал и качил като снимки е видно от всички населители на тези земи.
Въпросът е - след като се знае кой е виновен за това положение - защо виновните - комунал-онанистите - ги има у нас, пък и на всичкото отгоре ги и овластяват?
Кой е виновен - причинителите или ние, че се съгласяваме да ни го причиняват?
Българите са офци, които са си заслужили стриженето, доенето и ебането!
цитирай
19. balebalev - Хаха... ебаси жалката държава!
23.09.2014 10:05
Що не емигрирате в Афганистан, поне да качите малко класата... хахаха.
цитирай
20. christof - demonwind,
23.09.2014 10:30
аз също гледах въпросния репортаж и съжалявам искрено. Това, дето гнусният мангал налагаше животното с камшика, беше наистина шокиращо, но още по-шокиращото беше, че край него минаваха колите на бай Ганьо Лайняра и никой не спря да се намеси. Аз щях да изтръгна гърлото на мангала без изобщо да се замисля. Преди пет-шест години едно миризливо бургаско лайно пред очите ми ритна една котка на паркинга на голям хипермаркет. За негово огромно съжаление, това се случи пред очите ми, а аз съм луд за шестима. Засилих колата си срещу него, а говното дори не успя да реагира. Само стоеше като парализиран и беше опулил ей такива дзъркели. Набих спирачки току пред него, слязох от колата и го хванах за гушата. Чак тогава нещастникът разбра, че в следващите секунди най-вероятно ще му бъде тотално сменена физиономията, отскубна се и хукна като побеснял. Всичко това се случи пред погледите на охраната на хипермаркета и двете момичета, пред които явно се правеше на мъж дрисльото. Мисълта ми, demonwind, е, че трябва да се реже здраво. Гангрената вече е засегнала жизненоважни органи и трябва да се действа с големия трион.
Поздрави!
цитирай
21. christof - balebalev,
23.09.2014 10:31
аз съм напълно сигурен, че в Афганистан има по-добри места за живеене, отколкото в кочината България.
цитирай
22. demonwind - Когато отидох да работя
23.09.2014 11:28
в Брюксел, взех цялото домочадие. И трябваше да се местим в две квартири преди да намерим постоянната. Та като тръгнахме да се местим в постоянната, на пича, дето ни помагаше - български турчин, му се строши колата. Беше неделя, а в Белгия е комунизъм - точно както си беше едно време при нас - нищо не работи в неделя, с тая разлика че и такси не можеш да намериш. Е, с огромен късмет намерих и то каквото ми трябваше - цял микробус, ама пътнически. Накачулихме багажа вътре, жената седна с малкия на един крак и тръгнахме. Разстоянието беше една спирка с метрото. Таксито го караше едно негро, дето по едно време ми вика, че по принцип това е забранено, трябвало да си ангажирам товарно такси, ама три дена преди това. Кой да знае, че в неделя сутринта на моя човек колата няма да тръгне? А все пак, чаках първа заплата и бяхме със стотинки в джоба - товарното такси е 200 евро. Викам му на негъра, че е само една спирка. Е добре де - вика той, ама ако ни спрат, какво ще стане? Викям му най-наивно - "Ами ще ги черпим нещо полицаите..." и се ухилих като пача. Оня ме изгледа опулено и ужасено, след което ми вика - "Абе, човек, ти откъде идваш бе???". После млъкна и не обели дума до края на пътуването. Накрая с половин уста ни каза довиждане, върна ни ресто до стотинка - явно беше под достойнството му да взема бакшиш от хора от петия свят... Та тогава всъщност разбрах от какъв бантустан идваме... А иначе Белгия не е образцова държава - в Германия само че си изказал подобни идеи може да отнесеш някоя и друга седмица пандела...

Поздрави!
цитирай
23. getmans1 - „Българите са офци, които са си заслужили стриженето, доенето и ебането!“
23.09.2014 12:11
ПИТАМ СЕ КОИ БЪЛГАРИ СА „офци“, тия които избягаха на по-доброто или тия които останаха тук да се мъчат да оправят нещата, или тия които говорят за народа си в трето лице?
ЕБА СИ И , ПАТРИОТАРИТЕ Ганьовски, в Афганистан , А ?
Майната ви, МИШОЦИ ! ! !

Ако така мислеха дедите ви преди 136 години сега нямаше да има България и ... българи-офци, да ви ева!
цитирай
24. christof - getmans1,
23.09.2014 12:56
проблемът е, че (цитирам теб) "тия които останаха тук да се мъчат да оправят нещата" изобщо не оправят нещата. Да не говорим, че изобщо не се мъчат да ги оправят. Изобщо даже и през ум не им минава да ги оправят. Защото тия, които останаха в България, в болшинството си са точно тия примати, които описвам вече в два последователни постинга. Не се опитвай и ти да захаросваш ада, приятел. Когато от една страна с население 8 милиона души, само за четвърт век си тръгнат 2 милиона, няма как това да не даде отражение върху мат’ряла, който остава в нея. То е все едно от теб да източат литър и половина кръв. Същата работа е. А, като се има предвид също, че след 1944 година простите цървули станаха управници и прогониха аристокрацията и елита на България, картинката става още по-мрачна. Разберете го най-сетне, бай Ганьо не може да съгражда. Той е деструктор в най-истинския смисъл на думата.
А за (пак цитирам теб) "дедите ви преди 136 години" просто е цинично да се говори, защото ония хора нямат нищо общо със съвременните българи. Освен това, getmans1, те също са били една шепа хора. Останалото е било цървул до цървула, мила моя майно льо.
цитирай
25. getmans1 - Приятелю /не, приятелче/ christof питам, как се чувстваш когато четеш, слушаш или гледаш:
23.09.2014 18:50
... когато една кифла или фукльо макар и успели, и забогатели в чужбина казват, „Няма да се върна в България докато нещата не се оправят“, само питам?

И още нещо да попитам, ако ние сме умници как така „цървул до цървула“ и шалвар до шалвара възродиха Третата Българска държава а за същото време ние техните правнуци се мотаме като изоглавени ?!

Този коментар го пиша 15 мин. и все още не мога да разбера с какво съм те разгневил?
Макар и да не съм го написал 1:1 мнението ми за калпавия „мат“рял“ не се различава съществено от твоето но тука живеят и нормални хора които пък трябва да ги виждаме. А, ако само един милион от тези два се върнат в България едва ли ще се виждаме като „примати“ един друг .

цитирай
26. christof - getmans1,
23.09.2014 21:13
не си ме разгневил. Защо така си мислиш? Просто ти отговорих - възможно е и да не съм разбрал правилно какво си искал да кажеш. :)) Я се стегни!
цитирай
27. hristo27 - Нима има още нещо, което да те изн...
24.09.2014 17:24
Нима има още нещо, което да те изненада в Абсурдистан? Всичко от А до Я си е на едно ниво.
цитирай
28. zlika - Бекситоооооооо,
01.01.2015 03:45
нечовек си! :-D
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: christof
Категория: Забавление
Прочетен: 794228
Постинги: 130
Коментари: 2502
Гласове: 3898
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930